Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Stagiunea estivală VăraTIC debutează de 1 IUNIE – Ziua Internațională a Copilului

24 mai 2022

Teatrul Ion Creangă organizează Stagiunea estivală cu povești VăraTIC, în perioada 1 iunie – 3 iulie 2022, într-un nou spațiu. Evenimentele din calendar se împart în două mari categorii: pe de o parte sunt spectacolele care se vor juca la Sala Mică din Strada Biserica Amzei nr. 21-23, în interior, iar de cealaltă parte sunt atelierele care se vor desfășura în exterior, într-un spațiu vesel și plin de culoare, amenajat în curtea prin care se face accesul către sală. Toate evenimentele din cadrul stagiunii se adresează copiilor cu vârsta sub 6 ani, fie că sunt spectacole, ateliere iscusite sau de joacă.

Stagiunea debutează la 1 IUNIE, de Ziua Internațională a Copilului, cu un atelier de bricolaj, în care îndemânarea și creativitatea micuților este pusă la încercare sub îndrumarea actriței Ioana Ginghină, alături de care cei mici vor realiza figurine din hârtie colorată ce pot fi folosite ulterior pentru a ilustra sau inventa povești. Spre seară începe atelierul de joacă, unde alături de Ciprian Niculae puteți redescoperi câteva dintre jocurile consacrate ale copilăriei precum „1, 2, 3 la perete stai”, „Rațele și vânătorii”, „Sticluță, sticluță cu …” și multe altele. Mai apoi, distracția se mută la interior unde puteți viziona spectacolul „Fata babei și fata moșului” în regia Verei Linguraru, un spectacol plin de umor, muzică și dans. Seara se încheie cu un atelier științific în care copiii vor experimenta cu gheață carbonică, sub îndrumarea actrițelor Andreea Gaica și Andra Mirescu.

Program 1 iunie
10:00 – Atelierul de improvizație și bricolaj „Figurinele vesele”, cu Ioana Ginghină (45 min)
16:00 – Atelierul de joacă „(Re)descoperim copilăria”, cu Valeria Stoian și Ciprian Niculae (45 min)
18:00 – Spectacolul „Fata babei și fata moșului” (45 min)
19:00 – Atelierul științific „Gheață carbonică”, cu Andra Mirescu și Andreea Gaica (45 min)


Pe tot parcursul lunii iunie, serile de marți și miercuri sunt rezervate atelierelor de joacă în aer liber, iar cele de joi și vineri spectacolelor în sală. Weekendurile aduc cu sine mai multe ateliere iscusite și spectacole care se vor desfășura atât dimineața, cât și seara.

Programul din cadrul VăraTIC – Stagiunea estivală cu povești conține spectacole construite cu ajutorul elementelor înscrise în sfera limbajului non-verbal, unde lumina, muzica și gesturile actorilor se îmbină armonios cu elemente de recuzită menite să capteze atenția micuților și să le ofere o experiență senzorială inedită. Altele aduc în fața copiilor povești deopotrivă autohtone și universale care prezintă destinele personajelor de basm bazându-se pe interactivitate, cântece vesele și mult umor – instrumente cu care se traduc informații esențiale despre tipologii umane și relaționarea cu semenii noștri.

Totodată, atelierele iscusite îmbină o paletă largă de activități de lectură, bricolaj, improvizație, creativitate sau chiar unele care explică noțiuni științifice pe înțelesul tuturor. În cadrul acestora, cei mici pot explora o mulțime de activități menite să le întărească încrederea în sine, oferindu-le ocazia să dea frâu liber imaginației. De asemenea, își pot întări cunoștințele în ceea ce privește amestecul de substanțe, planetele sistemului nostru solar, tehnicile de gestionare a emoțiilor sau își pot dezvolta imaginația și îndemânarea în cadrul atelierelor de bricolaj.

Noutatea acestei stagiuni este reprezentată de atelierele de joacă, în cadrul cărora copiii vor (re)descoperii cele mai interesante jocuri ale copilăriei, alături de actorii Teatrului Ion Creangă. „Telefonul fără fir”, „Rațele și vânătorii”, „Scaunele muzicale” sau alte jocuri de cunoaștere și imaginație vor fi abordate în cadrul acestei secțiuni. Regulile nu sunt deloc complicate, dar trebuie respectate pentru a avea parte de o experiență cât mai plăcută. Responsabili cu buna desfășurare a activităților sunt actorii coordonatori care îi vor sprijini și se vor juca alături de copii.

VăraTIC își așteaptă participanții cu o mulțime de alte surprize menite să întregească experiențele emoționante trăite alături de actorii teatrului, fie că îi întâlnesc în calitate de coordonatori de ateliere, fie în calitate de personaje din poveștile de pe scenă.

Mai multe informații despre programul stagiunii estivale VăraTIC puteți afla accesând varatic.teatrulioncreaga.ro.


Biletele sunt disponibile online prin cadrul rețelelor Entertix.ro / Mytickethttps://varateatrulioncreanga.ro/.ro sau la Casa de Bilete a teatrului – tel. 0767 934 374.

Teatrul Ion Creangă este o instituție publică de cultură subordonată Primăriei Capitalei și Consiliului General al Municipiului București.

Parteneri ai stagiunii estivale: Editura Didactica Publishing House, Entertix.ro;
Parteneri media: Radio Europa FM, Radio România Cultural, Radio București FM, Agerpres, Zile și Nopți, Spotmedia, BookHub, GoKid, Forbes Kids, Paptot, Qbebe, Moderndads.ro, Cult-ura.ro;
Program recomandat de: Radio Itsy Bitsy FM.

Alte știri și noutăți

20 noiembrie 2023

Întâlniri de poveste la Târgul de carte Gaudeamus, cu actorii TIC

Actrițele Alexandrina Halic, Anca Zamfirescu, Andra Mirescu și Camelia Andriță…

citește mai mult

15 noiembrie 2023

„Glasul copilăriei“ se aude la Făgăraș!

Spectacolul „Glasul copilăriei“, unul din titlurile reprezentative ale teatrului social din repertoriul TIC…

citește mai mult

6 noiembrie 2023

Teatrul Ion Creangă participă la Festivalul ImPuls

TIC va participa la evenimentul organizat de Teatrul Țăndărică, „Gala Aniversară ImPuls Țăndărică – 78 de ani cu cortina ridicată”.

citește mai mult

24 octombrie 2023

De Halloween, ne jucăm
„De-a Micul Prinț“ în Parcul Izvor din București

Unul dintre cele mai frumoase spectacole ale Teatrului Ion Creangă se vede în Parcul Izvor…

citește mai mult

înapoi
sus