Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

ateliere

Atelier creativ

Printre pernuțe

Jocurile de explorare au menirea de a le antrena copiilor memoria și creativitatea. Cu ajutorul unor pernuțe multicolore, așezate strategic, reușim să le oferim micuților o ocazie distractivă prin care să-și dezvolte motricitatea și, de asemenea, îi provocăm să facă tot soiul de asocieri pornind de la o paletă de culori vesele.

                           

Recomandat 3-6 ani Durata 45'

Coordonatori Andra Mirescu și Andreea Gaica

Atelier de bricolaj

Cutiuța de Crăciun

În perioada aceasta de sărbătoare totul este despre cadouri. Tocmai de aceea, ne-am gândit să creăm un atelier în care să învățăm să pregătim cele mai frumoase și spectaculoase cutii de cadou. Cutiuța Spiriduș, cutiuța Moș Crăciun sau cutiuța Ren sunt ideile de la care noi pornim. Suntem convinși că putem descoperi și alte modele, iar dacă îți plac nespus de mult, le poți păstra pentru tine.

                           

Recomandat 3-6 ani Durata 45'

Coordonator Camelia Andriță

Atelier de bricolaj

Coronițe în formă de ren

Un nas roșu și strălucitor, multă vitejie, gingășie sau orice însușire ne-am dori, prinde contur într-un atelier de poveste și bricolaj. Fie că este vorba despre Rudolf, Vixen, Cupid sau ceilalți reni, vei putea arăta ca unul dintre ei, după ce îți vei confecționa o coroniță cu cornițe de ren, la atelierul nostru. Iar după ce ai confecționat-o, noi îți oferim din sacul Moșului praf magic și sclipici pentru ca de fiecare dată când o vei purta, distracția și creativitatea să îți aducă atmosfera de sărbătoare.

                           

Recomandat 3-6 ani Durata 45'

Coordonator Andreea Mera

Atelier de bricolaj

Globul de zăpadă

Omul de zăpadă este plin de farmec, dar, din păcate, este extrem de fragil întrucât se topește imediat ce ia contact cu căldura. Ca să poți păstra magia Crăciunului și a iernii pe termen lung, ba chiar să o aduci la tine acasă, am gândit un atelier în care copiii își pot confecționa globuri de zăpadă. În ele, cu puțină imaginație, aceștia își pot crea un spațiu de poveste, neschimbat, în care ninge pentru totdeauna, iar omul de zăpadă este nemuritor.

                           

Recomandat 3-6 ani Durata 45'

Coordonator Andreea Mera

Atelier de bricolaj

Ornamente pentru brad

Un brad frumos împodobit va atrage mereu privirile tuturor, cu atât mai mult atunci când este decorat cu propriile creații. În atelierul pe care ți-l propunem, vom folosi acuarele și creioane colorate pe bucățele de lemn și vom realiza personaje deosebite. Astfel, vei fi pregătit să impresionezi toți colindătorii cu pomul tău de Crăciun, plin de personalitate și originalitate.

                           

Recomandat 3-6 ani Durata 45'

Coordonator Nicoleta Rusu

Atelier de bricolaj

Figurine de poveste

Pentru a crea o figurină de poveste ai nevoie doar de bucățele de hârtie, lipici, creioane colorate și o imaginație foarte bogată. Ne putem închipui cum îngerașii pe care îi vom crea, se urcă apoi în cer și scutură norii în preajma Crăciunului, pentru a ne oferi zăpadă. Mai mult de atât, îi putem pune la fereastră, ca obiect decorativ pentru a atrage o mulțime de fulgi magici.

                           

Recomandat 3-6 ani Durata 45'

Coordonator Nicoleta Rusu

Atelier de bricolaj

Măști de sărbătoare

Uneori memoria ne joacă feste, de aceea e bine să imortalizăm într-o imagine momentele pe care nu vrem să le uităm niciodată. Cei mici se vor distra la atelierul nostru de făcut măști cu tematică de iarnă și de sărbătoare, iar ele vor putea fi folosite ulterior, atunci când faceți fotografii în familie.

