Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

ateliere

Activitate interactivă

Labirintul Magic

Cu siguranță micuții noștri s-au întrebat de multe ori ce presupune meseria de… spiriduș. Spiridușul Bucurie, năstrușnic dar și foarte inteligent, îi va ghida pe copiii pregătiți de aventură prin Labirintul Magic, proba secretă pe care orice ucenic de încredere al Moșului trebuie să o parcurgă. Vă invităm să dați curs imaginației și să pășiți în lumea de basm a Crăciunului alături de Spiridușul Bucurie, Spiridușii Năsturel și Clopoțel, Moș Crăciun și Crăciunițe!

                           

Recomandat 4+ ani Durata 40'

Spiridușul Bucurie: Andra Mirescu / Nicoleta Rusu / Carmen Palcu / Andreea Gaica

Atelier senzorial

Curcubeul emoțiilor

Atelierul este dedicat atât celor care au devenit părinți pentru prima dată, cât și celor a căror familie tocmai s-a mărit cu unul sau mai mulți membri. Nou-născuții, și bebelușii în general, sunt extrem de receptivi la stimulii externi, ei se află practic într-un continuu proces de calibrare a simțurilor. Atelierul propune o explorare amănunțită a modului în care copiii de vârste foarte fragede percep realitatea înconjurătoare. Ca adulți, deja am atribuit o serie de sensuri stimulilor externi, însă copiii au marele avantaj de a fi lipsiți de orice prejudecată. Ajutați de cele două coordonatoare, părinții vor descoperi noi jocuri și modalități de interacțiune și comunicare cu bebelușii lor.

                           

Recomandat 6-12 luni Durata 45'

Coordonatori: Julieana Drăghici și Ioana Ginghină

Atelier de joacă

Insula comorii

Pe locuri. Fiți gata. Start!

Sunteți invitați cu toții pe „Insula comorii”. Imediat ce veți ajunge aici se vor forma două echipe și veți fi așteptați la linia de start. Pentru a ajunge la comoară, veți fi nevoiți să treceți prin două probe simpatice. Prima va include jocuri de coordonare, atletism și o cursă cu obstacole, iar a doua probă – logică și rapiditate într-un puzzle misterios. Toată competiția se va desfășura exact ca-n romanele cu aventuri, însă este nevoie de curaj și determinare ca să ajungi la final și să afli ce se află în cufărul-surpriză.

                           

Recomandat +6 ani Durata 45'

Coordonator Oana Bănuță / Andreea Gaica / Ciprian Niculae

Atelier verde de bricolaj

Clubul Micului Grădinar

Lumea înconjurătoare este mare, iar în afară de oameni mai sunt și alte mii de viețuitoare. De asemenea, calitatea aerului pe care îl respirăm se datorează plantelor care există. La „Clubul Micului Grădinar” vom învăța să prețuim tot ce avem în jur și să grădinărim noi plante aromatice și flori parfumate. Astfel, cei mici vor ști cum să aibă grijă de planetă și ce să facă pentru a nu-i face rău.

Această activitate presupune ca fiecare prichindel să aducă de acasă un ambalaj din PET de 2L curat pe care-l va folosi în cadrul atelierului. 

                           

Recomandat +5 ani Durata 45'

Coordonator Andreea Mera

Atelier verde de bricolaj

RECICLArT

Un simplu ambalaj din PET poate deveni un obiect extrem de creativ cu puțină imaginație. În cadrul acestui atelier, copiii își vor pune fantezia și dexteritatea la încercare și vor da viață unor lucruri cu totul noi plecând de la PET-uri pe care, în mod obișnuit, suntem tentați să le aruncăm. Prin acest tip de activități, celor mici le este stimulată și încurajată nu doar creativitatea, ci și motricitatea fină (sau manuală).

                           

Recomandat +5 ani Durata 45'

Coordonator Nicoleta Rusu

Atelier verde de teatru și bricolaj

Povestea jucăriilor

Cei mici își vor aduce o jucărie care s-a stricat sau pe care nu o mai folosesc și vor avea posibilitatea să o repare ori să o transforme într-una nouă. Pe scenă, vor avea 5 minute să spună povestea jucăriei – ce a fost înainte și ce a devenit acum.

Jucăriile aduse de copii trebuie să fie din pluș, material, cârpă sau blăniță.

                           

Recomandat +5 ani Durata 45'

Coordonator Nicoleta Rusu

Atelier verde de bricolaj

Refolosim, nu aruncăm!

Un atelier despre refolosirea produselor rămase de la atelierele desfășurate anterior prin crearea cu ajutorul imaginației de noi obiecte de folosit sau decorat casa. Copiii vor avea parte în cadrul atelierului și de o lecție practică despre reciclare contribuind astfel la reducerea pierderilor de bunuri materiale.

                           

Recomandat +5 ani Durata 45'

Coordonator Andreea Mera

Atelier creativ și interactiv

Călătorii muzicale

Muzica, la fel ca teatrul, îi aduce pe oameni la un loc. De aceea, ne-am gândit să punem și noi teatrul și muzica la un loc și să vă oferim un spectacol interactiv pentru întreaga familie, despre joc, joacă și povești. Vom călători împreună pe ritmuri când allegro, când pianissimo prin lumea poveștilor universale cu ajutorul notelor muzicale. Îi așteptăm așadar pe cei mici și mari în aventura noastră muzicală!

