Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Întâlniri de poveste la Târgul de carte Gaudeamus, cu actorii TIC

20 noiembrie 2023

Actrițele Alexandrina Halic, Anca Zamfirescu, Andra Mirescu și Camelia Andriță vor fi prezente în acest weekend la cea de-a 30-a ediție a Târgul de carte Gaudeamus organizat de Radio România, cu ocazia a două evenimente speciale.

Primul eveniment are loc duminică, 26 noiembrie, de la ora 13:00, la Standul Editurii Casa Radio, în Pavilionul Central Romexpo, unde va avea loc lansarea volumului Alexandrina Halic. Lumea magică a teatrului radiofonic, semnat de Ion Moldovan. Alături de doamna Alexandrina Halic, vor fi prezente două actrițe ale Teatrului Ion Creangă (TIC): Anca Zamfirescu și Andra Mirescu.

Ion Moldovan este și autorul albumului „Alexandrina Halic. Actrița poveste“ realizat de Teatrului Ion Creangă în parteneriat cu Editura DPH, la aniversarea a 55 de ani la înfințarea Teatrului. Acesta este structurat sub forma unui dialog între scriitor și actriță și ilustrat cu imagini din primii ani de experiență pe scena teatrului până în perioada recentă. Albumul, însă, este mai mult decât o colecție de fotografii de arhivă – el construiește, întrebare cu întrebare și răspuns cu răspuns, o atmosferă prietenească și caldă, din care cititorii curioși, dar și iubitorii artei spectacolului vor rămâne cu informații dintre cele mai captivante. De la savuroasa rețetă a „cafelei lui Marghiloman“, lecturile copilăriei și primele interacțiuni cu teatrul radiofonic, până la călătoriile sub ocean din timpul turneului în Japonia sau relatări despre oamenii dragi din viața sa, albumul este el însuși un spectacol care se trăiește prin fiecare pagină a lui.

Volumul Alexandrina Halic. Lumea magică a teatrului radiofonic duce mai departe atmosfera din titlul anterior, punând accent, de data asta pe universul radio-ului, acolo unde vocea este „instrumentul prețios prin care transmiți emoția și adevărul personajului“ – după cum mărturisește actrița. Cum erau redate efectele sonore pe vremea când nu existau programe speciale și când totul trebuia creat manual? Care au fost primele roluri și ce nume i-au influențat cariera? Cartea răspunde la toate aceste întrebări și completează portretul prezentat în album. Fie că a întrupat personaje pe scenă sau le-a dat voce pe calea undelor, Alexandrina Halic este o personalitate marcantă a teatrului pentru copii.

Tot în aceeași zi, duminică, 26 noiembrie, între orele 15:00 – 17:00, la standul Editurii Didactica Publishing House (DPH) de la Gaudeamus, se desfășoară al doilea eveniment al cărui invitat este actrița Teatrului Ion Creangă – Camelia Andriță. Cei care au ascultat lecturile online intitulate  #DuminicaDePoveste cu DPH, de pe pagina de Facebook a editurii, vor avea acum prilejul să le asculte și offline. Actrița le va citi povești micilor ascultători și va da astfel startul magiei sărbătorilor de iarnă. Fie că e vorba de titluri noi din portofoliul DPH sau de istorisiri cu conținut tematic, legat de perioada feerică din luna decembrie, cei prezenți vor avea ocazia să se cufunde în atmosfera întâmplărilor cu personaje fel de fel, care au ceva de învățat din fiecare obstacol pe care îl au de trecut.


TÂRGUL DE CARTE GAUDEAMUS RADIO ROMÂNIA

Târgul de Carte Gaudeamus Radio România, ediția cu numărul 30, din București, se desfășoară între 22 și 26 noiembrie 2023, zilnic, de la 10:00 la 20:00, la Pavilionul Central Romexpo. Intrarea la Târg și participarea la evenimente sunt gratuite.

 

Alte știri și noutăți

4 aprilie 2024

TIC participă la Bebe Fest OCC cu un atelier și un spectacol de neratat

Pe 12 aprilie se dă startul unui festival destinat deopotrivă copiilor și părinților.

citește mai mult

1 aprilie 2024

„Luna lui Ion Creangă“ s-a încheiat, dar poveștile TIC merg mai departe

„Luna lui Ion Creangă“ s-a încheiat. Poveștile, însă, nu s-au terminat.

citește mai mult

24 martie 2024

„Arta este pace“ – mesajul lui Jon Fosse, de Ziua Mondială a Teatrului

De Ziua Mondială a Teatrului, mesajul transmis comunității teatrale din…

citește mai mult

19 martie 2024

20 martie – Ziua când celebrăm Ziua mondială a Teatrului pentru copii și tineret

Azi, de ziua noastră, a Teatrului pentru copii, sărbătorim toate…

citește mai mult

înapoi
sus