                           

Recomandat 3-6 ani Durata 45'

Coordonator Ioana Ginghină

Atelier de arte plastice

Colaj de iarnă

Peisajele de iarnă, prin liniștea și calmul pe care le sugerează, îți taie răsuflarea. Totodată, atmosfera ideală în anotimpul rece, și mai ales în vacanța de Crăciun, este la gura sobei, ascultând o poveste captivantă, în timp ce lemnele trosnesc în foc. În cadrul acestui atelier vom crea povești pornind de la tablouri meșterite de copii, cu ajutorul unor materiale prietenoase cu natura. Operele finale, elaborate prin tehnica colajului, vor fi demne de păstrat și arătat prietenilor.

                           

Recomandat 3-6 ani Durata 45'

Coordonator Delia Ionescu

Atelier de art-terapie

Emoții și dorințe de Crăciun

Conceptul de art-terapie stârnește foarte des interesul părinților, datorită metodei prin care sunt stimulate simțurile și emoțiile copiilor. Cu ajutorul artei, cei mici își pot explora sentimentele și pot învăța să se exprime liber și sincer. Și pentru că finalul de an ne îndeamnă la reflecție asupra perioadei care tocmai se încheie, cât și la perspectivele anului care stă să înceapă, vă propunem un exercițiu creativ, în care părinții vor scrie dorințele lor pe cartonașe colorate, iar mai apoi cei mici vor ilustra cuvintele scrise, așa cum și le imaginează ei.

                           

Recomandat 3-6 ani Durata 45'

Coordonator Andra Mirescu

Atelier de bricolaj

Decor pentru Crăciun

În sprijinul creativității copiilor, vă propunem să lucrăm împreună și să construim ceva cu adevărat ingenios – decorațiuni de Crăciun pe ghivece de ceramică. Deși ele au un rol practic într-o zi normală, în pragul sărbătorilor de iarnă putem crea cu mâini dibace ornamente năstrușnice, cum ar fi un om de zăpadă sau poate un spiriduș de Crăciun.

                           

Recomandat 3-6 ani Durata 45'

Coordonator Camelia Andriță

Atelier creativ

Tablou cu arome de iarnă

Cine a zis că singurul mod în care poți crea un tablou de iarnă este doar cu ajutorul acuarelelor sau a creioanelor? La atelierul nostru poți folosi materiale organice și pline de parfum, precum: fructe confiate, bucăți de portocală, anason, bețișoare de scorțișoară și multe altele. Creațiile finale vor avea un miros îmbietor de sărbători și vor fi gata să fie expuse într-un loc special din casă.

                           

Recomandat 3-6 ani Durata 45'

Coordonator Nicoleta Rusu

Atelier de bricolaj

Scrisori în prag de sărbătoare

Te-ai gândit vreodată să-i scrii o scrisoare Moșului? Dar unei persoane dragi? Vino la atelierul nostru și împreună vom confecționa, din diverse materiale, scrisori viu colorate, în spiritul sărbătorilor, în interiorul cărora vă puteți așterne gândurile și urările. Tu decizi dacă vrei să-i trimiți Moșului lista cu cadourile dorite sau dacă vrei să-i spui unei persoane dragi, cât de dor îți este de ea.

                           

Recomandat 3-6 ani Durata 45'

Coordonator Ioana Ginghină

Atelier de lectură

În lumea poveștilor cu actrița poveste

Lasă-te purtat de intuiție și alătură-te nouă, la Teatrul Ion Creangă, într-o atmosferă de basm și plină de magie, unde prin lectura poveștilor cu și despre Crăciun vei păși pe tărâmuri mai presus de imaginație. Cea care ne va purta în această călătorie este îndrăgita actriță Alexandrina Halic, alături de care orice întâlnire devine memorabilă, instrumentul său cel mai de preț fiind emoția sa molipsitoare. Prin pasiune și dăruire, va capta atenția celor mici, dar și a celor mari, încă de la primele cuvinte.

                           

Recomandat 3-6 ani Durata 45'

Coordonator Alexandrina Halic

Atelier teatral

Clubul poveștilor de iarnă

Suntem invitați să dăm join în Clubul Poveștilor de iarnă, un spațiu în care vom lua parte la aventurile Crăiesei zăpezii. Fiecare copil va primi un element specific personajului lui și prin improvizație, își va contura drumul prin regatul de gheață. Va parcurge mai multe etape până când o să fie pregătit să apară în fața Crăiesei, iar la final va deveni eroul care reușește să salveze anotimpurile.