                           

Recomandat 3-6 ani Durata 45'

Coordonatori Andreea Mera și Alexandru Prica

Atelier științific

Gheață carbonică

Gheața este mereu binevenită când temperaturile ridicate ale lunilor de vară ne copleșesc. Atelierul pe care vi-l propunem îmbină legile fizicii cu distracția. Astfel, vom descoperi și vom vorbi despre cele trei stări de agregare pe care apa le are în natură, iar experimentul ne va da posibilitatea să conturăm o mulțime de forme care vor aduce zâmbete pe chipurile copiilor.

                           

Recomandat +5 ani Durata 45'

Coordonator Andra Mirescu

Atelier de teatru și umbre

Povestea puiului de arici

Un arici gingaș nu e deloc împăcat cu țepișorii pe care îi are și nici nu le înțelege rostul. Și-ar dori să aibă și el o blană pufoasă, lucioasă și să fie mângâiat ca orice alt animal. Dar ce nu știe el azi, mâine va afla dintr-o simplă întâmplare, la fel și cei mici care se vor alătura poveștii puiului de arici, o călătorie spusă prin intermediul umbrelor și al mijloacelor teatrale. Ba mai mult, la final vor confecționa fiecare câte un pui de arici și-i vor spune povestea sa și la ce sunt buni țepii pe care îi are.

                           

Recomandat 3-6 ani Durata 45'

Coordonator Nicoleta Rusu

Atelier creativ

Nu te supăra…

Jocurile de societate sunt mereu o activitate bună în orice moment. Acestea sunt plăcute atât de părinți, cât și de copii. Luând astfel modelul mai multor jocuri îndrăgite de voi, am creat un atelier creativ în care cei mici vor fi implicați în activități haioase – de mimă, desen, ghicit, dar și alte trăznăi în care nu există câștigători sau pierzători, ci doar timp petrecut împreună.

                           

Recomandat +5 ani Durata 45'

Coordonator Ciprian Niculae / Alexandru Prica

Atelier de pictură

Tablou de vară

Tehnica picturii pe sticlă este un procedeu foarte creativ și foarte ușor de realizat. Împreună, vom da contur personajului preferat din povești și-l vom decora în culori vii, ca să prindă viață. Nimic nu poate scăpa imaginației tale, atunci când ești îndrumat în tărâmul poveștilor de către povestitori harnici.

                           

Recomandat 3-6 ani Durata 45'

Coordonator Nicoleta Rusu

Atelier științific

Fabrica de slime

Poate că v-ați întrebat vreodată ce poțiuni magice pregătesc vrăjitoarele la ele în cazanul fermecat. La „Fabrica de slime” puteți crea o substanță ușor de modelat, albă sau colorată, cu sau fără sclipici, fluidă sau cu densitatea plastilinei, mai elastică sau mai rigidă exact așa cum vi-o imaginați. Astfel, vom desluși magia și vom afla rețeta unei poțiuni cu superputeri.

                           

Recomandat 3-6 ani Durata 45'

Coordonator Camelia Andriță

Atelier de teatru

Turtița năzdrăvană

Un atelier de teatru care are la bază bine-cunoscuta poveste din folclor „Turtița năzdrăvană”. Aventura începe pe scenă și continuă la măsuțele de lucru, unde cei mici vor modela după placul lor aluatul colorat din faină, apă și sare.

                           

Recomandat 3-6 ani Durata 50'

Coordonator Voicu Hetel

Atelier științific

Miresme de poveste

În povești, se vorbește deseori de sticluțe frumos parfumate, cu note florale, dulci și lemnoase. La atelierul „Miresme de poveste” veți crea parfumul ideal, și chiar unic fiecărui prichindel, frumos înmiresmat și numai bun de păstrat pentru călătoriile prin lumi fantastice.

                           

Recomandat 3-6 ani Durata 45'

Coordonator Camelia Andriță

Atelier creativ

Povestea Micului Prinț

Povestea Micului Prinț cuprinde o mulțime de personaje fascinante precum: vulpea, floarea sau șarpele. V-ați imaginat vreodată cum ar arăta povestea voastră preferată dacă ar fi recreată din plastilină? Ei bine, „Micul Prinț” are o sumedenie de personaje colorate, care pot fi interpretate în cele mai creative moduri. La acest atelier cei mici vor descoperi o frumoasă poveste clasică în timp ce își vor folosi mâinile dibace într-un proces creativ.

                           

Recomandat +4 ani Durata 45'

Coordonator Nicoleta Rusu

Spectacol-lectură

A fost odată…

Cărțile cu povești sunt nelipsite din viața unui copil, ele sunt calea către universuri noi și trăsnite. La acest atelier, cei mici vor asculta întâmplări cu tâlc sub forma unui spectacol-lectură. Actorii teatrului vor interpreta personajele din voce, iar ușor ușor povestea va prinde contur în fața micilor spectatori.

