Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Ani Crețu este noul Director Artistic al Teatrului Ion Creangă

3 iulie 2023

Începând de astăzi, Ani Crețu va ocupa funcția de director artistic al Teatrului Ion Creangă.

Ani Crețu a absolvit Universitatea Națională de Arte „George Enescu”, Facultatea de Teatru, Specializarea Actorie, în anul 2001, iar masterul l-a urmat în cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative, cu disertația în Management Cultural, în anul 2005.

S-a alăturat echipei Teatrului Ion Creangă în anul 2001, iar de atunci și până în prezent a jucat pe scena Teatrului o mulțime de roluri și a lucrat alături de regizori consacrați, cum ar fi Cornel Todea, Boris Petroff, Constantin Dicu, Peter Kerek și mulți alții. A contribuit la dezvoltarea repertoriului Teatrului prin realizarea scenariului și a regiei spectacolelor „Glasul copilăriei”, „Alertă în Laponia” și „Creanga prin povești”.

Pe plan profesional, Ani Crețu a fost și realizator și prezentator TV în cadrul unor emisiuni cu caracter social, iar ca actriță s-a remarcat și în rolurile jucate în cadrul unor seriale TV, dar și în filme. Începând cu anul 2018 activează și ca blogger, iar în anul 2021 munca depusă ca activist pentru protecția persoanelor cu boli și afecțiuni alergice în România s-a concretizat într-o lege care a fost promulgată în anul 2021 – Legea nr.4/2021. Tot în acest an a lansat și cartea intitulată „Sunt unic într-o lume diversă”, prima carte dedicată copiilor cu alergii și părinților acestora.

În prezent se ocupă și de proiecte cultural-educaționale, cel mai recent fiind realizat împreună cu Teatrul Ion Creangă, „Glasul copilului din tine. Cu/Prin teatru – bullyingul devine o poveste”, desfășurat în perioada mai-iunie 2023, în mai multe școli și licee din Sectorul 6. De asemenea, anul acesta face parte din juriul Galei Absolvenților, pentru secția de Pedagogie Teatrală, organizată de Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale”, București.

Teatrul Ion Creangă, de mai bine de un deceniu, înseamnă pentru mine acasă. Atât ca actriță, cât și recent, ca regizor și inițiator al unor proiecte culturale, am iubit dintotdeauna să fiu parte din această echipă. Acum, am onoarea de a ocupa funcția de director artistic al acestui Teatru. Viitoarele proiecte pe care mi le doresc pentru Teatrul Ion Creangă vor continua munca oamenilor care au fost înaintea mea în această funcție, propunându-mi ca această instituție de spectacole pentru copii să devină și mai cunoscută la nivel național, și de ce nu, la nivel internațional, pentru valoarea sa artistică pe care o are și pe care și-o va dezvolta în următoarea perioadă de timp, odată cu reîntoarcerea noastră în Sala Mare din Piața Amzei 13. Acolo, la începutul stagiunii, vă vom primi cu premiere pentru întreaga familie, dar și cu cea de-a XV-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru pentru Copii „100, 1.000, 1.000.000 de povești”.
(Ani Crețu, director artistic)

 

Alte știri și noutăți

21 iunie 2024

„De-a Micul Prinț” se vede la Forbes Kids Festival

Vara este vremea festivalurilor și a teatrului în aer liber. Un alt spectacol TIC…

citește mai mult

7 iunie 2024

Zile de vis la Străzi deschise: parada personajelor TIC aduce magia în stradă

Pe 15, 16 și 30 iunie, „Străzi deschise” se transformă în Străzi de poveste odată cu Parada TIC.

citește mai mult

4 iunie 2024

„Fata babei și fata moșului” merge la „Picnic în familie” în Parcul Mogoșoaia

Semne bune vara are: în luna iunie, evenimentele pentru copii se țin lanț!

citește mai mult

3 iunie 2024

Cum a fost la Sala Mare, de „1 IUNIE în Ținutul Distracției”

Cea mai frumoasă zi din an, Ziua Copilului, a fost marcată la Teatrul Ion Creangă printr-un eveniment de poveste.

citește mai mult

înapoi
sus