Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

TIC PITIC – Zilele Small size #3

Pentru al treilea an consecutiv, Teatrul Ion Creangă a organizat TIC PITIC – Zilele Small size, eveniment dedicat celor mai mici spectatori – copiii cu vârsta cuprinsă între 0 și 6 ani. Astfel, am propus un program variat de activități (spectacole, ateliere, conferințe și întâlniri), fiind adresate atât copiilor, cât și părinților, educatorilor și specialiștilor implicați în educarea tinerei generații.

În perioada 27 – 29 ianuarie 2017, cei mai mici spectatori au putut urmări, din programul „Educație Timpurie. Teatru pentru 0-6 ani”, cele mai recente producții ale teatrului: „Pernuța somnoroasă” și „Bună dimineața”, dar și spectacole deja cunoscute și îndrăgite de public, precum „Zbor prin povești” și „De-a Micul Prinț”.

Totodată, a fost organizată o conferință pe teme de interes pentru părinți: „Talentul copiilor – despre aptitudini deosebite și cum le putem descoperi”. Aceasta a fost realizată în colaborare cu Anca Ganciu și Cătălina Hetel, doi psihoterapeuți experimentați în psihologia copilului și a relațiilor de familie. În paralel cu această activitate, pentru copiii părinților care au participat la conferință, Teatrul Ion Creangă a organizat un atelier creativ intitulat „Long Tom și cufărul cu pietre prețioase”. Atelierul i-a purtat pe cei mici (categoria de vârstă 3-6 ani) într-o călătorie peste mări și țări, printre cufere pline de perle și corali, sub îndrumarea actorului-pirat Voicu Hetel.

Programul a fost completat de o activitate dedicată specialiștilor din domeniul educației la care au fost prezenți reprezentanți ai Ministerului Educației. Aceasta a avut loc pe 27 ianuarie, iar întâlnirea a fost moderată de psihologul Carmen Anghelescu. Tema discuției a fost legată de rolul teatrului în educația timpurie a copilului.

Întregul eveniment TIC PITIC – Zilele Small Size s-a desfășurat în noul spațiu de joc al Teatrului Ion Creangă – SALA MICĂ (Str. Biserica Amzei nr. 21-23).

În România, cea de-a treia ediție a Zilelor Small size a fost aniversată în București, prin TIC PITIC – evenimentul Teatrului Ion Creangă, dar și în Oradea printr-un program special dedicat educației timpurii organizat de Trupa Arcadia a Teatrului Regina Maria, care s-a alăturat membrilor Asociației Small size.


înapoi
sus