                           

Recomandat 3-6 ani Durata 45'

Coordonatori Cerasela Popescu și Alexandru Prica / Valeria Stoian și Ciprian Niculae

Atelier de teatru

Jocul din spatele poveștii

Multe dintre tehnicile folosite de actori sunt inspirate din comportamentul oamenilor de zi cu zi. Prin exerciții creative și de improvizație, copiii vor păși timid sau cu pași repezi în afara zonei lor de confort. Poveștile pe care le știm cu toții au la baza lor personaje pe care cei mici le vor interpreta și prin jocul de rol, și astfel vor face parte din întâmplări fantastice.

                           

Recomandat +4 ani Durata 45'

Coordonator Oliviu-Cristian Bughiu / Alexandru Prica

Atelier de art-terapie

Emoții din povești

Cuvintele alăturate construiesc o lume plină de culoare, farmec și sentiment. Personajele din povești trăiesc o mulțime de emoții, uneori contradictorii sau comune. La atelierul de art-terapie, cei mici vor discuta pe baza unor joculețe despre trăirile personajelor, dar și cum să combată unele emoții atunci când se simt copleșiți sau exaltați. 

                           

Recomandat +5 ani Durata 45'

Coordonator Andra Mirescu

Atelier de teatru

Atelier de actorie pentru copii

Cu siguranță copiii își doresc măcar o dată în timpul copilăriei să fie actori. Ei bine, la atelierul de actorie visul lor poate deveni realitate. Prin jocuri de dezvoltare personală, tehnica imitației și exerciții de improvizație cei mici vor descoperi personajele fantastice din spectacolele Teatrului Ion Creangă. La finalul acestui atelier vor dobândi încredere, expresivitate, creativitate și, de ce nu, capacitatea de a se prezenta în fața unui public.

                           

Recomandat 7-11 ani Durata 90'

Coordonator Oliviu-Cristian Bughiu

Atelier de teatru

Pupăza din tei

V-ați întrebat vreodată care este legenda pupezei? La atelierul de teatru „Pupăza din tei” vom asculta legenda pupezei și totodată vom călători în amintirile lui Nică. Pe când a fost trimis cu de-ale gurii la niște lingurari tocmai în Valea-Seacă, a zărit o pupăză într-o scorbură și s-a gândit să o vândă la târg. Pornind de la amintirile lui Creangă ne vom antrena imaginația în lumea copilăriei.

Acest atelier face parte din seria dedicată amintirilor lui Creangă și a fost realizat exclusiv pentru evenimentul „Luna lui Ion Creangă – Povești și Amintiri din copilărie”.

                           

Recomandat +4 ani Durata 45'

Coordonator Andreea Gaica

Atelier de teatru

Fata babei și fata moșului

În atelierul de teatru „Fata babei și fata moșului” copiii vor face parte din povestea lui Ion Creangă de mulți știută, a celor două fete – una mai harnică, iar cealaltă mai leneșă. Atelierul plin de interactivitate va veni și cu un element surpriză, cei mici vor fi cei care aleg finalul poveștii. 

Acest atelier face parte din seria dedicată poveștilor lui Creangă și a fost realizat exclusiv pentru evenimentul „Luna lui Ion Creangă – Povești și Amintiri din copilărie”.

                           

Recomandat +4 ani Durata 45'

Coordonatori Vera Linguraru și Oliviu-Cristian Bughiu

Atelier de teatru

De-a școala

Pentru copii, joaca este cea mai antrenantă activitate, pentru că îi ține ocupați atât fizic, cât și mental și este un bun mecanism de socializare. În atelierul de teatru „De-a școala” cei mici se vor juca printre băncile școlii lui Nică și vor învăța lucruri importante despre conduita școlară, dar și despre cea de zi cu zi.

Acest atelier face parte din seria dedicată amintirilor lui Creangă și a fost realizat exclusiv pentru evenimentul „Luna lui Ion Creangă – Povești și Amintiri din copilărie”.

                           

Recomandat +4 ani Durata 45'

Coordonator Claudia Revnic

Atelier de teatru

Punguța cu doi bani

Cucurigu boieri mari, dați punguța cu doi bani? Pornind de la povestea clasică „Punguța cu doi bani”, la atelierul cu același nume cei mici vor trece prin peripețiile cocoșului moțat, iar surpriza constă în faptul că de data aceasta ei vor decide finalul poveștii.

Acest atelier face parte din seria dedicată poveștilor lui Creangă și a fost realizat exclusiv pentru evenimentul „Luna lui Ion Creangă – Povești și Amintiri din copilărie”.

                           

Recomandat +4 ani Durata 45'

Coordonatori Valeria Stoian și Ciprian Niculae

Atelier de teatru și bricolaj

La scăldat

Cu toții ne-am gândit la un moment dat să lipsim de la școală și să dăm fuga la distracție. La atelierul de teatru și bricolaj „La scăldat” cei mici vor pătrunde în amintirile lui Creangă și o vor întâlni pe mama lui Nică alături de care vor crea un obiect frumos decorat din lână toarsă.

Acest atelier face parte din seria dedicată amintirilor lui Creangă și a fost realizat exclusiv pentru evenimentul „Luna lui Ion Creangă – Povești și Amintiri din copilărie”.