                           

Recomandat +4 ani Durata 45'

Coordonatori Ilinca Atanasiu și Dan Clucinschi

Atelier de țesut

Brăduț pufos din lână tors

La Teatrul Ion Creangă îi punem întotdeauna pe copii pe primul loc, însă de această dată ne-am gândit să dezvoltăm un atelier în care adulții sunt încurajați să muncească împreună cu cei mici. Iarna este anotimpul în care ne strângem în familie, spunem povești și ne bucurăm de prezența celuilalt. De aceea, te așteptăm să țesem povești, să dăm frâu liber imaginației și să confecționăm brăduțul în spiritul Crăciunului. Decorațiunea creată, înțesată de gânduri bune, poate deveni ulterior un cadou pe care-l poți oferi cuiva drag.

                           

Recomandat 3-6 ani Durata 45'

Coordonator Nicoleta Rusu

Atelier creativ

În rolul lui Rudolf

Te-ai gândit vreodată cum își pregătesc actorii rolurile și cum descoperă un personaj? Dar atunci când eroul este chiar Rudolf? În cadrul acestui atelier, ne vom lăsa imaginația liberă pentru a descoperi modurile diferite în care percepem lumea din jurul nostru, de la zgomote, până la gesturi, precum artiștii adevărați. La final, pășim în universul sunetelor pentru a ne spune gândurile într-un mesaj adresat lui Rudolf.

                           

Recomandat +4 ani Durata 45'

Coordonatori Andra Mirescu și Andreea Gaica

Atelier creativ

Pictură pe ceramică

Grija față de natură a devenit un subiect din ce în ce mai dezbătut și analizat în această perioadă. Din nevoia de a ne opri împreună asupra acestui subiect și de a reflecta pe marginea lui, am creat un atelier gingaș sub forma unui exercițiu de creativitate. Pornim de la un ghiveci mic, din ceramică, pe care-l vom decora după bunul nostru plac, însă nu oricum, ci cu acuarele. Iar mai apoi vom sădi în el gândurile noastre pentru un viitor mai curat, dorințele și sfaturile noastre pentru toți locuitorii planetei. Toate acestea vor prinde conturul tradițiilor românești, dar nu înainte de a înțelege semnficația lor și cum putem avea grijă de natură.

                           

Recomandat 3-6 ani Durata 45'

Coordonator Camelia Andriță

Atelier creativ

Curcubeu și pictură pe tricou

Să facem cunoștință cu Rica-Iepurica – un personaj hazliu ca noi toți. Ea locuiește alături de familia și prietenii ei în pădure, însă în drumul ei spre școală s-a oprit la Teatrul Ion Creangă pentru a descoperi alături de copii o mulțime de lucruri noi și pline de înțelesuri care ne vor ajuta la școală, în cercul nostru de prieteni și la orice pas. Alături de ea vom învăța să fim creativi, să împărțim lucruri, dar mai ales vom învăța faptul că pictura se realizează nu doar pe pânză, ci și pe tricouri, în cazul nostru. Așadar, în cadrul acestui atelier, lăsăm emoția să se exprime și să creeze cele mai frumoase articole vestimentare personalizate.

                           

Recomandat 3-6 ani Durata 45'

Coordonator Mihaela Vlădescu

Atelier creativ

Măști teatrale à la Picasso

Atelierul propune o incursiune în imaginația fiecăruia dintre noi și este axat pe ideea explorării texturilor, a culorilor și a formelor; toate acestea conturând o mască. Un obiect atât de strâns legat de teatru. În cadrul atelierului, vom începe printr-o discuție în care ne vom cunoaște, vom afla curiozități și informații necunoscute, iar mai apoi vom deveni mici Picasso și ne vom crea propriile măști într-o idee „cubistă”.

                           

Recomandat 4-7 ani Durata 60'

Coordonator Delia Ionescu

Atelier de pictură

Tablou pe sticlă

Un atelier care își propune să imortalizeze cu ajutorul pensulei un sentiment sau o amintire prin intermediul culorilor. Suntem convinși că imaginația ne va ajuta, iar mânuțele vor picta!

                           

Recomandat 3-6 ani Durata 50'

Coordonator Nicoleta Rusu

Atelier creativ

Instrumente haioase – Toba Djembe

Știați că dintr-o cutie metalică, un balon, două bețe și două biluțe din polistiren putem realiza propriul instrument muzical? Da, da, atât de simplu este să construim o mică tobă djembe pentru prichindei, numai bună pentru a ține ritmul petrecerii!

