Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

„Aventurile lui Săgeată“ se vede la Festivalul „Gulliver“ din Galați

16 mai 2024

Inspirat din provocările realității sociale și cu un puternic mesaj educativ și emoțional, „Aventurile lui Săgeată“ călătoresc, pentru prima dată, în afara Capitalei.

Teatrul Ion Creangă anunță cu entuziasm o nouă participare la Festivalul Internațional de Animație „Gulliver“, din Galați. Anul trecut, titlul care a făcut parte din programul evenimentului a fost „Povești cu fire“ (0-3), o incursiune lină și înduioșătoare în lumea legăturilor care nu se văd, dar se simt. Anul acesta, spectacolul invitat să facă parte din Festivalul amintit este „Aventurile lui Săgeată“, o trepidantă călătorie în universul unui parc, plină de neprevăzut și cu un final din care fiecare spectator va învăța ceva. Reprezentația are loc marți, 21 mai, de la ora 19:00, în Sala Mare a Teatrului „Gulliver“.

AVENTURILE LUI SĂGEATĂ (6+)

Regia: Tony Adam Horațiu
Scenariul: Alexandru Ivănoiu
Decorul: Andrei Răduț
Costumele: Roxana Răduț
Muzica: Radu Mihalache
Coregrafia: Cristina Danu
Video Design: Constantin Șimon
Antrenor vocal: Ana Cebotari
Cu: Andreea Mera, Alexandru Prica, Voicu Hetel, Cristian Boeriu, Ioana Bîndac, Ciprian Niculae, Marius Boboc, Iulian Balan, Julieana Drăghici, Liliana Donici, Valeria Stoian, Andra Mirescu

După ce este abandonat de stăpânul său, personajul Săgeată, o minge dezumflată și, prin urmare, lipsită de utilitate, își dă seama că viața trebuie să meargă mai departe și că, orice-ar fi, trebuie să îl revadă pe cel căruia i-a aparținut cândva! În drumul său spre împlinirea acestei dorințe, va descoperi, însă, lucruri cu mult mai importante: prieteni îți pot fi persoane la care nu te gândești niciodată, iar a doua șansa poate face loc, de nenumărate ori, unei noi existențe, mai frumoasă și mai surprinzătoare. Deși începutul călătoriei lui Săgeată stă sub semnul tristului sentiment că a fost părăsit, protagonistul va deveni, pe parcurs, din ce în ce mai puternic, tipul de erou care îi va inspira și încuraja pe spectatori, indiferent de vârstă.

Intervențiile muzicale, momentele de dans, schimbul de replici spumoase, costumele spectaculoase și elementele care dau tensiune poveștii, fac din „Aventurile lui Săgeată“ un titlu emblematic din repertoriul TIC. Spectacolul abordează teme contemporane, precum importanța mediului înconjurător, nevoia de reciclare și prietenia ca forță a schimbării, toate împletite într-un act artistic plin de energie și culoare. La Teatrul Ion Creangă, următoarea reprezentație are loc sâmbătă, 25 mai, de la ora 11:00, la Sala Mare din Str. Piața Amzei nr. 13.


Despre Festivalul Internațional de Animație „Gulliver“ 2024

Organizat de Teatrul pentru Copii și Tineret „Gulliver“, din Galați, în parteneriat cu Primăria Municipiului Galați și Consiliul Local Galați, Festivalul Internațional de Animație „Gulliver“ 2024 are loc între 20 și 25 mai 2024 și se adresează unor variate categorii de vârste – copii, adolescenți, adulți. Programul include spectacole de teatru din țară și din străinătate, dar și ateliere de creație, animație interactivă, spectacole-lectură, lansări de carte, conferințe și alte proiecte din sfera cultural-educativă. Mai multe informații despre conținutul evenimentului și despre Festivalul în sine, aflați accesând pagina oficială a acestuia.

 

Alte știri și noutăți

21 iunie 2024

„De-a Micul Prinț” se vede la Forbes Kids Festival

Vara este vremea festivalurilor și a teatrului în aer liber. Un alt spectacol TIC…

citește mai mult

7 iunie 2024

Zile de vis la Străzi deschise: parada personajelor TIC aduce magia în stradă

Pe 15, 16 și 30 iunie, „Străzi deschise” se transformă în Străzi de poveste odată cu Parada TIC.

citește mai mult

4 iunie 2024

„Fata babei și fata moșului” merge la „Picnic în familie” în Parcul Mogoșoaia

Semne bune vara are: în luna iunie, evenimentele pentru copii se țin lanț!

citește mai mult

3 iunie 2024

Cum a fost la Sala Mare, de „1 IUNIE în Ținutul Distracției”

Cea mai frumoasă zi din an, Ziua Copilului, a fost marcată la Teatrul Ion Creangă printr-un eveniment de poveste.

citește mai mult

înapoi
sus