                           

Recomandat +4 ani Durata 45'

Coordonator Nicoleta Rusu

Atelier de teatru

Harap Alb

Cu toții îl cunoașteți pe Harap Alb, dar oare știți prin ce a trecut în drumul său către Verde Împărat? La atelierul de teatru „Harap Alb” fiecare copil va deveni unul dintre personajele basmului lui Ion Creangă și rând pe rând vor trece prin întregul șir de întâmplări. 

Acest atelier face parte din seria dedicată poveștilor lui Creangă și a fost realizat exclusiv pentru evenimentul „Luna lui Ion Creangă – Povești și Amintiri din copilărie”.

                           

Recomandat +4 ani Durata 45'

Coordonator Vera Linguraru & Oliviu-Cristian Bughiu

Atelier de teatru

Povestea porcului

„Povestea porcului” este o poveste magică în care o ființă necuvântătoare, precum un purceluș, devine Făt Frumos. În cadrul atelierului de teatru, cei mici vor interacționa cu personajele și își vor folosi mâinile dibace ca să ducă la bun sfârșit povestea. Surpriza atelierului este că vor  putea alege cum se va încheia povestirea clasică a lui Ion Creangă. 

Acest atelier face parte din seria dedicată poveștilor lui Creangă și a fost realizat exclusiv pentru evenimentul „Luna lui Ion Creangă – Povești și Amintiri din copilărie”.

                           

Recomandat +4 ani Durata 45'

Coordonatori Cerasela Popescu și Cristian Boeriu

Atelier de teatru și bricolaj

La cireșe

Aveți vreo amintire acum pe care vreți să o țineți minte toată viața? Ei bine, Ion Creangă a avut câteva pe care le-a așternut în scris ca să încânte generații întregi de copii. La atelierul de teatru și bricolaj „La cireșe” cei mici se vor aventura prin poveștile lui Ion Creangă și împreună îl vor ajuta pe Nică să fure poame din cireșul mătușii sale.

Acest atelier face parte din seria dedicată amintirilor lui Creangă și a fost realizat exclusiv pentru evenimentul „Luna lui Ion Creangă – Povești și Amintiri din copilărie”.

                           

Recomandat +4 ani Durata 45'

Coordonator Nicoleta Rusu

Atelier de pictură

În dar pentru mama mea

În ochii copiilor, mamele sunt supereroine, mereu îngrijorate și organizate ca cei mici să ajungă voinici. La atelierul „În dar pentru mama mea” vom folosi culori ca să pictăm pe sticlă portretul gingaș al mamei, iar apoi îl vom oferi în dar ca să-i facem o surpriză minunată. Haideți să dăm frâu liber imaginației și să creăm împreună o galerie plină de portrete frumos decorate.

                           

Recomandat 3-6 ani Durata 45'

Coordonator Nicoleta Rusu

Atelier de bricolaj

Clubul micului grădinar – Plantăm cimbru

Întrebările „cum?”, „de ce?” ne sunt firești și cei care le pun cel mai des sunt copiii conduși de curiozitate. Atelierul nostru de grădinărit este foarte antrenant pentru cei mici deoarece în timp ce sunt ocupați cu lucruri creative precum pictatul, ei pot afla informații inedite despre insecte polenizatoare. La atelierul de bricolaj „Clubul micului grădinar” vom picta albine, fluturi și gărgărițe, iar mai apoi vom planta în ghivece mici, răsaduri de cimbru.

Aceste este ultimul atelier din seria „Clubul micului grădinar” în care ne vom distra aflând despre insecte și vom sădi o plantă aromatică.

                           

Recomandat 3-6 ani Durata 45'

Coordonator Andreea Mera

Atelier de bricolaj

Clubul micului grădinar – Plantăm busuioc

Copiii sunt mereu curioși de lumea înconjurătoare. Probabil la un moment dat ne-am confruntat cu întrebarea „Ce rol au insectele în natură?”. La atelierul de bricolaj „Clubul micului grădinar”, vom vorbi despre albine, buburuze și fluturi în timp ce vom picta un ghiveci de teracotă. Surpriza de la final este că cei mici vor planta singurei, dar cu asistența noastră, un răsad frumos parfumat de busuioc.

Acesta este al doilea atelier din seria „Clubul micului grădinar” unde vom afla despre insecte polenizatoare și vom sădi o plantă aromatică.

                           

Recomandat 3-6 ani Durata 45'

Coordonator Andreea Mera

Atelier de bricolaj

Clubul micului grădinar – Plantăm mentă

Atunci când ne gândim la natură, pe lângă plante și flori frumos parfumate mai avem în gând și roadele pe care le consumăm cu toții pentru un stil de viață sănătos. Dar știți oare care sunt cei mai responsabili ofițeri ai naturii? Insectele, mai precis albinele, gărgărițele și fluturii, umblă din floare-n floare tot anul și le polenizează. La atelierul de bricolaj „Clubul micului grădinar” vom picta ghivece de teracotă în culori vii, iar mai apoi vom planta în ele mentă, în timp ce vom descoperi curiozități despre aceste insecte muncitoare.

Atelierul face parte din trilogia „Clubul micului grădinar”, iar la fiecare dintre ateliere vom păstra informațiile despre insecte și vom sădi o plantă aromatică.

