Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

„Ursul păcălit de vulpe” în premieră la Teatrul Ion Creangă

4 mai 2022

Teatrul Ion Creangă pregătește la Sala Mică o nouă producție al cărei scenariu s-a construit după mult îndrăgita poveste „Ursul păcălit de vulpe”, scrisă de Ion Creangă. Este pentru prima dată când acest titlu, cunoscut de toți copiii, își face loc în repertoriul teatrului. Pe lângă personajele cunoscute din povestea clasică, și anume Vulpea cea vicleană care inițial îl păcălește pe Țăran și mai apoi pe Urs, în scenariul scris de Valeria Stoian apare și Peștele – personajul buclucaș care îi va ajuta pe copii să deslușească învățămintele poveștii. Avanpremiera are loc vineri, 8 apriliela ora 18:00, iar premiera duminică, 10 aprilie, cu două reprezentații, de la orele 17:00 și 18:30. 

Andrei Răduț semnează regia și scenografia spectacolului, iar responsabil de ambianța sonoră este Radu Mihalache. Echipa de creație a spectacolului propune o cheie modernă, în care elementele de decor minimalist vor fi învăluite în videoproiecții spectaculoase cu scopul de a transpune micii spectatori în universul personajelor fantastice.

Actorii Teatrului Ion Creangă vor interpreta într-o cheie anecdotică, plină de haz, personaje care ascund sub „masca” unor animale comportamentul personificat al tipologiilor umane. De pildă, vulpea cea șireată și hoață, interpretată de Vlad Lință, va reda însușirile unui om veșnic înfometat, dar și mieros, care păcălește pe toată lumea cu bunăvoință și prietenie falsă. Dintr-o perspectivă a rațiunii, mărul discordiei, adică Peștele (Ciprian Niculae), va prezenta exact firul celor întâmplate, astfel încât publicului să nu-i lipsească niciun detaliu în a înțelege situația. Tot Ciprian Niculae va interpreta și rolul țăranului, care se va lăsa ademenit de amabilitatea unei vulpi pe care o întâlnește în drum spre casă. Cel mai așteptat personaj este însă Ursul, interpretat de Cristian Boeriu, credul și pofticios, care tânjește după o bucată de pește din mormanul vulpii, iar odată cu acesta vine și povața finală, deoarece copiii trebuie să învețe să nu asculte de oamenii care pot profita de pe urma lor.

Povestea este un test și pentru piticii din sală. Oare își vor da seama din timp de viclenia pusă la cale de vulpe? În final, vor descoperi împreună cu ursul faptul că în unele situații este bine să fii precaut deoarece poți rămâne fără ce ai mai de preț.


URSUL PĂCĂLIT DE VULPE

Echipa de creație:
Scenariul: Valeria Stoian
Regia și scenografia: Andrei Răduț
Muzica: Radu Mihalache

Distribuția:
Vulpoiul: Vlad Lință
Ursul: Cristian Boeriu
Peștele/Țăranul: Ciprian Niculae

Categoria de vârstă: 3-6 ani
Durata: 40 minute


Noua producție propusă de Teatrul Ion Creangă face parte din programul „ideaTIC. Laboratorul de povești” care presupune producții inițiate de actorii teatrului, bazate pe texte clasice, adaptări sau chiar scenarii proprii, cu scopul de a readuce în atenția publicului titluri îndrăgite din literatura clasică pentru copii. Dintre acestea amintim: „Cei trei purceluși”, „Rotundul jucăuș”, „Fata babei și fata moșului” și „Glasul copilăriei”.


Primele reprezentații sunt programate pe 8 aprilie (avanpremiera) și 10 aprilie (premiera) la Sala Mică. Biletele pot fi achiziționate fie online prin intermediul rețelelor Entertix și Myticket, fie de la Casa de Bilete a Teatrului Ion Creangă – tel. 0767 934 374.

Alte știri și noutăți

20 noiembrie 2023

Întâlniri de poveste la Târgul de carte Gaudeamus, cu actorii TIC

Actrițele Alexandrina Halic, Anca Zamfirescu, Andra Mirescu și Camelia Andriță…

citește mai mult

15 noiembrie 2023

„Glasul copilăriei“ se aude la Făgăraș!

Spectacolul „Glasul copilăriei“, unul din titlurile reprezentative ale teatrului social din repertoriul TIC…

citește mai mult

6 noiembrie 2023

Teatrul Ion Creangă participă la Festivalul ImPuls

TIC va participa la evenimentul organizat de Teatrul Țăndărică, „Gala Aniversară ImPuls Țăndărică – 78 de ani cu cortina ridicată”.

citește mai mult

24 octombrie 2023

De Halloween, ne jucăm
„De-a Micul Prinț“ în Parcul Izvor din București

Unul dintre cele mai frumoase spectacole ale Teatrului Ion Creangă se vede în Parcul Izvor…

citește mai mult

înapoi
sus