Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Teatrul Ion Creangă în Italia: „Povești cu fire“ ajunge în Bologna

7 martie 2024

Unul dintre cele mai de succes spectacole din repertoriul TIC, adresate copiilor până în 6 ani, călătorește în Italia, cu ocazia unui Festival special.

Să joci în Bologna și-apoi să te reîntorci! În 2017, începea o frumoasă prietenie între Teatrul Ion Creangă și Teatrul La Baracca – Testoni Ragazzi, organizatorul Festivalului internațional de teatru și cultură dedicat educației timpurii, „Visioni di futuro, visioni di teatro… “. Spectacolele TIC, adresate copiilor până în 6 ani sau chiar de vârste mai fragede, sub 3 ani, urmau să ajungă și în Italia, mai exact în Bologna, orașul cu o intensă viață artistică și cu o atmosferă de basm.

Până în prezent, titlurile participante la Festivalul italian au fost „Pernuța somnoroasă“, „La un metru de tine“, „Amintiri într-o valiză“ și „CUTInE“, care acoperă categoriile #TICBEBE și #TICPITIC. Spectacolul participant anul acesta la cea de-a XXI-a ediție a evenimentului este „Povești cu fire“ (1-4 ani). În Bologna, la Teatrul Testoni Ragazzi, vor avea loc două reprezentații, marți, 12 martie, de la ora 17:30 și miercuri, 13 martie, de la ora 09:30.

Povești cu fire

Un spectacol de: Andra Burcă
Scenografia: Viaceslav Vutcariov
Muzica: Radu Mihalache
Cu: Andreea Gaica, Andreea Mera și Andra Mirescu

„Povești cu fire“ este o metaforă despre timp și spațiu, despre legăturile invizibile dintre lucrurile care ne înconjoară, pusă în scenă într-un mod extrem de creativ. Prin mișcări și acțiuni simple, dar sugestive și cu semnificații profunde, prin cântecele blânde și prin interacțiunea cu publicul, cele trei protagoniste dau viață unei istorisiri unice cu care copiii vor rezona de la primele până la ultimele scene. În perioada următoare, la Teatrul Ion Creangă, „Povești cu fire“ se joacă joi, 4 aprilie, de la ora 18:00, la Sala Mică (str. Biserica Amzei 21-23).


VISIONI DI FUTURO, VISIONI DI TEATRO…

Ediția XXI a Visioni di futuro, visioni di teatro, Festivalul internațional al artelor spectacolelor și culturii, adresat vârstei timpurii, marchează întoarcerea companiei La Baracca la Teatrul Testoni Ragazzi. Evenimentul are loc între 12 și 19 martie și include spectacole pentru copii până în 6 ani, workshopuri pentru educatori, conferințe, întâlniri tematice și seminarii. Atât reprezentațiile teatrale cât și activitățile complementare au ca scop familiarizarea publicului tânăr cu actul teatral, aprofundarea relației dintre artă și educație și formarea gustului estetic din primii ani ai vieții.

 

Alte știri și noutăți

4 aprilie 2024

TIC participă la Bebe Fest OCC cu un atelier și un spectacol de neratat

Pe 12 aprilie se dă startul unui festival destinat deopotrivă copiilor și părinților.

citește mai mult

1 aprilie 2024

„Luna lui Ion Creangă“ s-a încheiat, dar poveștile TIC merg mai departe

„Luna lui Ion Creangă“ s-a încheiat. Poveștile, însă, nu s-au terminat.

citește mai mult

24 martie 2024

„Arta este pace“ – mesajul lui Jon Fosse, de Ziua Mondială a Teatrului

De Ziua Mondială a Teatrului, mesajul transmis comunității teatrale din…

citește mai mult

19 martie 2024

20 martie – Ziua când celebrăm Ziua mondială a Teatrului pentru copii și tineret

Azi, de ziua noastră, a Teatrului pentru copii, sărbătorim toate…

citește mai mult

înapoi
sus