                           

Recomandat 3-6 ani Durata 45'

Coordonator Andreea Mera

Atelier creativ

Printre pernuțe

Jocurile de explorare au menirea de a le antrena copiilor memoria și creativitatea. Cu ajutorul unor pernuțe multicolore, așezate strategic, reușim să le oferim micuților o ocazie distractivă prin care să-și dezvolte motricitatea și, de asemenea, îi provocăm să facă tot soiul de asocieri pornind de la o paletă de culori vesele.

                           

Recomandat 3-6 ani Durata 45'

Coordonatori Andra Mirescu și Andreea Gaica

Atelier de bricolaj

Cutiuța de Crăciun

În perioada aceasta de sărbătoare totul este despre cadouri. Tocmai de aceea, ne-am gândit să creăm un atelier în care să învățăm să pregătim cele mai frumoase și spectaculoase cutii de cadou. Cutiuța Spiriduș, cutiuța Moș Crăciun sau cutiuța Ren sunt ideile de la care noi pornim. Suntem convinși că putem descoperi și alte modele, iar dacă îți plac nespus de mult, le poți păstra pentru tine.

                           

Recomandat 3-6 ani Durata 45'

Coordonator Camelia Andriță

Atelier de bricolaj

Coronițe în formă de ren

Un nas roșu și strălucitor, multă vitejie, gingășie sau orice însușire ne-am dori, prinde contur într-un atelier de poveste și bricolaj. Fie că este vorba despre Rudolf, Vixen, Cupid sau ceilalți reni, vei putea arăta ca unul dintre ei, după ce îți vei confecționa o coroniță cu cornițe de ren, la atelierul nostru. Iar după ce ai confecționat-o, noi îți oferim din sacul Moșului praf magic și sclipici pentru ca de fiecare dată când o vei purta, distracția și creativitatea să îți aducă atmosfera de sărbătoare.

                           

Recomandat 3-6 ani Durata 45'

Coordonator Andreea Mera

Atelier de bricolaj

Globul de zăpadă

Omul de zăpadă este plin de farmec, dar, din păcate, este extrem de fragil întrucât se topește imediat ce ia contact cu căldura. Ca să poți păstra magia Crăciunului și a iernii pe termen lung, ba chiar să o aduci la tine acasă, am gândit un atelier în care copiii își pot confecționa globuri de zăpadă. În ele, cu puțină imaginație, aceștia își pot crea un spațiu de poveste, neschimbat, în care ninge pentru totdeauna, iar omul de zăpadă este nemuritor.

                           

Recomandat 3-6 ani Durata 45'

Coordonator Andreea Mera

Atelier de bricolaj

Ornamente pentru brad

Un brad frumos împodobit va atrage mereu privirile tuturor, cu atât mai mult atunci când este decorat cu propriile creații. În atelierul pe care ți-l propunem, vom folosi acuarele și creioane colorate pe bucățele de lemn și vom realiza personaje deosebite. Astfel, vei fi pregătit să impresionezi toți colindătorii cu pomul tău de Crăciun, plin de personalitate și originalitate.

                           

Recomandat 3-6 ani Durata 45'

Coordonator Nicoleta Rusu

Atelier de bricolaj

Figurine de poveste

Pentru a crea o figurină de poveste ai nevoie doar de bucățele de hârtie, lipici, creioane colorate și o imaginație foarte bogată. Ne putem închipui cum îngerașii pe care îi vom crea, se urcă apoi în cer și scutură norii în preajma Crăciunului, pentru a ne oferi zăpadă. Mai mult de atât, îi putem pune la fereastră, ca obiect decorativ pentru a atrage o mulțime de fulgi magici.

                           

Recomandat 3-6 ani Durata 45'

Coordonator Nicoleta Rusu

Atelier de bricolaj

Măști de sărbătoare

Uneori memoria ne joacă feste, de aceea e bine să imortalizăm într-o imagine momentele pe care nu vrem să le uităm niciodată. Cei mici se vor distra la atelierul nostru de făcut măști cu tematică de iarnă și de sărbătoare, iar ele vor putea fi folosite ulterior, atunci când faceți fotografii în familie.

                           

Recomandat 3-6 ani Durata 45'

Coordonator Ioana Ginghină

Atelier de arte plastice

Colaj de iarnă

Peisajele de iarnă, prin liniștea și calmul pe care le sugerează, îți taie răsuflarea. Totodată, atmosfera ideală în anotimpul rece, și mai ales în vacanța de Crăciun, este la gura sobei, ascultând o poveste captivantă, în timp ce lemnele trosnesc în foc. În cadrul acestui atelier vom crea povești pornind de la tablouri meșterite de copii, cu ajutorul unor materiale prietenoase cu natura. Operele finale, elaborate prin tehnica colajului, vor fi demne de păstrat și arătat prietenilor.

