Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Lucrările de la Sala Mare a Teatrului Ion Creangă s-au terminat

8 iunie 2023

Azi, 7 iunie, de la ora 12:00, Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat terminarea lucrărilor de consolidare de la Sala Mare a Teatrului Ion Creangă, din Strada Piața Amzei nr. 13. Acest anunț a avut loc sub forma unei întâlniri împreună cu managerul Teatrului Ion Creangă, Gabriel Coveșeanu. De asemenea, după anunțul oficial, a urmat și un tur ghidat al noii săli de spectacole a Teatrului Ion Creangă, la care a participat și domnul Primar General.

Teatrul Ion Creangă s-a înființat în anul 1965 și este primul teatru al cărui repertoriu este dedicat publicului tânăr. Din anul 1976, Teatrul a primit ca sediu principal Sala de spectacole din Strada Piața Amzei nr. 13, iar în anul 2009 a fost preluată de autoritățile locale pentru consolidare. Azi, după 14 ani, Teatrul Ion Creangă este cu un pas mai aproape de a se întoarce acasă.

„Aici, la Sala Mare îi treceau pragul în fiecare dimineață sute de copii, venind să vadă spectacolele Teatrului Ion Creangă. Însă, în anul 2009 sala a fost preluată de autoritățile locale pentru consolidare. Deși necesare, lucrările au riscat să pericliteze însăși existența Teatrului, care a fost nevoit să găsească un nou loc căruia să-i spună, pentru un timp, acasă. Conform calendarului de lucru estimat de autorități, aceste lucrări trebuiau să dureze doar doi ani. Perioada de pribegie a fost una mai lungă, pentru că după consolidare au urmat lucrări de amenajare, reabilitare și refuncționalizare. Nu mai puțin de 14 ani s-au scurs de când Sala Mare a fost închisă și în tot acest timp, Teatrul Ion Creangă a continuat să aștepte și să spere. Azi, suntem cu un pas mai aproape de a ne întoarce acasă. Mulțumim Primăriei Capitalei, Direcției Investiții și Direcției Cultură, Învățământ și Turism, pentru tot sprijinul acordat și pentru prezența lor aici astăzi la acest moment istoric, când suntem aproape din nou acasă.” – Gabriel Coveșeanu, manager al Teatrului Ion Creangă.

Teatrul Ion Creangă își propune să redeschidă Sala Mare din Piața Amzei nr. 13 odată cu începerea noii stagiuni, din toamnă. Pentru Sala Mare Teatrul are deja în pregătire spectacole pentru a fi puse în scenă.

 

Alte știri și noutăți

29 ianuarie 2024

TIC PITIC – Zilele Small Size #10: trei zile de vis la Teatrul Ion Creangă

Între 26 și 28 ianuarie, pe scena Teatrului Ion Creangă, la Sala Mare, dar și la Sala Mică…

citește mai mult

18 ianuarie 2024

TIC PITIC. Zilele Small Size #10 are loc la finalul lunii ianuarie

Ultimul weekend din ianuarie înseamnă pentru Teatrul Ion Creangă timp și spațiu pentru…

citește mai mult

16 ianuarie 2024

O sală nouă, o nouă poveste la TIC

Luni, 15 ianuarie, timpul a stat în loc la Sala Mare din Piața Amzei 13 a Teatrului Ion Creangă.

citește mai mult

11 ianuarie 2024

„Visul unei nopți de vară“ pe scena Teatrului Ion Creangă

Un nou spectacol dedicat copiilor îmbogățește repertoriul Teatrului Ion Creangă începând cu luna ianuarie.

citește mai mult

înapoi
sus