Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Teatrul Ion Creangă participă, în premieră, la Art Safari Kids Edition

29 mai 2023

În perioada 1–5 iunie, Teatrul Ion Creangă participă la evenimentul „Art Safari Kids Edition”, care va avea loc la Palatul Dacia-România. În cadrul acestuia vom avea o întreagă galerie de costume din spectacolele noastre, obiecte dinarhiva teatrului, dar și din spectacole care se joacă în stagiunea curentă,fotografii, dar și afișe de teatru care au scris istorie.

În data de 1 iunie, de la ora 14:00, pe cei mici, dar și pe părinți, îi așteaptă o întâlnire ca-n povești cu Alexandrina Halic – actrița poveste, urmată de o sesiune de întrebări, fotografii, dar și autografe cu emblema teatrului pentru copii.

De asemenea, în cadrul evenimentului, în fiecare zi de la ora 18:00, copiii se vor bucura de videoproiecția spectacolului „Crăiasa zăpezii”, regizat de Rosamunde Hutt, care a avut premiera în anul 2014. Tot din acest spectacol, veți putea admira îndeaproape și minunatul costum al personajului „Crăiasa zăpezii”, realizat de Andreea Săndulescu.

Tot aici, așteaptă să fie descoperite și alte costume din spectacole precum „Harap-Alb”, „Albă ca Zăpada și cei șapte pitici”, „Tigrișorul căruia nu-i plăceau clătitele”, „Călătorii prin galaxii”, „Frumoasa din pădurea adormită sau Povestea unei treziri”, „Jack și vrejul de fasole” și „O mie și una de nopți – Lampa lui Aladin”. Vor putea și urmărite îndeaproape costume de poveste, împreună cu schițe de decor, observând metoda de lucru al unui spectacol și până la rezultatul lui final.

Vă așteptăm să ne vizitați și sperăm să le aducem celor mici un zâmbet și să le stârnim curiozitatea despre ce înseamnă un spectacol de teatru, dincolo de mirajul scenei, iar părinților, emoție și nostalgie.

Toți copiii până în 14 ani intră gratuit la expoziții. Biletele pentru părinți, bunici, unchi și mătuși, dar și pentru cursurile de artă pentru cei mici pot fi achiziționate de aici.


DESPRE ART SAFARI KIDS EDITION

Palatul Dacia-România de pe Lipscani își deschide special porțile, în perioada 1-5 iunie, pentru a găzdui cel mai distractiv eveniment cultural dedicat întregii familii. În această perioadă vor avea loc expoziții cu jucării din Epoca de Aur, creații LEGO®️ de mari dimensiuni, cinema, spectacole și cursuri de artă. De asemenea se vor regăsi și expoziții de jocuri și jucării vintage de la Muzeul Jucăriilor, costume, păpuși, filme și spectacole realizate în colaborare cu cele mai iubite teatre pentru copii din București: Teatrul Ion Creangă, Teatrul Țăndărică, Opera Comică pentru Copii, dar și ateliere de desen și pictură care alcătuiesc programul de artă și distracție din inima Bucureștiului. Mai multe informații despre eveniment puteți afla aici.

DESPRE ART SAFARI

Art Safari este specializat în realizarea de pavilioane expoziționale. Organizatorul anual al Pavilionului de Artă București – cel mai mare conglomerat de expoziții de artă din România – ajuns la a 12-a ediție, realizează, în parteneriat cu muzeele de artă din România și internaționale și cu colecționarii privați, ample expoziții retrospective care își propun recuperarea valorilor de patrimoniu. Având o puternică latură educaţională, misiunea sa este de a apropia arta de public și de a educa noile generații prin organizarea de ateliere de artă pentru copii, tururi ghidate și expoziții de artă contemporană în spații neconvenționale. Mai multe detalii aici.

 

Alte știri și noutăți

29 ianuarie 2024

TIC PITIC – Zilele Small Size #10: trei zile de vis la Teatrul Ion Creangă

Între 26 și 28 ianuarie, pe scena Teatrului Ion Creangă, la Sala Mare, dar și la Sala Mică…

citește mai mult

18 ianuarie 2024

TIC PITIC. Zilele Small Size #10 are loc la finalul lunii ianuarie

Ultimul weekend din ianuarie înseamnă pentru Teatrul Ion Creangă timp și spațiu pentru…

citește mai mult

16 ianuarie 2024

O sală nouă, o nouă poveste la TIC

Luni, 15 ianuarie, timpul a stat în loc la Sala Mare din Piața Amzei 13 a Teatrului Ion Creangă.

citește mai mult

11 ianuarie 2024

„Visul unei nopți de vară“ pe scena Teatrului Ion Creangă

Un nou spectacol dedicat copiilor îmbogățește repertoriul Teatrului Ion Creangă începând cu luna ianuarie.

citește mai mult

înapoi
sus