                           

Recomandat 3-6 ani Durata 45'

Coordonator Delia Ionescu

Atelier de art-terapie

Emoții și dorințe de Crăciun

Conceptul de art-terapie stârnește foarte des interesul părinților, datorită metodei prin care sunt stimulate simțurile și emoțiile copiilor. Cu ajutorul artei, cei mici își pot explora sentimentele și pot învăța să se exprime liber și sincer. Și pentru că finalul de an ne îndeamnă la reflecție asupra perioadei care tocmai se încheie, cât și la perspectivele anului care stă să înceapă, vă propunem un exercițiu creativ, în care părinții vor scrie dorințele lor pe cartonașe colorate, iar mai apoi cei mici vor ilustra cuvintele scrise, așa cum și le imaginează ei.

                           

Recomandat 3-6 ani Durata 45'

Coordonator Andra Mirescu

Atelier de bricolaj

Decor pentru Crăciun

În sprijinul creativității copiilor, vă propunem să lucrăm împreună și să construim ceva cu adevărat ingenios – decorațiuni de Crăciun pe ghivece de ceramică. Deși ele au un rol practic într-o zi normală, în pragul sărbătorilor de iarnă putem crea cu mâini dibace ornamente năstrușnice, cum ar fi un om de zăpadă sau poate un spiriduș de Crăciun.

                           

Recomandat 3-6 ani Durata 45'

Coordonator Camelia Andriță

Atelier creativ

Tablou cu arome de iarnă

Cine a zis că singurul mod în care poți crea un tablou de iarnă este doar cu ajutorul acuarelelor sau a creioanelor? La atelierul nostru poți folosi materiale organice și pline de parfum, precum: fructe confiate, bucăți de portocală, anason, bețișoare de scorțișoară și multe altele. Creațiile finale vor avea un miros îmbietor de sărbători și vor fi gata să fie expuse într-un loc special din casă.

                           

Recomandat 3-6 ani Durata 45'

Coordonator Nicoleta Rusu

Atelier de bricolaj

Scrisori în prag de sărbătoare

Te-ai gândit vreodată să-i scrii o scrisoare Moșului? Dar unei persoane dragi? Vino la atelierul nostru și împreună vom confecționa, din diverse materiale, scrisori viu colorate, în spiritul sărbătorilor, în interiorul cărora vă puteți așterne gândurile și urările. Tu decizi dacă vrei să-i trimiți Moșului lista cu cadourile dorite sau dacă vrei să-i spui unei persoane dragi, cât de dor îți este de ea.

                           

Recomandat 3-6 ani Durata 45'

Coordonator Ioana Ginghină

Atelier de lectură

În lumea poveștilor cu actrița poveste

Lasă-te purtat de intuiție și alătură-te nouă, la Teatrul Ion Creangă, într-o atmosferă de basm și plină de magie, unde prin lectura poveștilor cu și despre Crăciun vei păși pe tărâmuri mai presus de imaginație. Cea care ne va purta în această călătorie este îndrăgita actriță Alexandrina Halic, alături de care orice întâlnire devine memorabilă, instrumentul său cel mai de preț fiind emoția sa molipsitoare. Prin pasiune și dăruire, va capta atenția celor mici, dar și a celor mari, încă de la primele cuvinte.

                           

Recomandat 3-6 ani Durata 45'

Coordonator Alexandrina Halic

Atelier teatral

Clubul poveștilor de iarnă

Suntem invitați să dăm join în Clubul Poveștilor de iarnă, un spațiu în care vom lua parte la aventurile Crăiesei zăpezii. Fiecare copil va primi un element specific personajului lui și prin improvizație, își va contura drumul prin regatul de gheață. Va parcurge mai multe etape până când o să fie pregătit să apară în fața Crăiesei, iar la final va deveni eroul care reușește să salveze anotimpurile.

                           

Recomandat +4 ani Durata 45'

Coordonatori Ilinca Atanasiu și Dan Clucinschi

Atelier de țesut

Brăduț pufos din lână tors

La Teatrul Ion Creangă îi punem întotdeauna pe copii pe primul loc, însă de această dată ne-am gândit să dezvoltăm un atelier în care adulții sunt încurajați să muncească împreună cu cei mici. Iarna este anotimpul în care ne strângem în familie, spunem povești și ne bucurăm de prezența celuilalt. De aceea, te așteptăm să țesem povești, să dăm frâu liber imaginației și să confecționăm brăduțul în spiritul Crăciunului. Decorațiunea creată, înțesată de gânduri bune, poate deveni ulterior un cadou pe care-l poți oferi cuiva drag.

                           

Recomandat 3-6 ani Durata 45'

Coordonator Nicoleta Rusu

Atelier creativ

În rolul lui Rudolf

Te-ai gândit vreodată cum își pregătesc actorii rolurile și cum descoperă un personaj? Dar atunci când eroul este chiar Rudolf? În cadrul acestui atelier, ne vom lăsa imaginația liberă pentru a descoperi modurile diferite în care percepem lumea din jurul nostru, de la zgomote, până la gesturi, precum artiștii adevărați. La final, pășim în universul sunetelor pentru a ne spune gândurile într-un mesaj adresat lui Rudolf.

