Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

O sală nouă, o nouă poveste la TIC

16 ianuarie 2024

Luni, 15 ianuarie, timpul a stat în loc la Sala Mare din Piața Amzei 13 a Teatrului Ion Creangă. Un portal albastru s-a deschis spre a-și primi vizitatorii osteniți după un drum lung printre alte tărâmuri magice. Iar luni seară, în cadrul unui eveniment ca-n povești, în care am marcat întoarcerea la Sala Mare, lumea ne-a simțit și văzut bucuria, dar și emoția întoarcerii într-un loc în care nicăieri nu-i ca acasă.

Am avut alături de noi actori, regizori, coreografi, scenografi, manageri culturali, persoane publice și de cultură, personalități marcante ale domeniului cultural și oameni implicați în povestea Teatrului Ion Creangă de zeci de decenii. De asemenea, o parte dintre ei au fost prezenți și pe scenă în calitate de invitați speciali: Nicușor Dan (Primar General al Municipiului București), Cătălin Aflat (Director General al Direcției Generale de Investiții), Liliana Maria Toderiuc-Fedorca (Director executiv al Direcției Cultură, Învățământ și Turism), Aura Corbeanu (Vicepreședinte executiv UNITER), Attila Vizauer (Redactor-șef al redacției Teatrului Național Radiofonic), Claudia Popa (Director general Creart), Lucian Ghimiși (Director Sala Palatului), Alina Moldovan (Consultant artistic TIC), Carmen Croitoru (Director general al Institutului Național pentru Cercetare și Formare Culturală). Le mulțumim și pe această cale că au fost alături de noi!

Colectivul Teatrului Ion Creangă a fost prezent și el în sală. Generații întregi s-au bucurat de un moment pe care credeau că nu-l vor mai prinde, însă bucuria revederii a fost cu atât mai sinceră. Iar pentru a marca munca acestora au existat câțiva dintre aceștia care au primit și titluri onorifice pentru întreaga lor activitate. Premile s-au împărțit între cei ce îi vedem pe scenă, și cei care nu ies niciodată în fața luminii reflectoarelor. Astfel, cei dintâi au fost: Alexandrina HalicCea mai mare actriță a teatrului pentru copii; Ion Gheorghe Arcudeanu Călător prin sute de povești; Viaceslav VutcariovArhitectul copilăriei; Gabriel Iencek –  Păstrătorul tradiției; Sibylla OarceaMaștera cu inimă mare; Cornelia PavloviciZâna TIC în lumea basmelor și Anca ZamfirescuCrăiasa bună cu povețe.

Din rândul echipei TIC, persoanele care au pășit pe scenă pentru prima dată, în fața unui public, pentru a li se face recunoscută munca de-o viață, au fost: Manuela Răduț Regina mamă; Florin ScarlatArtizanul Universurilor; Iuliana CostiniuUn Puck pe tărâmul TIC; Liliana MăndilăMaestra cifrelor fermecate; Mariana SuciuSfătuitoarea de nădejde a regatului TIC; Ionuț LeopeaCopilul etern al TIC; Mihai DumitruFăuritorul imaginației; Carmen DicuProtectoarea ținutelor de basm; Robert AgariciMaestru sunetelor.

Acest eveniment a însemnat încheierea unei era și începerea unui nou capitol pentru Teatrul Ion Creangă. De acum încolo, copiii de azi vor putea păși într-un loc nou, sigur, și plin de povești actuale despre ziua de azi, dar și personaje de basm clasice care aduc neostenit bucuria de secole. Sala Mică din Str. Biserica Amzei 21-23 rămâne deschisă pentru copiii între 6 luni și 6 ani, cu spectacole specifice din categoria TIC BEBE și TIC PITIC, iar la Sala Mare din Piața Amzei 13, cei mai mari, peste 6 ani (TIC JUNIOR) se pot bucura deja de fascinația universului scenic.

Mulțumim încă o dată tuturor care au fost alături de noi pe tot parcursul acestei renovări, dar și celor prezenți la evenimentul – „Teatrul Ion Creangă de poveste”.


Sponsori: Boresc, Domeniul Bogdan
Parteneri de stagiune: Editura Didactica Publishing House, Shakespeare School, Entertix.ro, Societatea de Transport București
Parteneri media: Radio Itsy Bitsy, Radio România, Radio România Actualități, Radio România Cultural, Radio București FM, Agerpres, Zile și Nopți, Spotmedia, BookHUB, GoKid, Forbes Kids, Paptot, Qbebe, Social Moms, Moderndads.ro, Cult-ura.ro, Theatrum, Mommy HAI
Monitorizare media: mediaTRUST

 

 

Alte știri și noutăți

29 ianuarie 2024

TIC PITIC – Zilele Small Size #10: trei zile de vis la Teatrul Ion Creangă

Între 26 și 28 ianuarie, pe scena Teatrului Ion Creangă, la Sala Mare, dar și la Sala Mică…

citește mai mult

18 ianuarie 2024

TIC PITIC. Zilele Small Size #10 are loc la finalul lunii ianuarie

Ultimul weekend din ianuarie înseamnă pentru Teatrul Ion Creangă timp și spațiu pentru…

citește mai mult

16 ianuarie 2024

O sală nouă, o nouă poveste la TIC

Luni, 15 ianuarie, timpul a stat în loc la Sala Mare din Piața Amzei 13 a Teatrului Ion Creangă.

citește mai mult

11 ianuarie 2024

„Visul unei nopți de vară“ pe scena Teatrului Ion Creangă

Un nou spectacol dedicat copiilor îmbogățește repertoriul Teatrului Ion Creangă începând cu luna ianuarie.

citește mai mult

înapoi
sus