Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

„De-a Micul Prinț” se vede la Forbes Kids Festival

21 iunie 2024

Vara este vremea festivalurilor și a teatrului în aer liber. Un alt spectacol TIC se joacă la Mogoșoaia!

Prima lună de vacanță stă sub semnul întâmplărilor frumoase, a întâmplărilor de transformat în amintiri de-o viață și de întors la ele în clipe mai puțin prietenoase. Teatrul Ion Creangă participă la cea de-a șasea ediție a Forbes Kids Festival cu un titlu extrem de iubit de spectatori. Este vorba de spectacolul „De-a Micul Prinț”, care se va juca sâmbătă, 6 iulie, de la ora 17:00, în Parcul Mogoșoaia, mai exact în Grădina Palatului cu același nume.

Rolul poveștilor este să zboare asemenea personajelor înaripate de pe tărâmuri fermecate. Să ducă magia cât mai departe și să adune în jurul lor cât mai mulți copii. Festivalurile adresate celor mici, care includ și reprezentații teatrale, au acest dar minunat – de a aduce poveștile aproape de ei și de a le deschide porți spre universuri imaginare chiar și în vacanță, pentru că pofta de joc, joacă și reverie nu are un anotimp aparte, singurul sezon fiind, poate, copilăria.

„De-a Micul Prinț”, o adaptare după textul lui Antoine de Saint-Exupéry, este mai mult decât o explorare originală a cărții, tradusă de la publicarea ei, în 1943, în peste trei sute de limbi și dialecte. Spectacolul „De-a Micul Prinț” este o fascinantă călătorie în lumea ideilor, pe înțelesul copiilor, o incursiune în variatele tipologii umane, o poezie vizuală pusă în valoare prin decorul minimalist și însuflețită de interpretarea celor două actrițe din distribuție.

De-a Micul Prinț (4-6 ani)

Regia și adaptarea: Ioana Petre
Scenografia: Doina Pop
Muzica: Paula Gheorghe
Consultant psihologic: Carmen Anghelescu
Chitară (live): George Popescu
Cu: Julieana Drăghici, Andreea Gaica

Ce este un asteroid? Dar o planetă? Cu ce se ocupă un rege? Dar un geograf? Întrebări, curiozități, dileme – reprezentația vine cu răspunsuri pentru fiecare dintre ele. Pe ritmurile muzicii instrumentale, cântată la chitară, Micul Prinț va pleca în căutare de noi prieteni. Pe rând, Regele, Vanitosul, Afaceristul, Geograful, Șarpele și Vulpea spun istoria planetelor pe care locuiesc. La final, spectatorii au parte și de o mică surpriză, un inedit moment de interacțiune, inițiat de cele două actrițe, în timpul căruia se vor simți ca niște adevărați eroi.


Despre Forbes Kids Festival

Destinat familiilor cu copii, cea de-a șasea ediție a Forbes Kids Festival are loc sâmbătă, 6 iulie, în fața Palatului Brâncovenesc din Mogoșoaia. Intitulată „Forbes Kids Festival – Explorând trecutul, construind viitorul”, ediția actuală are ca temă evoluția meseriilor, propunându-și să aducă în atenția participanților atât profesii din trecut, cât și din prezent. Într-un mediu relaxant și plin de inspirație, aceștia vor descoperi tainele artizanilor și farmecul vechilor meșteguri, dar și oportunitățile și provocările tehnologiei. Vor participa la concursuri, ateliere tematice și activități creative și, nu în ultimul rând, se vor imersa în lumea teatrului. Iar dacă, din întâmplare, vor fi dorit să ajungă la rândul lor regi, afaceriști ori geografi, să nu uite că orice meserie în echipă se face, cu bucurie și drag de oameni. Vor deveni, așa, mici prinți, însă cu mai puține întrebări și mai multe răspunsuri, și-n plus, cu un regat în care nu se vor simți niciodată singuri.

Intrarea la Forbes Kids Festival este liberă. Înregistrarea se face după completarea formularului disponibil în linkul de aici!

 

Alte știri și noutăți

21 iunie 2024

„De-a Micul Prinț” se vede la Forbes Kids Festival

Vara este vremea festivalurilor și a teatrului în aer liber. Un alt spectacol TIC…

citește mai mult

7 iunie 2024

Zile de vis la Străzi deschise: parada personajelor TIC aduce magia în stradă

Pe 15, 16 și 30 iunie, „Străzi deschise” se transformă în Străzi de poveste odată cu Parada TIC.

citește mai mult

4 iunie 2024

„Fata babei și fata moșului” merge la „Picnic în familie” în Parcul Mogoșoaia

Semne bune vara are: în luna iunie, evenimentele pentru copii se țin lanț!

citește mai mult

3 iunie 2024

Cum a fost la Sala Mare, de „1 IUNIE în Ținutul Distracției”

Cea mai frumoasă zi din an, Ziua Copilului, a fost marcată la Teatrul Ion Creangă printr-un eveniment de poveste.

citește mai mult

înapoi
sus