Spectacolele de la Sala Mică se mută la Sala Mare
8 aprilie 2024

Începând cu luna mai, spectacolele și atelierele creative care se desfășurau, în mod obișnuit, la Sala Mică (Str. Biserica Amzei 21-23), se vor muta la Sala Mare (Str. Piața Amzei 13). O parte dintre ele au început procesul de relocare, restul urmând să fie adaptate la noul spațiu, din toamna acestui an, odată cu deschiderea stagiunii 2024-2025.
Timp de 8 ani, Sala Mică a fost un reper în rândul reprezentațiilor și atelierelor pentru copii. A fost, de asemenea, o alternativă minunată ca loc de joc și joacă în condițiile în care Sala Mare s-a aflat, o vreme bună, în proces de reabilitare și renovare. Aici, la Sala Mică, s-au desfășurat premiere ale unor spectacole devenite de referință în repertoriul TIC ori s-au organizat festivaluri unice la noi, cum ar fi TIC PITIC – Zilele Small Size.
Pe 11 decembrie 2016, gongul bătea pentru prima dată ca să anunțe un titlu care a scris istorie în rândul producțiilor pentru categoria sub 3 ani. Este vorba de „Pernuța somnoroasă“, o delicată și expresivă explorare a lumii viselor, dar mai ales a acelui moment atât de special dinainte de culcare, când fiecare copil strânge în brațe plușul preferat și așteaptă cu emoție o poveste de la mami sau tati. Istorie a scris, de la bun început, și „Povești cu fire“, adresat atât bebelușilor, cât și celor mai măricei (1-4 ani) – și el a văzut pentru prima dată lumina reflectoarelor la Sala Mică! Iubit în egală măsură de publicul de la noi și de cel din afara țării – date fiind participările la festivalurile internaționale -, spectacolul urmează să se joace iar, din toamnă, însă la Sala Mare.
În categoria premierelor memorabile din Str. Biserica Amzei 21-23 intră și „Mica sirenă“ (4+ ani). Este unul dintre titlurile care au făcut deja tranziția în sala recent redeschisă din Piața Amzei nr. 13 și care, în perioada următoare, se va juca vineri, 24 mai, de la ora 18:00. Mutarea și adaptarea spectacolelor la spațiul Sălii Mari permite ca și mai mulți spectatori să se bucure de producțiile puse în scenă de Teatrul Ion Creangă. Inspirate din literatura autohntonă sau din cea universală, dramatizările marca TIC sunt gândite și create pentru a fi în acord cu fiecare etapă de dezvoltare din perioada copilăriei – #TICBEBE (0-3 ani), #TICPITIC (3-6 ani) și #TICJUNIOR (6+ ani). Spectacolele de teatru și activitățile interactive – de actorie, bricolaj etc. – sunt o alternativă creativă de petrecere a timpului liber, cu infinite avantaje asupra celor mici. Le stimulează imaginația, îi încurajează să inventeze la rândul lor povești, să exploreze rolurile și, prin ele, propria personalitate și propriile trăiri, îi ajută să înțeleagă anumite concepte, să socializeze, să aprecieze munca în echipă și, nu în ultimul rând, să se familiarizeze cu arta și să își formeze un gust estetic.
Mai multe detalii despre spectacolele care se joacă în aprilie și mai, găsiți în program!