Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

TIC PITIC – ZILELE SMALL SIZE🎈Ediția a IX-A

18 ianuarie 2023

Teatrul nu ține cont de vârstă, ci de curiozitate! În perioada 27 – 29 ianuarie, Teatrul Ion Creangă organizează evenimentul TIC PITIC – Zilele Small size. Cele mai importante producții pentru publicul tânăr (0-6 ani) vor fi prezentate sub forma unui showcase la Sala Mică (Str. Biserica Amzei nr. 21-23). Educația timpurie începe de la cele mai mici vârste, copiii fiind lăsați să descopere și să exploreze lumea din jur mai întâi ajutați de părinți, iar mai apoi, singuri.

Pentru cea de-a IX-a ediție TIC PITIC Zilele Small size au fost selectate spectacole de teatru pentru categoriile de vârstă 0-3 ani și 3-6 ani, atât din repertoriul Teatrului Ion Creangă, cât și din țară. În acest an ne bucurăm de vizita prietenilor de la Teatrul pentru Copii și Tineret „Gulliver” din Galați, care ne aduc în prima zi a evenimentului spectacolul-instalație „De mână cu tine” –  o experienţă senzorială unică pentru copiii sub 3 ani. Din programul evenimentului nu lipsesc nici atelierele gândite special pentru cei mici, deoarece în această ediție ne îndreptăm curiozitatea spre ateliere muzicale, senzoriale, interactive, dar și joacă cu și printre umbre. După fiecare atelier copiii se vor bucura de surprize pregătite de echipa TIC și prietenii de la Editura Didactica Publishing House.

Pășim în lumea educației timpurii vineri, în data de 27 ianuarie și ajungem să-i vizităm pe piticii de la Grădinița nr. 116 din București cu spectacolul „CUTInE”. Copiii vor avea parte de joacă, momente unice de interacțiune cu actorii și șansa de a fi parte din propriul spectacol. În același timp, poveștile vor începe să fie spuse și la Sala Mică, unde o parte din copiii aflați în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 5 vor păși în lumea oceanelor alături de Mica sirenă. Cu ei ne-am împrietenit din primăvară anului trecut și ne bucurăm să-i avem din nou alături de noi. După spectacol vom petrece timp împreună povestind și savurând din gustările pregătite de partenerii noștri de la Presto Pizza.

Sâmbătă, 28 ianuarie, sunteți invitați să construiți obiecte și forme din cutii, la spectacolul CUTInE de la Sala Mică, dar și să urmați firele colorate și pufoase din spectacolul Povești cu fire. Atelierele din această zi sunt dedicate muzicii și umbrelor care pot da naștere la atât de multe imagini, senzații și emoții. Astfel, invitații noștri de la Compania de Teatru Hopa Trop vă vor aștepta cu cele mai interesante ateliere – „Călătoriile lui Ivan” și „Șezătoarea cu fluiere și povești”. Veți descoperi lumea magică din spatele poveștilor cu umbre și figurine, dar veți explora și tărâmuri fermecate cu note muzicale.

Ziua de duminică va începe cu atelierul de joacă și cunoaștere „Printre pernuțe: jocuri de explorare”. Cei mici se vor aventura în lumea pernuțelor pufoase unde vor descoperi o mulțime de noi posibilități de joacă. La finalul zilei, programul se va încheia cu spectacolul Ursul păcălit de vulpe, o poveste clasică, dar educațională prin morala sa.

