Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

TIC PITIC – Zilele Small size #4

În perioada 26 – 28 ianuarie 2018, părinții și TICpiticii lor, de la bebeluși la preșcolari, au fost invitați să exploreze universul plin de mirare și sens al teatrului care nu ține cont de vârstă, ci de curiozitate! La fel ca în anii precedenți, evenimentul s-a desfășurat sub forma unui showcase și a reunit cele mai recente spectacole realizate de Teatrul Ion Creangă pentru micuții cu vârsta între 1 și 6 ani, dar și activități conexe, adresate copiilor, părinților și a tuturor celor care contribuie la formarea tinerei generații, cu scopul de a promova importanța și beneficiile Educației Timpurii prin teatru.

Cea de-a IV-a ediție TIC PITIC – Zilele Small size a adus în atenția publicului trei dintre producțiile prezentate în premieră în cursul anului 2017: povești senzoriale și călătorii din centrul pământului până în înaltul cerului (ÎmpreLună) sau spectacole coregrafice, non-verbale, despre puterea imaginației (La un metru de tine) și despre importanța amintirilor (Amintiri într-o valiză). Acestea au fost concentrate pe durata weekendului într-un maraton de șapte reprezentații, iar titlurile propuse le-au vorbit copiilor și părinților deopotrivă despre bucuria jocului, despre texturile cu care este acoperită lumea, dar și despre straturile de sens care înconjoară spectacolul de teatru.

O altă producție care s-a lăsat descoperită, sau redescoperită, după caz, a fost colecția de teatru-radiofonic realizată pentru PovesTIC, aplicația de povești audio pentru copii. Prima dintre cele 12 povești înregistrate pentru aplicație, în colaborare cu Teatrul Național Radiofonic, Pasărea măiastră, a făcut și subiectul unui atelier inedit pentru copiii cu vârsta între 3 și 6 ani. Astfel, timp de o oră, actorii Teatrului i-au provocat pe micuții participanți să descopere universul imaginat de Petre Ispirescu, audiția fiind completată de jocuri și activități interactive.

În același timp, nu doar cei mici au avut parte de un program special, ci și adulții, întrucât Zilele Small size prilejuiesc o nouă întâlnire a specialiștilor din domeniul educației timpurii. Cadre didactice din învățământul preșcolar, psihologi, producători sau artiști care activează în sfera teatrului pentru copii au fost invitați pe 26 ianuarie, la Sala Mică a Teatrului Ion Creangă, pentru a lua parte la o discuție despre importanța jocului în dezvoltarea echilibrată a copilului. Întâlnirea a fost moderată de psihologul Carmen Anghelescu, Șef al Departamentului Educație Timpurie – Centrul Step by Step pentru Educație și s-a bucurat de sprijinul Inspectoratului Școlar al Municipiului București – Catedra pentru învățământ preșcolar, Sectorul 1.

 


înapoi
sus