Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

TIC și DPH prezintă o nouă serie de aventuri cu șoriceii Chiț și Ronț

4 aprilie 2022

Începând cu luna aprilie  colecția de audiții și lecturi online aduce în atenția publicului o nouă serie – Aventurile lui Chiț și Ronț, realizată de Teatrul Ion Creangă pe baza poveștilor din colecțiile Didactica Publishing House, cu scopul de a încuraja lectura.

Chiț și Ronț sunt doi șoricei năzdrăvani, gata să-și împărtășească peripețiile pline de suspans, distracție și exemple demne de urmat. Pe de o parte îl avem pe Chiț – șoricel de casă, el preferă să-și petreacă zilele la interior și astfel să se țină departe de posibilele pericole care pot surveni odată cu părăsirea spațiului sigur al locuinței; de cealaltă parte îl avem pe Ronț – șoricel de câmp, neastâmpărat din fire și aventurier, care preferă să zburde toată ziua pe afară, deoarece casa reprezintă pentru el un spațiu primejdios. Pe lângă caracteristicile unei prietenii adevărate evidențiate în povești, cei doi șoricei îi învață pe copii cum să-și construiască o rachetă sau o barcă din materiale pe care le au la îndemână, dar le împărtășesc și rețeta celor mai gustoase clătite.

Toate materialele video vor fi publicate pe canalele de FacebookInstagram și YouTube ale Teatrului Ion Creangă și vor putea fi accesate gratuit.


Chiț & Ronț și luna-de-brânză cea fermecată
Sâmbătă, 9 aprilie, ora 10:00
Scrisă de Gundi Herget
Ilustrată de Nikolai Renger
Interpretează: Ilinca Atanasiu și Cosmin Seleși

Venind din medii diferite – interior și exterior – fiecare șoricel este destul de sigur pe cunoștințele lui – Chiț susține că la televizor se spune că Luna este făcută din brânză, iar Ronț susține că este din piatră. Cele două personaje pleacă în aventură spre a dezlega misterul, adică pentru a vedea cu ochii lor din ce material este făcută aceasta, și pentru că au nevoie de ceva cu care să se deplaseze până acolo, cu ajutorul unor obiecte uzuale, își construiesc o rachetă. Alături de ei, vom descoperi din ce material este confecționată Luna și ce pași trebuie să urmăm pentru a ne realiza o rachetă.


Chiț & Ronț și un naufragiu cu peripeții
Sâmbătă, 16 aprilie, ora 10:00
Scrisă de Gundi Herget
Ilustrată de Nikolai Renger
Interpretează: Ilinca Atanasiu și Cosmin Seleși

În ceea ce privește spațiul preferat de petrecere a timpului liber al celor doi șoricei – la interior, respectiv exterior – prietenia lor e pusă la încercare, însă în urma unor compromisuri, fiecare dintre ei își vizitează companionul pentru a petrece timp împreună. De această dată, aventura pornește de la povestea naufragiului lui Robinson Crusoe și de la dorința de acțiune care prinde rădăcini în inimile celor doi exploratori. Așadar, Chiț identifică dintr-o carte materialele necesare construirii unei bărci și împreună cu Ronț urmează pașii necesari. Când ambarcațiunea e gata, cei doi o lansează la apă pe pârâiașul format în fața casei și pleacă în aventura mult așteptată. Alături de cei doi șoricei aflăm care este destinația finală și de ce anume avem nevoie pentru a ne construi o barcă.


Chiț & Ronț, temerarii clătitelor
Sâmbătă, 30 aprilie, ora 10:00
Scrisă de Gundi Herget
Ilustrată de Nikolai Renger
Interpretează: Ilinca Atanasiu și Cosmin Seleși

Uneori lucrurile ies de pe făgașul normal, iar situațiile obișnuite devin neobișnuite și viceversa. Însă uneori prietenia adevărată reușește să readucă echilibrul. La fel se întâmplă și în cazul celor doi camarazi Chiț și Ronț,  atunci când cel dintâi, obișnuit cu traiul bun și multe provizii în casa în care locuiește, se trezește brusc că stăpânii au plecat în vacanță și trebuie să se descurce cu puținele alimente rămase. Nemulțumit cu ceea ce are și ce găsește în cămara prietenului Ronț, lui Chiț îi vine o idee și pleacă împreună spre ferma din vecini pentru a-și procura restul de  ingrediente necesare pentru a face clătite. Urmărind povestea aflăm cum se descurcă cei doi șoricei în bucătărie și care sunt ingredinetele și pașii necesari pentru a face cele mai gustoase clătite.

 

Alte știri și noutăți

4 aprilie 2024

TIC participă la Bebe Fest OCC cu un atelier și un spectacol de neratat

Pe 12 aprilie se dă startul unui festival destinat deopotrivă copiilor și părinților.

citește mai mult

1 aprilie 2024

„Luna lui Ion Creangă“ s-a încheiat, dar poveștile TIC merg mai departe

„Luna lui Ion Creangă“ s-a încheiat. Poveștile, însă, nu s-au terminat.

citește mai mult

24 martie 2024

„Arta este pace“ – mesajul lui Jon Fosse, de Ziua Mondială a Teatrului

De Ziua Mondială a Teatrului, mesajul transmis comunității teatrale din…

citește mai mult

19 martie 2024

20 martie – Ziua când celebrăm Ziua mondială a Teatrului pentru copii și tineret

Azi, de ziua noastră, a Teatrului pentru copii, sărbătorim toate…

citește mai mult

înapoi
sus