Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

întrebări frecvente

Unde vă găsesc? La ce sală jucați?

Spectacolele din repertoriul Teatrului Ion Creangă se joacă în două săli: la Sala Mică din Str. Biserica Amzei nr. 21-23 (Sector 1) și la Sala Opereta - Teatrul Național de Operetă și Musical „Ion Dacian” din Bd. Octavian Goga nr. 1 (Sector 3). Sala unde se joacă fiecare spectacol este disponibilă în secțiunea Program pe site-ul Teatrului.

Ce se întâmplă cu Sala Mare?

Sala Mare din Str. Piața Amzei nr. 13 a fost preluată de autorități în anul 2009 pentru consolidare. După ce au trecut cei doi ani prevăzuți în calendarul de lucru estimativ, după realizarea consolidării au fost necesare și alte lucrări de amenajare, reabilitare și refuncționalizare. Lucrările durează de aproximativ 13 ani, timp în care au intervenit sistări, întârzieri, amânări succesive și, ulterior, pandemia de COVID-19. Conform celui mai recent termen comunicat de autoritățile locale, lucrările vor fi finalizate până la finalul anului 2022.

Cum ajung la Sala Mică?

Sala Mică se află pe strada Biserica Amzei nr. 21-23, la trei minute de mers pe jos din Piața Amzei sau de la metrou Piața Romană.

Pot să cumpăr bilete și online?

Biletele pentru spectacolele Teatrului Ion Creangă care se joacă atât la Sala Mică (Str. Biserica Amzei nr. 21-23), cât și la Sala Opereta - Teatrul Național de Operetă și Musical „Ion Dacian” (Bd. Octavian Goga nr. 1) pot fi achiziționate și online de pe platformele Entertix și Myticket.

Pot cumpăra bilete și din teatrele partenere care găzduiesc spectacolele TIC?

Biletele pentru spectacolele Teatrului Ion Creangă găzduite de teatrele partenere pot fi achiziționate online, de pe platformele Entertix și Myticket, de la Casa de bilete a Teatrului Ion Creangă (Str. Biserica Amzei nr. 21-23) - 0767 934 374 sau de la Casa de bilete mobilă deschisă cu 1 oră înainte de începerea spectacolului.

Trebuie să plătesc bilet și pentru cel mic?
Chiar și la spectacolele adresate copiilor cu vârsta sub 3 ani?

Biletul la spectacol este valabil pentru o singură persoană, inclusiv în cazul spectacolelor dedicate copiilor cu vârsta sub 3 ani.

Pot intra în sală după începerea spectacolului?

Biletele își pierd valabilitatea după ora de începere a spectacolului sau atelierului.

Pot filma / fotografia în sală?

Filmatul și fotografiatul în sala de spectacol, fără acordul conducerii Teatrului Ion Creangă, nu sunt permise. De asemenea, rugăm toți spectatorii să întrerupă funcționarea telefonului mobil și să activeze modul silențios sau avion, pentru a nu deranja publicul și echipa artistică din sala de spectacol.

Cât costă un bilet?

Prețurile biletelor la spectacolele Teatrului Ion Creangă pot fi consultate aici. Biletele la spectacolele Teatrului se achiziționează atât pentru copil, cât și pentru adultul însoțitor. Pentru atelierele organizate de Teatru, biletul se achiziționază doar pentru copilul care participă la atelier, nu și pentru adultul însoțitor.

În cazul persoanelor cu dizabilități, cum se procedează pentru a beneficia de gratuitate conform prevederilor legale?

Pentru a beneficia de gratuitate conform Legii nr.448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, la evenimentele organizate de Teatrul Ion Creangă, vă rugăm să luați legătura cu conducerea Teatrului pe adresa de email contact@teatrulioncreanga.ro. Ulterior veți primi o confirmare, urmând ca invitația să o ridicați de la Casa de bilete sau de la Sala unde se joacă spectacolul pentru care ați solicitat locurile (Sala Mică / Sala Operetă - Teatrul Național de Operetă și Musical „Ion Dacian”).

Am participat la un concurs și am câștigat o invitație. De unde o ridic?

Dacă ați primit / câștigat o invitație la activitățile Teatrului Ion Creangă, aceasta se poate ridica în ziua spectacolului / atelierului, de la Casa de bilete sau de la Sala unde se joacă spectacolul pentru care ați primit invitația (Sala Mică sau Sala Opereta).


înapoi
sus