Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

„Mica Sirenă” în premieră la Teatrul Ion Creangă

21 iunie 2022

Teatrul Ion Creangă anunță un nou spectacol pentru micii spectatori – Mica sirenă – adaptare după basmul scris de Hans Christian Andersen. Pentru prima dată pe scena Teatrului, spectacolul „Mica sirenă” le promite copiilor o călătorie în regatul nemaivăzut al Zeului apelor. Dincolo de acest loc se află o altă lume pe care Ariel își dorește cu orice preț să o descopere. Adresat copiilor cu vârsta peste 4 ani, spectacolul va avea avanpremiera marți, 28 iunie, de la ora 18:00, iar premiera miercuri, 29 iunie, de la ora 18:00, în cadrul Stagiunii estivale VăraTIC, care se desfășoară la Sala Mică din Strada Biserica Amzei nr. 21-23.

Scenariul și regia sunt semnate de Gabriela Dumitru, coloana sonoră de Andrei Petre-Tatu, decorul de Andrei Răduț, iar costumele de Roxana Răduț. Spectacolul le oferă copiilor o experiență unică și fascinantă în lumea oceanelor, un spațiu captivant și colorat creat cu ajutorul videoproiecțiilor.

Ariel (Grațiela Teohari-Duban), fiica cea mică a Zeului apelor (Ciprian Niculae) se îndrăgostește de un prinț – un OM – și, nesocotind legile tatălui său, riscă totul pentru a fi împreună cu el. Astfel, tânăra sirenă o întâlește pe Vrăjitoarea apelor, Caracatița, interpretată de Ilinca Atanasiu, cu care face un pact, iar în schimbul sufletului, printr-o poțiune magică, îi dăruiește picioare. Alături de prietenii ei, Peștișorul de aur (Liliana Donici) și Racul (Valeria Stoian), ea pornește în această incredibilă și necunoscută aventură. Înțelepciunea și dragostea părintească o vor ghida și păzi la tot pasul. Vom descoperi împreună dacă Mica sirenă va rămâne cu Prințul (Robert Ciupitu) până la adânci bătrânești, așa cum se spune în povești.

Despre povestea tinerei sirene care a înfruntat întreg Universul pentru un OM, ne spune și regizorul spectacolului, Gabriela Dumitru:

„Este o bucurie și un privilegiu să faci un spectacol pentru copii și, mai ales, Mica sirenă. Ne propunem să îi fascinăm purtându-i prin lumea magică a oceanelor. Vor pluti pe ritmuri de muzică alături de supușii Zeului apelor, raci, pești, rechini… Copiii se vor afla chiar în centrul acțiunii. Ariel, Prințul ei, chiar și Caracatița cea rea își propun să îi uimească. O experiență 7D la care sperăm ca spectatorii să revină în sala de spectacol de cât mai multe ori.”

Biletele pentru reprezentațiile din 28 iunie (avanpremieră), 29 iunie (premieră) și 30 iunie pot fi achiziționate fie online prin intermediul rețelelor Entertix și Myticket, fie de la Casa de Bilete a Teatrului Ion Creangă – tel. 0767 934 374.

Alte știri și noutăți

21 septembrie 2022

Poveștile despre bullying
se văd pe scenă

Teatrul Ion Creangă anunță începerea celei de-a doua etape a proiectului de intervenție culturală…

citește mai mult

5 septembrie 2022

„Vrajitorul din Oz” este invitat la Festivalul WONDERPUCK

Pe data de 10 septembrie, de la ora 20:00, spectacolul Teatrului Ion Creangă, „Vrăjitorul din Oz”…

citește mai mult

30 august 2022

Noi povești la Teatrul Ion Creangă din această toamnă

Teatrul Ion Creangă își reia activitatea cu speranță, dar și cu noi perspective.

citește mai mult

4 iulie 2022

Povestea stagiunii estivale VăraTIC a ajuns la final

Toată luna iunie, Teatrul Ion Creangă s-a bucurat de o mulțime de prichindei…

citește mai mult

înapoi
sus