Managerul Teatrului Ion Creangă, Gabriel Coveșeanu îi invită pe părinți, împreună cu cei mici la evenimentul TIC PITIC Zilele Small size:

„Teatrul nu ține cont de vârstă, ci de curiozitate! –  este deviza care ne-a condus timp de nouă ani în realizarea evenimentului TIC PITIC Zilele Small size. Și iată că anul 2023 începe la Teatrul Ion Creangă cu redescoperirea unor astfel de activități create prin mijloacele artelor performative, care ne invită la curiozitate. Cele trei zile de la sfârșitul lunii ianuarie ne aduc împreună copii, părinți și bunici, iubitori de teatru să experimentăm lumi și universuri, sunete și senzații. Demersul pe care îl creăm din anul 2015 este singular și prin urmare unic în țară, iar cu fiecare an am încercat să atragem atenția asupra importanței educației timpurii prin artele spectacolului printr-un program divers, activități complementare care să vină în sprijinul publicului adult, conferințe și seminarii cu scop de informare. Ne bucurăm, așadar ca și în acest an, alături de partenerii noștrii din rețeaua Small size vom oferi spațiu și timp pentru cei mici cu spectacole de teatru și ateliere interactive”.


PROGRAM
Vineri, 27 ianuarie

10:00    CUTInE* (sub 3 ani) | 30 min
10:00    Mica sirenă** (+4 ani) | 45 min
17:00    De mână cu tine (sub 3 ani) | 30 min
Teatrul pentru Copii și Tineret „Gulliver”, Galați
18:30    De mână cu tine (sub 3 ani) | 30 min
Teatrul pentru Copii și Tineret „Gulliver”, Galați

Sâmbătă, 28 ianuarie

10:00    CUTInE (sub 3 ani) | 30 min
11:30    Călătoriile lui Ivan – Atelier de teatru și umbre (3-6 ani) | 60 min
17:00    Povești cu fire (1-4 ani) | 30 min
18:30    Șezătoarea cu fluiere și povești – Atelier de muzică (3-6 ani) | 60 min

Duminică, 29 ianuarie

10:00    Printre pernuțe: jocuri de explorare – Atelier creativ (3-6 ani) | 45 min
11:30     Printre pernuțe: jocuri de explorare – Atelier creativ (3-6 ani) | 45 min
17:00    Ursul păcălit de vulpe (3-6 ani) | 40 min
18:30    Ursul păcălit de vulpe (3-6 ani) | 40 min

*Spectacolul „CUTInE” se va juca vineri, 27 ianuarie, la ora 10:00, la Grădinița nr. 116 din București (Str. D. I. Mendeleev nr. 27, Sector 1), cu circuit închis.

**Spectacolul „Mica sirenă” se va juca vineri, 27 ianuarie, la ora 10:00, la Sala Mică, cu circuit închis.

Biletele pentru spectacole și ateliere au fost puse în vânzare și sunt disponibile atât online, prin platformele Entertix și MyTicket, cât și la Casa de bilete a Teatrului – 0767.934.374.


Organizate anual în ultimul weekend din luna ianuarie, Zilele Small size propun o paletă variată de spectacole și activități pentru copii cu vârsta între 6 luni și 6 ani. Conceptul este implementat la nivel mondial de teatre din numeroase țări, printre care Argentina, Australia, Belgia, Brazilia, Camerun, Croația, Danemarca, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Israel, Irlanda, Italia, Lituania, Mexic, Mongolia, Polonia, România, Slovenia, Spania, Suedia, Ungaria.

 

Alte știri și noutăți

21 iunie 2024

„De-a Micul Prinț” se vede la Forbes Kids Festival

Vara este vremea festivalurilor și a teatrului în aer liber. Un alt spectacol TIC…

citește mai mult

7 iunie 2024

Zile de vis la Străzi deschise: parada personajelor TIC aduce magia în stradă

Pe 15, 16 și 30 iunie, „Străzi deschise” se transformă în Străzi de poveste odată cu Parada TIC.

citește mai mult

4 iunie 2024

„Fata babei și fata moșului” merge la „Picnic în familie” în Parcul Mogoșoaia

Semne bune vara are: în luna iunie, evenimentele pentru copii se țin lanț!

citește mai mult

3 iunie 2024

Cum a fost la Sala Mare, de „1 IUNIE în Ținutul Distracției”

Cea mai frumoasă zi din an, Ziua Copilului, a fost marcată la Teatrul Ion Creangă printr-un eveniment de poveste.

citește mai mult

înapoi
sus