Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Spune-ne povestea ta despre bullying!

17 octombrie 2022

Proiectul „Poveștile care ne fac bine. Exerciții de imaginație, scriere creativă și teatru” derulat de Teatrul Ion Creangă la începutul lunii martie a luat sfârșit în luna septembrie. Împreună cu copiii din centrele de zi aflate în subordinea Direcției Generale de Asistență Generală și Protecția Copilului Sector 5 (DGASPC SECTOR 5) am învățat ce înseamnă fenomenul de bullying, cum am putea să-l combatem și cât de important este să ajutăm oamenii să-și spună poveștile pentru a face bine. Apoi, ne-am gândit că poveștile care fac bine nu au cum să ajungă la final.

De aceea, în următoarea perioadă, la Sala Mică (Str. Biserica Amzei nr. 21-23) vor fi expuse albumele „Poveștile care ne fac bine”. În cadrul atelierului de arte plastice, copiii din cadrul centrelor de zi aflate în subordinea DGASPC SECTOR 5 și-au spus poveștile despre bullying prin intermediul unor forme, obiecte sau situații des întâlnite, folosindu-se de tehnica colajului. Au lipit cu multă atenție toate acestea pe o coală de hârtie, realizând un tablou al comportamentului agresiv, emoțional și psihic.

În cadrul aceleași expoziții, Teatrul Ion Creangă deschide cutia poveștilor care fac bine și îi invită pe toți, copii și/sau adulți, care au povești de spus, să le scrie, să le pună în cutie, iar ele vor fi folosite mai departe spre a face bine. Primul pas spre un viitor mai bun, spre vindecare începe prin „a spune”. Fii parte din schimbare alături de copiii care deja au făcut primul pas! E rândul tău să îți așterni povestea pe hârtie și să o lași în cutia poveștilor care fac bine.

Acestea pot fi scrise de mână pe colile speciale puse la dispoziție la Sala Mică, ori pot fi trimise pe mail, electronic, la adresa de email contact@teatrulioncreanga.ro.*

Poveștile primite vor fi publicate sub forma unui album digital, aici, pe site-ul www.teatrulioncrenga.ro, încurajând astfel și alte persoane să-și spună poveștile, să vorbească și să nu mai accepte un astfel de comportament.

Dacă și tu crezi că poveștile pot face bine, spune-ne povestea ta sau încurajează-i pe cei mici să vorbească, să spună ce simt și cum se simt.


Despre proiectul „Poveștile care ne fac bine. Exerciții de imaginație, scriere creativă și teatru”

„Poveștile care ne fac bine. Exerciții de imaginație, scriere creativă și teatru” este un proiect de intervenție culturală derulat de Teatrul Ion Creangă în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 5 (DGASPC SECTOR 5) și co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național** (AFCN). Proiectul se adresează copiilor care se află în centrele de asistență socială din subordinea DGASPC SECTOR 5 și care se confruntă direct cu fenomenul de bullying din pricina faptului că sunt nevoiți să trăiască în acest context aparte.


*Prin trimiterea poveștii pe adresa de email a Teatrului, sunteți de acord cu următoarele:

  • Declar prin prezenta că sunt de acord ca povestea scrisă de mine sau de copilului meu minor să fie inclusă în cadrul unui album digital, care să fie publicat pe site-ul www.teatrulioncrenga.ro.
  • Totodată declar că sunt de acord ca povestea scrisă de mine sau de copilul meu minor să fie folosită de către Teatrul Ion Creangă în scopul promovării proiectului „Poveștile care ne fac bine. Exerciții de imaginație, scriere creativă și teatru”.
  • Sunt de acord ca povestea scrisă de mine sau de copilul meu minor să fie utilizată de Teatrul Ion Creangă în materiale publicitare audio și/sau video; și/sau presă scrisă/audio/video; și, de asemenea, publicată pe platformele de social media ale Teatrului pentru o perioada nelimitată.

**Proiectul „Poveștile care ne fac bine. Exerciții de imaginație, scriere creativă și teatru” nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

 

Alte știri și noutăți

4 aprilie 2024

TIC participă la Bebe Fest OCC cu un atelier și un spectacol de neratat

Pe 12 aprilie se dă startul unui festival destinat deopotrivă copiilor și părinților.

citește mai mult

1 aprilie 2024

„Luna lui Ion Creangă“ s-a încheiat, dar poveștile TIC merg mai departe

„Luna lui Ion Creangă“ s-a încheiat. Poveștile, însă, nu s-au terminat.

citește mai mult

24 martie 2024

„Arta este pace“ – mesajul lui Jon Fosse, de Ziua Mondială a Teatrului

De Ziua Mondială a Teatrului, mesajul transmis comunității teatrale din…

citește mai mult

19 martie 2024

20 martie – Ziua când celebrăm Ziua mondială a Teatrului pentru copii și tineret

Azi, de ziua noastră, a Teatrului pentru copii, sărbătorim toate…

citește mai mult

înapoi
sus