                           

Recomandat +4 ani Durata 45'

Coordonatori Andra Mirescu și Andreea Gaica

Atelier creativ

Pictură pe ceramică

Grija față de natură a devenit un subiect din ce în ce mai dezbătut și analizat în această perioadă. Din nevoia de a ne opri împreună asupra acestui subiect și de a reflecta pe marginea lui, am creat un atelier gingaș sub forma unui exercițiu de creativitate. Pornim de la un ghiveci mic, din ceramică, pe care-l vom decora după bunul nostru plac, însă nu oricum, ci cu acuarele. Iar mai apoi vom sădi în el gândurile noastre pentru un viitor mai curat, dorințele și sfaturile noastre pentru toți locuitorii planetei. Toate acestea vor prinde conturul tradițiilor românești, dar nu înainte de a înțelege semnficația lor și cum putem avea grijă de natură.

                           

Recomandat 3-6 ani Durata 45'

Coordonator Camelia Andriță

Atelier creativ

Curcubeu și pictură pe tricou

Să facem cunoștință cu Rica-Iepurica – un personaj hazliu ca noi toți. Ea locuiește alături de familia și prietenii ei în pădure, însă în drumul ei spre școală s-a oprit la Teatrul Ion Creangă pentru a descoperi alături de copii o mulțime de lucruri noi și pline de înțelesuri care ne vor ajuta la școală, în cercul nostru de prieteni și la orice pas. Alături de ea vom învăța să fim creativi, să împărțim lucruri, dar mai ales vom învăța faptul că pictura se realizează nu doar pe pânză, ci și pe tricouri, în cazul nostru. Așadar, în cadrul acestui atelier, lăsăm emoția să se exprime și să creeze cele mai frumoase articole vestimentare personalizate.

                           

Recomandat 3-6 ani Durata 45'

Coordonator Mihaela Vlădescu

Atelier creativ

Măști teatrale à la Picasso

Atelierul propune o incursiune în imaginația fiecăruia dintre noi și este axat pe ideea explorării texturilor, a culorilor și a formelor; toate acestea conturând o mască. Un obiect atât de strâns legat de teatru. În cadrul atelierului, vom începe printr-o discuție în care ne vom cunoaște, vom afla curiozități și informații necunoscute, iar mai apoi vom deveni mici Picasso și ne vom crea propriile măști într-o idee „cubistă”.

                           

Recomandat 4-7 ani Durata 60'

Coordonator Delia Ionescu

Atelier de pictură

Tablou pe sticlă

Un atelier care își propune să imortalizeze cu ajutorul pensulei un sentiment sau o amintire prin intermediul culorilor. Suntem convinși că imaginația ne va ajuta, iar mânuțele vor picta!

                           

Recomandat 3-6 ani Durata 50'

Coordonator Nicoleta Rusu

Atelier creativ

Instrumente haioase – Toba Djembe

Știați că dintr-o cutie metalică, un balon, două bețe și două biluțe din polistiren putem realiza propriul instrument muzical? Da, da, atât de simplu este să construim o mică tobă djembe pentru prichindei, numai bună pentru a ține ritmul petrecerii!

                           

Recomandat +4 ani Durata 3'

Coordonator Andra Mirescu

Atelier științific

Sistemul solar

Un atelier dedicat tuturor pasionaților de fizică, astronomie și tot ceea ce ține de minunatul nostru Univers. Chiar dacă pentru mulți oameni de știință lucrurile sunt într-o continuă explorare, pentru cel care va coordona atelierul nostru, sistemul solar nu mai are niciun secret.

Călătoria va începe cu câteva povești despre primul telescop, despre aselenizare, sateliți și asteroizi și câte și mai câte. Dar acest atelier are și o parte de meșterit în care toate cele auzite și învățate despre planete se vor concretiza în realizarea unei sfere din univers.

                           

Recomandat 3-6 ani Durata 50'

Coordonator Voicu Hetel

Atelier creativ și științific

Parfumul Prințesei Rose

Puțină portocală, scorțișoară și cuișoare… mmm ce aromă îmbietoare! Să fie o turtă dulce la cuptor sau o prăjitură gustoasă? Este chiar parfumul creat de Prințesa Rose! Urmăriți instrucțiunile din atelier și creați-vă și voi propriul parfum de cameră!

                           

Recomandat +4 ani Durata 8'

Coordonatori Andra Mirescu și Andreea Gaica

Atelier de bricolaj

Prietenii din pădure – Ariciul Riciu

Un atelier de bricolaj care folosește ingrediente sănătoase, ingrediente delicioase și ingrediente haioase! Iar gazda acestui atelier este nimeni alta decât simpatica Rița Veverița, cunoscută celor mici din spectacolul Fără Frică. Pentru că prietenii ei – Pămătuf și Urechilă, se pregătesc pentru un somn lung și sănătos, cât o iarnă întreagă, Rița se simte un pic singură în pădure. Dar are o soluție ingenioasă pentru a le aduce mai aproape pe câteva dintre animalele pădurii. Pregătiți-vă să faceți cunoștință cu primul dintre prietenii Riței: Ariciul Riciu

                           

Recomandat +4 ani Durata 4'

Coordonator Andra Mirescu

Atelier de joacă și teatru

Hai să…!

Hai să… râdem, hai să dansăm, hai să ne jucăm! Hai să ne destindem împreună cu o nouă provocare amuzantă și antrenantă, pentru o săptămână energică!

