Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

ateliere

Atelier creativ

Măști teatrale à la Picasso

Atelierul propune o incursiune în imaginația fiecăruia dintre noi și este axat pe ideea explorării texturilor, a culorilor și a formelor; toate acestea conturând o mască. Un obiect atât de strâns legat de teatru. În cadrul atelierului, vom începe printr-o discuție în care ne vom cunoaște, vom afla mici curiozități și informații necunoscute, iar mai apoi vom deveni mici Picasso și ne vom crea propriile măști într-o idee „cubistă”.

                           

Recomandat 4-7 ani Durata 60'

Coordonator: Delia Ionescu

Atelier de pictură

Tablou pe sticlă

Un atelier care își propune să imortalizeze cu ajutorul pensulei un sentiment sau o amintire prin intermediul culorilor. Suntem convinși că imaginația ne va ajuta, iar mânuțele vor picta!

                           

Recomandat 3-6 ani Durata 50'

Coordonator Nicoleta Rusu

Atelier creativ

Instrumente haioase – Toba Djembe

Știați că dintr-o cutie metalică, un balon, două bețe și două biluțe din polistiren putem realiza propriul instrument muzical? Da, da, atât de simplu este să construim o mică tobă djembe pentru prichindei, numai bună pentru a ține ritmul petrecerii!

                           

Recomandat +4 ani Durata 3'

Coordonator Andra Mirescu

Atelier științific

Sistemul solar

Un atelier dedicat tuturor pasionaților de fizică, astronomie și tot ceea ce ține de minunatul nostru univers. Chiar dacă pentru mulți oameni de știință lucrurile sunt într-o continuă explorare pentru cel care va coordona atelierul nostru, sistemul solar nu mai are nici un secret.

Călătoria va începe cu câteva povești despre primul telescop, despre aselenizare, sateliți și asteroizi și câte și mai câte. Dar acest atelier are și o parte de meșterit în care toate cele auzite și învățate despre planete se vor concretiza în realizarea unei sfere din univers.

                           

Recomandat 3-6 ani Durata 50'

Coordonator Voicu Hetel

Atelier creativ și științific

Parfumul Prințesei Rose

Puțină portocală, scorțișoară și cuișoare… mmm ce aromă îmbietoare! Să fie o turtă dulce la cuptor sau o prăjitură gustoasă? Este chiar parfumul creat de Prințesa Rose! Urmăriți instrucțiunile din atelier și creați-vă și voi propriul parfum de cameră!

                           

Recomandat +4 ani Durata 8'

Coordonatori Andra Mirescu și Andreea Gaica

Atelier de teatru

Turtița năzdrăvană

Un atelier de teatru care are la bază bine-cunoscuta poveste din folclor „Turtița năzdrăvană”. Aventura începe pe scenă și continuă la măsuțele de lucru, unde cei mici vor modela după placul lor aluatul colorat din faină, apă și sare.

                           

Recomandat 3-6 ani Durata 50'

Coordonator Voicu Hetel

Atelier de bricolaj

Prietenii din pădure – Ariciul Riciu

Un atelier de bricolaj care folosește ingrediente sănătoase, ingrediente delicioase și ingrediente haioase! Iar gazda acestui atelier este nimeni alta decât simpatica Rița Veverița, cunoscută celor mici din spectacolul Fără Frică. Pentru că prietenii ei – Pămătuf și Urechilă, se pregătesc pentru un somn lung și sănătos, cât o iarnă întreagă, Rița se simte un pic singură în pădure. Dar are o soluție ingenioasă pentru a-i aduce mai aproape pe câțiva dintre ei. Pregătiți-vă să faceți cunoștință cu primul dintre prietenii Riței: Ariciul Riciu

                           

Recomandat +4 ani Durata 4'

Coordonator Andra Mirescu

Atelier de joacă și teatru

Hai să…!

Hai să… râdem, hai să dansăm, hai să ne jucăm! Hai să ne destindem împreună cu o nouă provocare amuzantă și antrenantă, pentru o săptămână energică!

                           

Recomandat +4 ani Durata 3'

Coordonatori Andra Mirescu și Andreea Gaica

Atelier de lectură și biricolaj

Despre cărți

Un atelier dedicat poveștilor. Îmbinând lectura, discuțiile relaxate și exercițiile de improvizație distractive, în cadrul acestui atelier se abordează de fiecare dată noi teme și subiecte menite să stârnească imaginația.

Ținând cont de mersul firesc al lucrurilor, după sesiunile de lectură și discuții în care ne antrenăm mintea urmează exercițiile creative în care cei mici deprind tainele cărților.

                           

Recomandat 3-6 ani Durata 50'

Coordonator Cerasela Popescu

Atelier creativ

Instrumente haioase – Un nai din pai(e)

Un instrument care ne trimite cu gândul pe-un picior de plai, pe-o gură de rai… și a cărui muzică ne-a făcut faimoși în întreaga lume – naiul, căci despre el este vorba, poate fi confecționat mai simplu decât ați crede. Vizionare plăcută și spor la construit!

