Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

TIC PITIC – Zilele Small size #2

Teatrul Ion Creangă a organizat în perioada 29 – 31 ianuarie 2016 cea de-a doua ediție a TIC PITIC – Zilele Small size, un eveniment dedicat celor mai tineri spectatori: copiii cu vârsta cuprinsă între 0 și 6 ani. Derulat cu scopul de a promova importanța Educației Timpurii prin teatru, TIC PITIC a propus și în această ediție povești senzoriale croite pe măsura celor mici, dar și activități conexe, dedicate adulților.

Timp de trei zile, sala de spectacol a Centrului Național al Dansului București – gazda evenimentului – a fost transformată într-un spațiu al imaginației și al bucuriei. Tinerii exploratori cu vârsta cuprinsă între 3 și 6 ani au călătorit pe planete îndepărtate („De-a Micul Prinț”) au luat lecții de zbor și dans în lumi închipuite („Zbor prin povești”) și au pornit în aventuri alături de cei mai curajoși iepurași („Fără frică”). Pentru micuții cu vârsta sub 3 ani, programul a  inclus o producție invitată – „Mic sau Mare?”, spectacolul fiind susținut de Trupa Arcadia a Teatrului Regina Maria din Oradea.

Însă nu doar copiii au avut parte de surprize, ci și părinții, care au fost invitați să participe la conferința „Cât de mult e prea mult? Educația – între dorințele părinților și nevoile copiilor”. Moderată de psihoterapeutul Cătălina Hetel, conferința s-a desfășurat cu participarea psihologului Anca Ganciu, specialist în psihoterapie familială. Părinții au fost încurajați să participe la conferință împreună cu copiii lor, pentru aceștia fiind organizat în regim gratuit atelierul „Făină, apă, sare – ce să fie oare?”.

Totodată, în premieră în cadrul TIC PITIC, Teatrul Ion Creangă a organizat un workshop pentru artiști. Workshopul „Teatrul pentru copii între 0 și 6 ani – un punct de plecare” a fost susținut de actorii Carmen Palcu și Voicu Hetel și s-a adresat tinerilor artiști interesați să dezvolte competențe specifice în domeniul artelor spectacolului pentru copii.


înapoi
sus