                           

Recomandat +4 ani Durata 3'

Coordonatori Andra Mirescu și Andreea Gaica

Atelier de lectură și biricolaj

Despre cărți

Un atelier dedicat poveștilor. Îmbinând lectura, discuțiile relaxate și exercițiile de improvizație distractive, în cadrul acestui atelier se abordează de fiecare dată noi teme și subiecte menite să stârnească imaginația.

Ținând cont de mersul firesc al lucrurilor, după sesiunile de lectură și discuții în care ne antrenăm mintea, urmează exercițiile creative în care cei mici deprind tainele cărților.

                           

Recomandat 3-6 ani Durata 50'

Coordonator Cerasela Popescu

Atelier creativ

Instrumente haioase – Un nai din pai(e)

Un instrument care ne trimite cu gândul pe-un picior de plai, pe-o gură de rai… și a cărui muzică ne-a făcut faimoși în întreaga lume – naiul, căci despre el este vorba, poate fi confecționat mai simplu decât ați crede. Vizionare plăcută și spor la construit!

                           

Recomandat +4 ani Durata 2'

Coordonator Andra Mirescu

Atelier de joacă și teatru

Cadoul ideal

Ce puteți să le oferiți în dar celor apropiați? Absolut tot ce vă trece prin gând! Un buchet de flori, o bomboană, o carte, o minge sau un tablou, nimic nu este mai simplu. Cadoul ideal este ușor de creat sub formă de joc de imaginație, alături de părinți, de frați, surori și prieteni. Spor la joacă!

                           

Recomandat +4 ani Durata 4'

Coordonatori Andra Mirescu și Andreea Gaica

Atelier științific

Planetele din sistemul solar

Vă invităm la un atelier educativ despre sistemul solar! Călătorim de pe Marte pe Neptun și de pe Saturn pe Pământ, ne jucăm, modelăm și aflăm o mulțime de lucruri interesante despre planete, alături de gazda noastră: un astronaut intergalactic!

                           

Recomandat +4 ani Durata 9'

Coordonator Andra Mirescu

Atelier de bricolaj

Castelul de mai sus de nori

Castelul de mai sus de nori se construiește surprinzător de ușor! Modelăm frumos intenția noastră, o colorăm în nuanțele preferate, adăugăm puțină creativitate și palatul este gata.

                           

Recomandat +4 ani Durata 9'

Nicoleta Rusu

Atelier de bricolaj

Prietenii din pădure – Șarpele Snakey

Un atelier de bricolaj care folosește ingrediente sănătoase, ingrediente delicioase și ingrediente haioase! Iar acestui atelier gazdă îi este nimeni alta decât simpatica Rița Veverița, cunoscută celor mici din spectacolul Fără Frică. Astăzi, cu ajutorul vostru, îl vom construi pe Șșșșșșarpele Snakey: un amic de nădejde și… de-a dreptul deliciosssss!

                           

Recomandat +4 ani Durata 3'

Coordonator Andra Mirescu

Atelier creativ

Pictură cu plastilină

Despre tablouri pictate cu acuarele am tot auzit. Dar despre pictură cu plastilină suntem siguri că ați auzit foarte puține lucruri. Vă propunem un atelier în care copiii pot modela plastilina într-un mod creativ.

Plastilina, prin faptul că se poate modela foarte ușor, dar și datorită culorilor sale vii și a texturii, pune imaginația copiilor la încercare. Un tablou cu plastilină și multe alte elemente adăugate poate deveni un frumos element de decor în casă.

                           

Recomandat 3-6 ani Durata 50'

Coordonator Nicoleta Rusu

Atelier creativ

Instrumente haioase – Maracas

Una fiesta bonita, a great party sau o super petrecere! Oricum i-ați spune, noi suntem pregătiți cu un maracas tare simpatic, care ne asigură energia și pofta de dans. Pentru că niciodată nu a fost atât de ușor să ne construim propriile instrumente muzicale neconvenționale!

                           

Recomandat +4 ani Durata 2'

Coordonator Andra Mirescu

Atelier științific

Vrejul fermecat

Semințele se pot planta aproape în orice anotimp. Dar ce plantăm contează să fie la timpul și momentul prielnic din an pentru a crește sau a înflori. Însă un vrej de fasole fermecat poate fi plantant oricând și nici nu ai nevoie de o grădină pentru asta. Luați câteva boabe de fasole magică, plantați-le, îngrijiți-le cu iubire, iar în cateva zile veți avea parte de… o mică minune!

                           

Recomandat +4 ani Durata 7'

Coordonator Eliza Teofănescu

Atelier de bricolaj

Prietenii din pădure – Omida Ida

Un atelier de bricolaj care folosește ingrediente sănătoase, ingrediente delicioase și ingrediente haioase! Iar gazda acestui atelier este nimeni alta decât simpatica Rița Veverița, cunoscută celor mici din spectacolul Fără Frică. Suflecați-vă mânecuțele și haideți să construim împreună cu prietena noastră, Rița Veverița, un nou amic: Omida Ida! Este frumos colorată, rotunjoară și gata de joacă!

                           

Recomandat +4 ani Durata 4'

Coordonator Andra Mirescu


înapoi
sus