                           

Recomandat +4 ani Durata 2'

Coordonator Andra Mirescu

Atelier de joacă și teatru

Cadoul ideal

Ce puteți să le oferiți în dar celor apropiați? Absolut tot ce vă trece prin gând! Un buchet de flori, o bomboană, o carte, o minge sau un tablou, nimic nu este mai simplu. Cadoul ideal este ușor de creat sub formă de joc de imaginație, alături de părinți, de frați, surori și prieteni. Spor la joacă!

                           

Recomandat +4 ani Durata 4'

Coordonatori Andra Mirescu și Andreea Gaica

Atelier științific

Planetele din sistemul solar

Vă invităm la un atelier educativ despre sistemul solar! Călătorim de pe Marte pe Neptun și de pe Saturn pe Pământ, ne jucăm, modelăm și aflăm o mulțime de lucruri interesante despre planete, alături de gazda noastră: un astronaut intergalactic!

                           

Recomandat +4 ani Durata 9'

Coordonator Andra Mirescu

Atelier de bricolaj

Castelul de mai sus de nori

Castelul de mai sus de nori se construiește surprinzător de ușor! Modelăm frumos intenția noastră, o colorăm în nuanțele preferate, adăugăm puțină creativitate și palatul este gata.

                           

Recomandat +4 ani Durata 9'

Nicoleta Rusu

Atelier de bricolaj

Prietenii din pădure – Șarpele Snakey

Un atelier de bricolaj care folosește ingrediente sănătoase, ingrediente delicioase și ingrediente haioase! Iar acestui atelier este nimeni alta decât simpatica Rița Veverița, cunoscută celor mici din spectacolul Fără Frică. Astăzi, cu ajutorul vostru, îl vom construi pe Șșșșșșarpele Snakey: un amic de nădejde și… de-a dreptul deliciosssss!

                           

Recomandat +4 ani Durata 3'

Coordonator Andra Mirescu

Atelier creativ

Pictură cu plastilină

Despre tablouri pictate cu acuarele am tot auzit. Dar despre pictură cu plastilină suntem siguri că ați auzit foarte puține lucruri. Vă propunem un atelier în care copiii pot modela palstilina într-un mod creativ.

Plasitilina, prin faptul că se poate modela foarte ușor, dar și datorită culoriilor sale vii și a texturii, pune imaginația copiilor la încercare. Un tablou cu plastilină și multe alte elemente adăugate poate deveni un frumos element de decor în casă.

                           

Recomandat 3-6 ani Durata 50'

Coordonator Nicoleta Rusu

Atelier creativ

Instrumente haioase – Marcas

Una fiesta bonita, a great party sau o super petrecere! Oricum i-ați spune, noi suntem pregătiți cu un maracas tare simpatic, care ne asigură energia și pofta de dans. Pentru că niciodată nu a fost atât de ușor să ne construim propriile instrumente muzicale neconvenționale!

                           

Recomandat +4 ani Durata 2'

Coordonator Andra Mirescu

Atelier științific

Vrejul fermecat

Semințele se pot planta aproape în orice anotimp. Doar ce plantăm contează să fie la timpul și momentul prielnic din an pentru a crește sau a înflori. Însă, un vrej de fasole fermecat poate fi plantant oricând și nici nu ai nevoie de o grădină pentru asta. Luați câteva boabe de fasole magică, plantați-le, îngrijiți-le cu iubire, iar în cateva zile veți avea parte de… o mică minune!

                           

Recomandat +4 ani Durata 7'

Coordonator Eliza Teofănescu

Atelier de bricolaj

Prietenii din pădure – Omida Ida

Un atelier de bricolaj care folosește ingrediente sănătoase, ingrediente delicioase și ingrediente haioase! Iar gazda acestui atelier este nimeni alta decât simpatica Rița Veverița, cunoscută celor mici din spectacolul Fără Frică. Suflecați-vă mânecuțele și haideți să construim împreună cu prietena noastră Rița Veverița un nou amic: Omida Ida! Este frumos colorată, rotunjoară și gata de joacă!

                           

Recomandat +4 ani Durata 4'

Coordonator Andra Mirescu

Atelier creativ și științific

Fabrica de slime

Un atelier în care copiii vor învăța ce substanțe trebuie amestecate pentru a-și crea propriul set de slime. Procesul nu este complicat deloc, ba mai mult aduce un aport de cunoștințe în ceea ce privește substanțele și stările lor de agregare, iar rezultatul este unul spectaculos.

Prin joacă, cei mici pot aprofunda diverse cunoștințe în ceea ce privește amestecul de substanțe și își pot dezvolta creativitatea.

                           

Recomandat 3-6 ani Durata 50'

Coordonator Camelia Andriță


înapoi
sus