TIC invitat la Festivalul Internațional de Teatru „POVEȘTI” Alba Iulia
16 mai 2022

Teatrul Ion Creangă are onoarea de a participa pe 20 mai la Festivalul Internațional de Teatru „POVEȘTI” Alba Iulia (FITAB), cu o reprezentație specială a spectacolului Fără frică, de la ora 17:00 și cu o lansare de carte – albumul Alexandrina Halic – Actrița poveste, de Ion Moldovan, de la ora 18:00.
Spectacolul Fără frică îi are ca protagoniști pe Urechilă și Pămătuf, care ne vorbesc despre încredere și camaraderie, despre puterea de a-ți învinge și cele mai mari frici. Acesta se înscrie în programul repertorial „Educație timpurie. Teatru pentru 0-6 ani”, având ca scop dezvoltarea imaginației și creativității micuților de vârste preșcolare prin intermediul mijloacelor teatrale.
FĂRĂ FRICĂ
De: Anca Zamfirescu
Regia: Alexandrina Halic
Scenografia: Iuliana Gherghescu
Muzica: Radu Mihalache
Mișcarea scenică: Păstorel Ionescu
Consultant psiholog: Carmen Anghelescu
Distribuția:
Pămătuf: Alexandrina Halic
Urechilă: Anca Zamfirescu
Riţa: Andra Mirescu
Tema festivalului este povestea, iar albumul Alexandrina Halic – Actrița poveste beneficiază de un context prielnic de a aduce la Teatrul de Păpuși „Prichindel” Alba Iulia o mare parte din istoria Teatrului Ion Creangă, reprezentată de actrița Alexandrina Halic. Albumul a luat forma unui amplu interviu acordat de actriță scriitorului și publicistului Ion Moldovan, completat de o generoasă selecție de fotografii și materiale de arhivă.
„Alexandrina Halic – Actrița poveste” este primul proiect editorial din Programul aniversar TIC55 dedicat unei personalități emblematice a teatrului pentru copii: Alexandrina Halic, o actriță care a înnobilat scena Teatrului Ion Creangă de-a lungul a peste cinci decenii de activitate. Albumul nu a beneficiat de o lansare oficială în anul 2020, întrucât situația pandemică a sistat posibilitatea organizării evenimentului.
Aflat la cea de-a XV-a ediție, Festivalul Internațional de Teatru „POVEȘTI” Alba Iulia are loc în perioada 15-21 mai a.c., și este organizat de Teatrul de Păpuși „Prichindel” Alba Iulia și Consiliul Județean Alba. Scopul festivalului este de a educa prin artă, de a promova arta spectacolului din România şi de a stimula schimburile culturale dintre România şi celelalte ţări din Europa şi din lume. Programul festivalului cuprinde spectacole de teatru, expoziții, recitaluri, concerte, lansări de carte, conferințe și ateliere adresate adulților și copiilor desfășurate în locaţii convenţionale – Casa de Cultură a Sindicatelor, Casa de Cultură a Studenţilor – şi neconvenţionale – parcuri, spațiile cetăţii, etc.