Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

TIC PITIC – Zilele Small Size #10: trei zile de vis la Teatrul Ion Creangă

29 ianuarie 2024

Între 26 și 28 ianuarie, pe scena Teatrului Ion Creangă, la Sala Mare, dar și la Sala Mică, s-au țesut povești din cele mai îndepărtate colțuri ale lumii, au avut loc ateliere dintre cele mai creative, s-a trăit din plin bucuria de a fi împreună – copii, părinți, actori – prin intermediul artei spectacolului și al activităților conexe.

Teatrul nostru nu ține cont de vârstă, ci de curiozitate“, sloganul mini Festivalului „TIC PITIC – Zilele Small Size”, s-a reflectat din plin în fiecare reprezentație și, totodată, în fiecare workshop organizat cu ocazia acestui eveniment. Toate au răspuns la întrebări-cheie pe care spectatorii noștri și le pun de la vârstele cele mai fragede, oricare ar fi modul prin care le exprimă – prin gesturi și reacții, atunci când limbajul verbal nu este suficient de dezvoltat; prin silabe ori cuvinte scurte atunci când încep să vorbească; prin propoziții simple ori mai complexe când merg deja la grădiniță. TIC PITIC – Zilele Small Size se adresează categoriei de vârstă cuprinsă între câteva luni și 6 ani, perioada din viață în care metodele alternative de educație sunt esențiale pentru dezvoltarea cognitivă, teatrul fiind una dintre ele.

Tema ediției recent încheiată a fost „Tree Stories“, concept care implică două înțelesuri – el poate trimite atât spre cuvântul „copac“ cât și spre cifra „trei“. Prin urmare, au fost selectate trei trupe cu trei spectacole, iar conținutul reprezentațiilor a sugerat, într-o formă sau alta, ideea de natură.

Prin „Norr în lumea culorilor“, Trupa Arcadia a Teatrului Regina Maria (Oradea) a imaginat un univers în care umbrele, luminile, nuanțele fel de fel și muzica au construit un spațiu senzorial. Compania de dans Flores Teatro Danza din Mexic i-a provocat pe cei mici, prin „Lasă-ți visele să zboare“, să își învingă frica și să exploreze lumea din jur cu încredere și curaj, iar actorii de la Escena Miriñaque, din Spania, au dus acțiunea pe un tărâm ireal, într-o pădure – spectacolul „tÁ“ a îmbinat teatrul și dansul și a dat viață unor momente memorabile pentru micii spectatori. Și în titlurile din repertoriul Teatrului Ion Creangă, participante la TIC PITIC – Zilele Small Size – „Ursul păcălit de vârstă“ și „O lume de la zero“ – s-a regăsit ideea de natură, ca mediu în care animăluțele trec prin tot felul de peripeții și întâmplări neașteptate sau ca posibilitate de a da formă unui univers cu totul nou.

Am simțit emoții și le-am descifrat mesajul, am dansat și am aflat frumusețea expresivității corporale, am desenat, am colorat, am bricolat și am văzut cum natura prinde viață din înseși mânuțele copiilor. Am descoperit, nu în ultimul rând, ce este înțelepciunea. Toate acestea s-au întâmplat la Atelierele din cadrul „TIC PITIC – Zilele Small Size“, întâlniri interactive, adaptate, la rândul lor, vârstelor participanților. De la bebeluși de 6 luni până la copii de 6 ani, din nou, „teatrul nu a ținut cont de vârstă, ci de curiozitate“.

Curiozitatea va fi în continuare satisfăcută prin reprezentațiile de pe scena TIC și, implicit, prin toate activitățile, evenimentele și festivalurile pe care le pregătim. Vă așteptăm la Sala Mare (Str. Piața Amzei 13) și la Sala Mică (Str. Biserica Amzei 21-23) pentru a scrie, împreună, mai departe, cele mai frumoase povești ale copilăriei!

Mulțumim sponsorilor și partenerilor care au făcut ca „TIC PITIC – Zilele Small Size“ #10 să fie un festival al întâmplărilor cu final fericit!


Sponsor: Aquatique | Partener internațional: Small Size Network | Parteneri: Entertix.ro, Shakespeare School, Editura Katartis, Societatea de Transport București | Parteneri media: Radio România, Radio România Actualități, Radio România Cultural, Radio România București FM, Agerpres, Zile și Nopți, Spotmedia, BookHUB, GoKid, Forbes Kids, Paptot, Qbebe, Social Moms, Moderndads.ro, Cult-ura.ro, Theatrum, Mommy HAI | Monitorizare media: mediaTRUST | Eveniment recomandat de: Itsy Bitsy

 

Alte știri și noutăți

29 ianuarie 2024

TIC PITIC – Zilele Small Size #10: trei zile de vis la Teatrul Ion Creangă

Între 26 și 28 ianuarie, pe scena Teatrului Ion Creangă, la Sala Mare, dar și la Sala Mică…

citește mai mult

18 ianuarie 2024

TIC PITIC. Zilele Small Size #10 are loc la finalul lunii ianuarie

Ultimul weekend din ianuarie înseamnă pentru Teatrul Ion Creangă timp și spațiu pentru…

citește mai mult

16 ianuarie 2024

O sală nouă, o nouă poveste la TIC

Luni, 15 ianuarie, timpul a stat în loc la Sala Mare din Piața Amzei 13 a Teatrului Ion Creangă.

citește mai mult

11 ianuarie 2024

„Visul unei nopți de vară“ pe scena Teatrului Ion Creangă

Un nou spectacol dedicat copiilor îmbogățește repertoriul Teatrului Ion Creangă începând cu luna ianuarie.

citește mai mult

înapoi
sus