Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Creanga prin povești la
Teatrul Ion Creangă

20 martie 2023

În martie, surprizele sunt în toi la Teatrul Ion Creangă. Cu ocazia împlinirii a 186 de ani de la nașterea scriitorului, toată luna am cutreierat poveștile și amintirile scrise de Ion Creangă, prin spectacole și ateliere de teatru în „Luna lui Ion Creangă”. În cadrul acestui eveniment, anunțăm în ultimul weekend al lunii martie, premiera spectacolului-colaj „Creanga prin povești”, în data de 25 martie de la orele 17:00 și 18:30, la Sala Mică (Str. Biserica Amzei nr. 21-23).

Spectacolul se adresează familiilor cu copii și își propune să adune la un loc povești scrise de Ion Creangă într-un scenariu ludic realizat de Ani Crețu. Din distribuția spectacolului fac parte actorii Teatrului Ion Creangă: Ionuț Antonie, Claudia Revnic, Marius Nănău, Ani Crețu, Maria Țăran, Cerasela Popescu, Vera Linguraru, Nicoleta Rusu, Valeria Stoian, Voicu Hetel, Ciprian Niculae, Liliana Donici, Oana Bănuță, Cristian Boeriu, Alexandru Prica, Camelia Andrița, Ion Ionuț Ciocia, Cristian Crețu, Julieana Drăghici.

Lumea poveștilor este fascinantă, o știm cu toții. Ion Creangă a scris povești pe care le citim și astăzi, care păstrează un spirit cu totul și cu totul aparte. Personajele pline de culoare, învățături și aventuri sunt o bucurie atât pentru cei mici, cât și pentru cei mai mari. În poveștile sale, scriitorul ne prezintă adevăruri general valabile, spuse cu un iz ludic și comic.

Veți călători împreună cu actorii Teatrului Ion Creangă prin lumile fantastice și realiste din literatura română, cunoscând lumea rurală și colorată cu toate bucuriile sale. Tipologiile de oameni vor ieși la iveală, cunoscând mai bine natura umană, dar și animalele vorbitoare care întruchipează caractere din lumea oamenilor. Din călătoria propusă nu o să lipsească nici Făt-Frumos ori personajele mistice și ajutătoare.

Spectacolul-colaj va prezenta cele mai frumoase momente din spectacolele Teatrului Ion Creangă, aducând la viață lumea poveștilor în sala de spectacol. Ne vom amuza pe seama pățaniilor din „Prostia omenească”, vom învăța ce înseamnă buna-credință în „Fata babei și fata moșului”, vom învăța să nu mai avem încredere în străini din povestea „Ursul păcălit de vulpe”, dar vom descoperi și adevărul din „Povestea porcului”.

Ani Crețu, în calitate de actriță, regizor și scenarist al acestui spectacol, ne povestește mai multe:

„Să umbli creanga înseamnă să hoinărești. În spectacolul „Creanga prin povești”, să hoinărești descoperind momentele cele mai importante din poveștile lui Ion Creangă, devine un act teatral îmbinat cu citate rostite chiar de personajul lui Ion Creangă care își rescrie poveștile în fața micilor spectatori. Universul interior al lui Ion Creangă, patronul nostru spiritual, este pus în scenă de actorii Teatrului și vă invit cu drag să-l descoperiți.”

Biletele pentru premiera spectacolului din data de 25 martie au fost puse în vânzare și pot fi cumpărate atât online, de pe platformele Entertix și Myticket, cât și de la Casa de bilete a Teatrului –  0767.934.374.


CREANGA PRIN POVEȘTI

Scenariul și regia: Ani Crețu

Cu: Ionuț Antonie, Claudia Revnic, Marius Nănău, Ani Crețu, Maria Țăran, Cerasela Popescu, Vera Linguraru, Nicoleta Rusu, Valeria Stoian, Voicu Hetel, Ciprian Niculae, Liliana Donici, Oana Bănuță, Cristian Boeriu, Alexandru Prica, Camelia Andriță, Ion Ionuț Ciocia, Cristian Crețu, Julieana Drăghici

Categoria de vârstă: 3-6 ani
Durata: 50 minute

Alte știri și noutăți

20 noiembrie 2023

Întâlniri de poveste la Târgul de carte Gaudeamus, cu actorii TIC

Actrițele Alexandrina Halic, Anca Zamfirescu, Andra Mirescu și Camelia Andriță…

citește mai mult

15 noiembrie 2023

„Glasul copilăriei“ se aude la Făgăraș!

Spectacolul „Glasul copilăriei“, unul din titlurile reprezentative ale teatrului social din repertoriul TIC…

citește mai mult

6 noiembrie 2023

Teatrul Ion Creangă participă la Festivalul ImPuls

TIC va participa la evenimentul organizat de Teatrul Țăndărică, „Gala Aniversară ImPuls Țăndărică – 78 de ani cu cortina ridicată”.

citește mai mult

24 octombrie 2023

De Halloween, ne jucăm
„De-a Micul Prinț“ în Parcul Izvor din București

Unul dintre cele mai frumoase spectacole ale Teatrului Ion Creangă se vede în Parcul Izvor…

citește mai mult

înapoi
sus