                           

Recomandat +4 ani Durata 3'

Coordonator Andra Mirescu

Atelier științific

Sistemul solar

Un atelier dedicat tuturor pasionaților de fizică, astronomie și tot ceea ce ține de minunatul nostru Univers. Chiar dacă pentru mulți oameni de știință lucrurile sunt într-o continuă explorare, pentru cel care va coordona atelierul nostru, sistemul solar nu mai are niciun secret.

Călătoria va începe cu câteva povești despre primul telescop, despre aselenizare, sateliți și asteroizi și câte și mai câte. Dar acest atelier are și o parte de meșterit în care toate cele auzite și învățate despre planete se vor concretiza în realizarea unei sfere din univers.

                           

Recomandat 3-6 ani Durata 50'

Coordonator Voicu Hetel

Atelier creativ și științific

Parfumul Prințesei Rose

Puțină portocală, scorțișoară și cuișoare… mmm ce aromă îmbietoare! Să fie o turtă dulce la cuptor sau o prăjitură gustoasă? Este chiar parfumul creat de Prințesa Rose! Urmăriți instrucțiunile din atelier și creați-vă și voi propriul parfum de cameră!

                           

Recomandat +4 ani Durata 8'

Coordonatori Andra Mirescu și Andreea Gaica

Atelier de teatru

Turtița năzdrăvană

Un atelier de teatru care are la bază bine-cunoscuta poveste din folclor „Turtița năzdrăvană”. Aventura începe pe scenă și continuă la măsuțele de lucru, unde cei mici vor modela după placul lor aluatul colorat din faină, apă și sare.

                           

Recomandat 3-6 ani Durata 50'

Coordonator Voicu Hetel

Atelier de bricolaj

Prietenii din pădure – Ariciul Riciu

Un atelier de bricolaj care folosește ingrediente sănătoase, ingrediente delicioase și ingrediente haioase! Iar gazda acestui atelier este nimeni alta decât simpatica Rița Veverița, cunoscută celor mici din spectacolul Fără Frică. Pentru că prietenii ei – Pămătuf și Urechilă, se pregătesc pentru un somn lung și sănătos, cât o iarnă întreagă, Rița se simte un pic singură în pădure. Dar are o soluție ingenioasă pentru a le aduce mai aproape pe câteva dintre animalele pădurii. Pregătiți-vă să faceți cunoștință cu primul dintre prietenii Riței: Ariciul Riciu

                           

Recomandat +4 ani Durata 4'

Coordonator Andra Mirescu

Atelier de joacă și teatru

Hai să…!

Hai să… râdem, hai să dansăm, hai să ne jucăm! Hai să ne destindem împreună cu o nouă provocare amuzantă și antrenantă, pentru o săptămână energică!

                           

Recomandat +4 ani Durata 3'

Coordonatori Andra Mirescu și Andreea Gaica

Atelier de lectură și biricolaj

Despre cărți

Un atelier dedicat poveștilor. Îmbinând lectura, discuțiile relaxate și exercițiile de improvizație distractive, în cadrul acestui atelier se abordează de fiecare dată noi teme și subiecte menite să stârnească imaginația.

Ținând cont de mersul firesc al lucrurilor, după sesiunile de lectură și discuții în care ne antrenăm mintea, urmează exercițiile creative în care cei mici deprind tainele cărților.

                           

Recomandat 3-6 ani Durata 50'

Coordonator Cerasela Popescu

Atelier creativ

Instrumente haioase – Un nai din pai(e)

Un instrument care ne trimite cu gândul pe-un picior de plai, pe-o gură de rai… și a cărui muzică ne-a făcut faimoși în întreaga lume – naiul, căci despre el este vorba, poate fi confecționat mai simplu decât ați crede. Vizionare plăcută și spor la construit!

                           

Recomandat +4 ani Durata 2'

Coordonator Andra Mirescu

Atelier de joacă și teatru

Cadoul ideal

Ce puteți să le oferiți în dar celor apropiați? Absolut tot ce vă trece prin gând! Un buchet de flori, o bomboană, o carte, o minge sau un tablou, nimic nu este mai simplu. Cadoul ideal este ușor de creat sub formă de joc de imaginație, alături de părinți, de frați, surori și prieteni. Spor la joacă!

