Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

„Visul unei nopți de vară” –
un nou spectacol pentru copii la TIC

10 noiembrie 2023

Teatrul Ion Creangă urmează să adauge în repertoriul său un spectacol cu adevărat special, respectiv un spectacol de teatru clasic adaptat pentru copiii de peste 6 ani – „Visul unei nopți de vară” după William Shakespeare.

De ce un teatru clasic pentru copii? Deoarece este nevoie. Spectatorii noștri vor avea astfel ocazia de a descoperi o piesă de teatru care a devenit istorie pe scenele din întreaga lume. Ulterior, când vor crește, vor avea ocazia să o redescopere și cu alte mijloace de cunoaștere și înțelegere. De aceea, spectacolul „Visul unei nopți de vară” va fi o premieră absolută în domeniul teatrului pentru copii, deoarece și adulții vor găsi în opera lui Shakespeare lirismul unei povești care vorbește despre un sentiment atât de simplu și frumos – iubirea.

În plină iarnă, echipa Teatrului Ion Creangă se va găsi într-un vis de vară, în care realitatea și magia devin una, iar dragostea va fi celebrată prin muzică și dans. Universul acestei adaptări a fost scris de Traian Șoimu, care semnează și regia spectacolului. Alături de el va avea și o echipă de creație care va da viață gândurilor sale, alături de actorii TIC, dar și câțiva colaboratori tineri și entuziasmați de acest proiect. Repetițiile au început deja și vă promitem un spectacol cum doar în cele mai frumoase vise ați întâlnit.

Povestea a patru tineri îndrăgostiți – Hermia, Helena, Lysander și Demetrius, va fi trecută și prin toate provocările puse la cale de ființele – zânele și elfii, din lumea fantastică. Toată acțiunea va avea loc într-o lume închipuită, care seamănă cu o pădure verde, și unde toate ființele prind viață, se metamorfozează și apar situații comice de nedescris. Toate acestea au loc într-un anotimp feeric, unde muzica și dansul se întâlnesc cu dragostea unor tineri muritori.

Spectacolul „Visul unei nopți de vară” va fi o comedie pentru copii, din care aceștia vor învăța cele mai frumoase lucruri despre iubire. Va fi o adaptare modernă și actuală, cu videoproiecții și elemente multimedia pentru a duce mai departe ideea celor două planuri care se întâlnesc pe scenă – cel al realității concrete și cel al lumii fictive. Spectacolul va face parte din programul repertorial TIC JUNIOR. Mai multe detalii vor fi disponibile curând.

 

Alte știri și noutăți

21 iunie 2024

„De-a Micul Prinț” se vede la Forbes Kids Festival

Vara este vremea festivalurilor și a teatrului în aer liber. Un alt spectacol TIC…

citește mai mult

7 iunie 2024

Zile de vis la Străzi deschise: parada personajelor TIC aduce magia în stradă

Pe 15, 16 și 30 iunie, „Străzi deschise” se transformă în Străzi de poveste odată cu Parada TIC.

citește mai mult

4 iunie 2024

„Fata babei și fata moșului” merge la „Picnic în familie” în Parcul Mogoșoaia

Semne bune vara are: în luna iunie, evenimentele pentru copii se țin lanț!

citește mai mult

3 iunie 2024

Cum a fost la Sala Mare, de „1 IUNIE în Ținutul Distracției”

Cea mai frumoasă zi din an, Ziua Copilului, a fost marcată la Teatrul Ion Creangă printr-un eveniment de poveste.

citește mai mult

înapoi
sus