Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

proiecte

Lumea o salvăm doar când reciclăm

„Lumea o salvăm doar când reciclăm” este o campanie de informare și educație ecologică realizată de Teatrul Ion Creangă în parteneriat cu Green Group, în perioada mai – decembrie 2023. Campania își propune să încurajeze acțiunile de reciclare și să contribuie la creșterea nivelului de reciclare la scară națională, prin intermediul unor activări de responsabilizare asupra mediului, dar și al unui spectacol de teatru. Prima etapă a proiectului presupune punerea la dispoziție a unui container în locațiile Teatrului Ion Creangă și colectarea ambalajelor din PET și a dozelor de aluminiu cu scopul de a realiza din acestea decorul și costumele spectacolului „Aventurile lui Săgeată”. Premiera spectacolului reprezintă a doua etapă a proiectului și continuă cu mai multe activități în mediul online dar și fizice despre educația ecologică și mediul înconjurător pentru copii, până în luna decembrie a.c.

Detalii

proiecte

Poveștile care
ne fac bine

„Poveștile care ne fac bine. Exerciții de imaginație, scriere creativă și teatru” este un proiect de intervenție culturală derulat de Teatrul Ion Creangă în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 5 (DGASPC SECTOR 5) și co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național* (AFCN). Proiectul se adresează copiilor care se află în centrele de asistență socială din subordinea DGASPC SECTOR 5 și care se confruntă direct cu fenomenul de bullying din pricina faptului că sunt nevoiți să trăiască în acest context aparte.

Detalii

proiecte

TIC ONLINE

Programul TIC ONLINE a debutat în martie 2020, într-un context pandemic (infecția cu virusul SARS-CoV-2) care periclita legătura dintre public și Teatru. Astfel, activitatea Teatrului Ion Creangă s-a mutat în spațiul online, prin intermediul platformelor de social media: Facebook, Instagram și YouTube. Dacă în prima fază eforturile au fost îndreptate spre accesibilizarea și difuzarea conținutului video existent (înregistrări ale spectacolelor din repertoriul curent și stagiunile anterioare), începând cu luna aprilie 2020 a fost demarat un proiect complementar, gândit special pentru mediul online, care să includă o serie de ateliere de bricolaj și de joacă, exerciții teatrale și chiar platformă de povești. Toate aceste materiale au fost realizate de actorii Teatrului Ion Creangă.

proiecte

ideaTIC
Laboratorul de povești

Proiectul „ideaTIC. Laboratorul de povești” a luat naștere din dorința de a încuraja actorii instituției să-și dezvolte calitățile regizorale. Astfel, cu scopul de a aduce în atenţia publicului ideea de noutate și de actualitate, în proiect au fost incluse spectacole care au fost puse în scenă după texte clasice, adaptate de actorii angajați ai instituției, sau chiar după scenarii proprii.

proiecte

TIC55

Lansat în anul 2020, cu ocazia împlinirii a cincizeci și cinci de ani de la înființarea Teatrului Ion Creangă, Programul TIC55 celebrează unii dintre cei mai importanți artiști care și-au lăsat amprenta asupra instituției de-a lungul timpului. Seria editorială aniversară a debutat cu albumul Alexandrina Halic – actrița poveste (2020) și a continuat în anul 2021 cu o personalitate creatoare care este dincolo de regie – Cornel Todea. Prin interviuri și amintiri împărtășite de cei care i-au fost alături, albumul semnat de Ion Moldovan – însumând un total de 320 de pagini – devine astfel o mărturie vie a universului bogat și complex al pedagogului, regizorului, directorului de teatru și mentorului Cornel Todea.

proiecte

Mapping

Programul european „Mapping. A Map on the aesthetics of performing arts for early years” este un proiect de cercetare artistică axat pe crearea unor relații senzoriale cu copiii de vârstă mică (0-6 ani) prin intermediul artelor spectacolului și care dorește să ofere o privire de ansamblu asupra esteticii artelor spectacolului la vârste timpurii.

Detalii

proiecte

Centenarul
Marii Uniri

Într-un context plin de însemnătate istorică Primăria Municipiului București prin Teatrului Ion Creangă a demarat proiectul „Centenarul Marii Uniri” prin care evenimentele petrecute pe 1 decembrie 1918 au fost redate publicului tânăr printr-un spectacol, ateliere teoretice și practice, prin muzică și tradiții militare.

proiecte

Teatru în ghetuțe

În contextul sărbătorilor de iarnă, Teatrul Ion Creangă a organizat campania socială „Teatru în ghetuțe”, o sesiune intensivă de inițiere și perfecționare în domeniul faptelor bune, pentru toți cei care și-au dorit să devină ajutoarele bunului Moș Nicolae. Darurile oferite de aceștia s-au îndreptat către copiii aflați în dificultate, care provin din familii aflate pe stradă.

proiecte

5 licee 5 teatre

Proiectul inițiat de Fundația ECDL România a venit în sprijinul ideii de educație alternativă pentru dezvoltarea tinerilor, care trebuie să fie în continuare îndreptați către valori reale și corecte, inclusiv către valori culturale. Teatrul Ion Creangă a fost partener al acestui proiect timp de cinci ediții consecutive, în perioada 2015 – 2019.


înapoi
sus