Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

„Mica sirenă” în premieră la Teatrul Ion Creangă

21 iunie 2022

Teatrul Ion Creangă anunță un nou spectacol pentru micii spectatori – Mica sirenă – adaptare după basmul scris de Hans Christian Andersen. Pentru prima dată pe scena Teatrului, spectacolul „Mica sirenă” le promite copiilor o călătorie în regatul nemaivăzut al Zeului apelor. Dincolo de acest loc se află o altă lume pe care Ariel își dorește cu orice preț să o descopere. Adresat copiilor cu vârsta peste 4 ani, spectacolul va avea avanpremiera marți, 28 iunie, de la ora 18:00, iar premiera miercuri, 29 iunie, de la ora 18:00, în cadrul Stagiunii estivale VăraTIC, care se desfășoară la Sala Mică din Strada Biserica Amzei nr. 21-23.

Scenariul și regia sunt semnate de Gabriela Dumitru, coloana sonoră de Andrei Petre-Tatu, decorul de Andrei Răduț, iar costumele de Roxana Răduț. Spectacolul le oferă copiilor o experiență unică și fascinantă în lumea oceanelor, un spațiu captivant și colorat creat cu ajutorul videoproiecțiilor.

Ariel (Grațiela Teohari-Duban), fiica cea mică a Zeului apelor (Ciprian Niculae) se îndrăgostește de un prinț – un OM – și, nesocotind legile tatălui său, riscă totul pentru a fi împreună cu el. Astfel, tânăra sirenă o întâlește pe Vrăjitoarea apelor, Caracatița, interpretată de Ilinca Atanasiu, cu care face un pact, iar în schimbul sufletului, printr-o poțiune magică, îi dăruiește picioare. Alături de prietenii ei, Peștișorul de aur (Liliana Donici) și Racul (Valeria Stoian), ea pornește în această incredibilă și necunoscută aventură. Înțelepciunea și dragostea părintească o vor ghida și păzi la tot pasul. Vom descoperi împreună dacă Mica sirenă va rămâne cu Prințul (Robert Ciupitu) până la adânci bătrâneți, așa cum se spune în povești.

Despre povestea tinerei sirene care a înfruntat întreg Universul pentru un OM, ne spune și regizorul spectacolului, Gabriela Dumitru:

„Este o bucurie și un privilegiu să faci un spectacol pentru copii și, mai ales, Mica sirenă. Ne propunem să îi fascinăm purtându-i prin lumea magică a oceanelor. Vor pluti pe ritmuri de muzică alături de supușii Zeului apelor, raci, pești, rechini… Copiii se vor afla chiar în centrul acțiunii. Ariel, Prințul ei, chiar și Caracatița cea rea, își propun să îi uimească. O experiență 7D la care sperăm ca spectatorii să revină în sala de spectacol de cât mai multe ori.”

Biletele pentru reprezentațiile din 28 iunie (avanpremieră), 29 iunie (premieră) și 30 iunie pot fi achiziționate fie online prin intermediul rețelelor Entertix și Myticket, fie de la Casa de Bilete a Teatrului Ion Creangă – tel. 0767 934 374.

Alte știri și noutăți

20 noiembrie 2023

Întâlniri de poveste la Târgul de carte Gaudeamus, cu actorii TIC

Actrițele Alexandrina Halic, Anca Zamfirescu, Andra Mirescu și Camelia Andriță…

citește mai mult

15 noiembrie 2023

„Glasul copilăriei“ se aude la Făgăraș!

Spectacolul „Glasul copilăriei“, unul din titlurile reprezentative ale teatrului social din repertoriul TIC…

citește mai mult

6 noiembrie 2023

Teatrul Ion Creangă participă la Festivalul ImPuls

TIC va participa la evenimentul organizat de Teatrul Țăndărică, „Gala Aniversară ImPuls Țăndărică – 78 de ani cu cortina ridicată”.

citește mai mult

24 octombrie 2023

De Halloween, ne jucăm
„De-a Micul Prinț“ în Parcul Izvor din București

Unul dintre cele mai frumoase spectacole ale Teatrului Ion Creangă se vede în Parcul Izvor…

citește mai mult

înapoi
sus