                           

Recomandat +4 ani Durata 4'

Coordonatori Andra Mirescu și Andreea Gaica

Atelier științific

Planetele din sistemul solar

Vă invităm la un atelier educativ despre sistemul solar! Călătorim de pe Marte pe Neptun și de pe Saturn pe Pământ, ne jucăm, modelăm și aflăm o mulțime de lucruri interesante despre planete, alături de gazda noastră: un astronaut intergalactic!

                           

Recomandat +4 ani Durata 9'

Coordonator Andra Mirescu

Atelier de bricolaj

Castelul de mai sus de nori

Castelul de mai sus de nori se construiește surprinzător de ușor! Modelăm frumos intenția noastră, o colorăm în nuanțele preferate, adăugăm puțină creativitate și palatul este gata.

                           

Recomandat +4 ani Durata 9'

Nicoleta Rusu

Atelier de bricolaj

Prietenii din pădure – Șarpele Snakey

Un atelier de bricolaj care folosește ingrediente sănătoase, ingrediente delicioase și ingrediente haioase! Iar acestui atelier gazdă îi este nimeni alta decât simpatica Rița Veverița, cunoscută celor mici din spectacolul Fără Frică. Astăzi, cu ajutorul vostru, îl vom construi pe Șșșșșșarpele Snakey: un amic de nădejde și… de-a dreptul deliciosssss!

                           

Recomandat +4 ani Durata 3'

Coordonator Andra Mirescu

Atelier creativ

Pictură cu plastilină

Despre tablouri pictate cu acuarele am tot auzit. Dar despre pictură cu plastilină suntem siguri că ați auzit foarte puține lucruri. Vă propunem un atelier în care copiii pot modela plastilina într-un mod creativ.

Plastilina, prin faptul că se poate modela foarte ușor, dar și datorită culorilor sale vii și a texturii, pune imaginația copiilor la încercare. Un tablou cu plastilină și multe alte elemente adăugate poate deveni un frumos element de decor în casă.

                           

Recomandat 3-6 ani Durata 50'

Coordonator Nicoleta Rusu

Atelier creativ

Instrumente haioase – Maracas

Una fiesta bonita, a great party sau o super petrecere! Oricum i-ați spune, noi suntem pregătiți cu un maracas tare simpatic, care ne asigură energia și pofta de dans. Pentru că niciodată nu a fost atât de ușor să ne construim propriile instrumente muzicale neconvenționale!

                           

Recomandat +4 ani Durata 2'

Coordonator Andra Mirescu

Atelier științific

Vrejul fermecat

Semințele se pot planta aproape în orice anotimp. Dar ce plantăm contează să fie la timpul și momentul prielnic din an pentru a crește sau a înflori. Însă un vrej de fasole fermecat poate fi plantant oricând și nici nu ai nevoie de o grădină pentru asta. Luați câteva boabe de fasole magică, plantați-le, îngrijiți-le cu iubire, iar în cateva zile veți avea parte de… o mică minune!

                           

Recomandat +4 ani Durata 7'

Coordonator Eliza Teofănescu

Atelier de bricolaj

Prietenii din pădure – Omida Ida

Un atelier de bricolaj care folosește ingrediente sănătoase, ingrediente delicioase și ingrediente haioase! Iar gazda acestui atelier este nimeni alta decât simpatica Rița Veverița, cunoscută celor mici din spectacolul Fără Frică. Suflecați-vă mânecuțele și haideți să construim împreună cu prietena noastră, Rița Veverița, un nou amic: Omida Ida! Este frumos colorată, rotunjoară și gata de joacă!

                           

Recomandat +4 ani Durata 4'

Coordonator Andra Mirescu

Atelier creativ și științific

Fabrica de slime

Ce poate fi mai relaxant decât să modelezi diverse forme dintr-un material maleabil și colorat? Pe lângă satisfacția obținută din jocul cu slime-ul, în cadrul atelierului copiii vor mai învăța și procesul prin care acesta este creat. Nu este deloc complicat, ba mai mult, prin joacă, cei mici pot aprofunda diverse cunoștințe în ceea ce privește amestecul de substanțe și își pot dezvolta creativitatea.

                           

Recomandat 3-6 ani Durata 50'

Coordonator Camelia Andriță


înapoi
sus