Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

TIC participă la Bebe Fest OCC cu un atelier și un spectacol de neratat

4 aprilie 2024

Pe 12 aprilie se dă startul unui festival destinat deopotrivă copiilor și părinților. Teatrul Ion Creangă se află printre invitați, urmând să participe cu un program extrem de atrăgător.

A cincea ediție a evenimentului Bebe Fest OCC bate la ușă. Organizat de Opera Comică pentru Copii, festivalul are loc în weekendurile 12-14 aprilie și 19-21 aprilie și se adresează părinților cu copii până în 3 ani. Teatrul Ion Creangă se bucură să se numere și anul acesta printre invitați, urmând să participe cu Atelierul senzorial „Curcubeul emoțiilor“ (6-12 luni) și spectacolul „CUTInE“ (0-3 ani).

Primii trei ani de viață au un rol esențial în dezvoltarea neurologică, sunt anii în care creierul trece prin cea mai rapidă evoluție. Multiplicarea celulelor nervoase și formarea sinapselor ajută în procesul de adaptare la existența extrauterină. Procesul de obișnuire cu noul mediu are loc treptat, iar simțurile, în această odisee, sunt companioni de încredere, „instrumentele“ cu care se sondează lumea. De aceea este importantă stimularea senzorială, în acord, firește, cu vârsta la care se află copilul, și tot de aceea contează să și înțelegem care sunt limitele de respectat sau modurile concrete în care îl putem ajuta pe cel mic în familiarizarea cu noua viață. Atelierul senzorial „Curcubeul emoțiilor“, cu care Teatrul Ion Creangă participă la Bebe Fest OCC, este, în acest sens, un minunat ghid pentru părinți. Detalii despre conținutul lui, mai jos:

Atelier senzorial „Curcubeul emoțiilor“ (6-12 luni)

Coordonatori: Julieana Drăghici și Ioana Ginghină

Atelierul își propune să îi familiarizeze pe cei care au devenit recent părinți sau urmează să devină, cu mesajul ascuns al emoțiilor bebelușilor. Nou-născuții, și bebelușii în general, sunt foarte receptivi la stimulii externi, aflându-se într-un continuu proces de calibrare a simțurilor. Dacă înțelegem modul în care ei percep lumea din jur, îi vom înțelege mai bine și le vom putea răspunde mai potrivit nevoilor. Ajutați de cele două coordonatoare, participanții vor descoperi noi jocuri și modalități de interacțiune și comunicare cu copiii lor. În cadrul Bebe Fest OCC, Atelierul senzorial Curcubeul emoțiilor“ se ține duminică, 14 aprilie, de la ora 17:00, în Salonul Mozart (de la Opera comică pentru copii – Calea Giulești nr. 16, sector 6).

Spectacolele, la rândul lor, devin captivante pentru categoria de vârstă 0-3 ani (și nu doar!) în măsura în care vorbesc pe limbajul celor mici. Nu întâmplător, multe dintre ele sunt non-verbale. Sunt accesate alte mijloace de expresie pentru a fi percepute conform capacității de înțelegere a publicului foarte tânăr. Văzul, auzul, mirosul, simțul tactil – toate alcătuiesc instrumentarul cu care copilul mic „operează“ lumea din jur. Și toate ajută la crearea unei stări, a uneia de imersare în povestea care se țese sub ochii lor, în imaginație, creativitate. Spectacolul „CUTInE“, cu care Teatrul Ion Creangă participă la același festival, își propune nu doar să răspundă curiozității spectatorilor până în 3 ani, ci să și formeze repere noi, universuri noi. Detalii, mai jos:

CUTInE (0-3 ani)

Un spectacol de: Andra Burcă
Scenografia: Andrei Răduț
Muzica: Radu Mihalache
Cu: Andreea Mera, Tudor Morar

Prin obiecte minimaliste, dar pline de surprize, prin mișcări simple, dar pline de sens, prin emoții de bază, dar atât de expresive, cei doi actori din spectacolul „CUTInE“ vor construi un loc și un spațiu de explorare, în care micii spectatori se vor simți ca într-o magie. Cu puțină imaginație, o cutie poate lua forme neașteptate, forme care ascund, de fiecare dată, o altă poveste. În cadrul Bebe Fest OCC,  „CUTInE“ se joacă duminică, 14 aprilie, de la ora 19:00, în Salonul Mozart (de la Opera Comică pentru Copii – Calea Giulești nr. 16, sector 6), iar la Teatrul Ion Creangă, următoarea reprezentație se desfășoară joi, 25 aprilie, de la ora 18:00, la Sala Mică (Str. Biserica Amzei, 21-23).


Bebe Fest OCC

Programul include atât activități cu conținut educativ – spectacole și ateliere susținute de instituții și artiști invitați –, cât și de divertisment – organizarea de concursuri amuzante pentru părinți –, dar și prezentarea de produse adresate celor mici, amplasate în zone special amenajate. Vor exista, de asemenea, o cameră de alăptare, căsuțe tematice, foodcourt pentru bebeluși și parcare de cărucioare. În perioada 12-21 aprilie, între orele 16-21 în zilele de vineri și 10-21 în zilele de sâmbătă și duminică, incinta Operei Comice pentru Copii (Calea Giulești nr. 16) se va umple de voie bună și activități dedicate publicului cu vârste cuprinse între 0 și 3 ani.

 

Alte știri și noutăți

4 aprilie 2024

TIC participă la Bebe Fest OCC cu un atelier și un spectacol de neratat

Pe 12 aprilie se dă startul unui festival destinat deopotrivă copiilor și părinților.

citește mai mult

1 aprilie 2024

„Luna lui Ion Creangă“ s-a încheiat, dar poveștile TIC merg mai departe

„Luna lui Ion Creangă“ s-a încheiat. Poveștile, însă, nu s-au terminat.

citește mai mult

24 martie 2024

„Arta este pace“ – mesajul lui Jon Fosse, de Ziua Mondială a Teatrului

De Ziua Mondială a Teatrului, mesajul transmis comunității teatrale din…

citește mai mult

19 martie 2024

20 martie – Ziua când celebrăm Ziua mondială a Teatrului pentru copii și tineret

Azi, de ziua noastră, a Teatrului pentru copii, sărbătorim toate…

citește mai mult

înapoi
sus