Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

TIC PITIC – Zilele Small size #6

Cea de-a VI-a ediție a evenimentului s-a desfășurat sub celebrul motto „Artele nu țin cont de vârstă, ci de curiozitate”, fiind un mini-maraton al formelor teatrale create special pentru copiii cu vârsta sub 6 ani.

Organizate simultan în peste 20 de țări, cu scopul de a apropia copiii de lumea teatrului de la cele mai fragede vârste, Zilele Small size au propus și în această ediție o paletă variată de evenimente și producții: de la spectacole și ateliere senzoriale dedicate bebelușilor care descoperă lumea din brațele părinților, la spectacole care provoacă imaginația, dezvoltă abilitățile cognitive și conturează sensibilitatea estetică a preșcolarilor.

În egală măsură,  Zilele Small size reprezintă o ocazie de a atrage atenția asupra rolului crucial pe care adultul îl joacă în dezvoltarea și încurajarea curiozității celui mic. De aceea, o bună parte din activitățile derulate la nivel mondial sub umbrela evenimentului includ și o componentă complementară de workshop-uri, conferințe sau dezbateri dedicate artiștilor, părinților și educatorilor.

În acest context, programul TIC PITIC, dedicat publicului din București, a adus o selecție diversificată de activități. Cinci producții de teatru pentru categoriile de vârstă 0-3 ani, respectiv 3-6 ani au putut fi vizionate în perioada 31 ianuarie – 2 februarie 2020, la Sala Mică a Teatrului Ion Creangă, printre acestea numărându-se și un spectacol invitat, realizat de Asociația MiniReactor din Cluj-Napoca, care se numește „Despre stele”.

Sala Mică a găzduit și un atelier senzorial pentru bebeluși (6 – 12 luni) și părinți, coordonat de actrița Julieana Drăghici. Atelierul i-a invitat pe micuții participanți alături de mămici sau tătici pe covorul de dans, pentru o interacțiune cu un curcubeu de culori, sunete, forme, texturi și emoții. O experiență plăcută pentru cei mici, atelierul și-a propus să-i familiarizeze pe părinți cu noi jocuri și modalități de interacțiune și comunicare alături de bebelușii lor.

În ultima zi a evenimentului a avut loc și Dezbaterea „Educație… cu aplauze!”, moderată de Lorena Diaconescu, psiholog și psihoterapeut cu o vastă experiență în proiecte educaționale și culturale pentru copii, și Carmen Palcu, actriță și regizoare la Teatrul Ion Creangă. Deschisă părinților și specialiștilor interesați în educarea tinerei generații, dezbaterea a pus în discuție rolul teatrului în formarea copiilor. Pornind de la influența artei în dezvoltarea cerebrală și psiho-emoțională a copilului, dezbaterea va investiga rolul teatrului ca instrument de dezvoltare personală, metodă de educație alternativă și mecanism de prevenție pentru autismul virtual.


înapoi
sus