Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

„Amintiri din copilărie” cucerește Europa. Ajunge în Bruxelles și Köln

20 martie 2025

„Amintiri din copilărie”, în regia lui Dan Tudor, se joacă pentru prima dată în afara țării. Spectacolul se vede, la finalul lunii martie, în Bruxelles și Köln.

Ficționale sau autobiografice, textele scrise de Ion Creangă au inspirat și continuă să inspire regizori, scenariști, oameni din lumea teatrului. Datorită mijloacelor de dramatizare și a viziunii echipelor de creație, universul imaginat de scriitorul humuleștean a ajuns în inimile multor spectatori.

„Amintiri din copilărie” a cucerit publicul odată cu premiera oficială, de pe 1 martie 2024. De atunci și până în prezent, a urmat traseul firesc al unui spectacol de succes, valorificat prin modul în care copiii l-au receptat (cu veselie, curiozitate și candoare), prin prezența sa în programul festivalurilor tematice ori prin nominalizări, dar și prin invitațiile primite pentru a fi văzut de un public cât mai numeros.

Finalul lunii martie vine cu alte vești bune privind „Amintirile” – spectacolul se va juca în Bruxelles și Köln, la invitația Companiei Top Europe Events. Reprezentația din Bruxelles are loc sâmbătă, 29 martie, de la ora 14:30, în sala W-HALL AUDITORIUM (Str. Charles Thielemans 93, 1150 Woluwe-Saint-Pierre, Belgia), iar cea din Köln, duminică, 30 martie, de la 13:00, în Sartory Saal (Friesenstraße 44-48, 50670 Köln).

La Sala Mare din Str. Piața Amzei nr. 13, următoarea reprezentație se ține marți, 22 aprilie, de la ora 11:00.

AMINTIRI DIN COPILĂRIE (6+)
După: Ion Creangă
Regia și scenariul: Dan Tudor
Scenografia: Alina Herescu
Light design: Andrei Răduț
Coregrafia: Florin Fieroiu
Muzica originală: Dan Tudor
Orchestrație muzicală: Vlad Crețu
Cu: Alexandru Prica, Cerasela Popescu, Alexandra Velniciuc, Marius Nănău, Andreea Mera, Cristian Boeriu, Ionuț Antonie, Ioana Bîndac, Oliviu-Cristian Bughiu, Marius Boboc, Ana Toda

Copilăria, cea mai frumoasă perioadă a existenței, în care joaca este unica grijă, iar inocența și predispoziția spre veselie singurele „capricii”, nu a fost nicicând mai inspirat redată ca în „Amintiri”. Pofta de a povesti a personajelor, savoarea locală a obiceiurilor și situațiile comice își exercită în continuare farmecul. Actuala dramatizare transformă scene iconice din text – cum sunt furatul cireșelor, fuga la scăldat sau prinderea pupezei – în adevărate momente de delectare. Interpretarea actorilor, inserțiile muzicale, dansul, decorul și toate elementele de scenografie construiesc un univers original, cu impact asupra spectatorilor, indiferent de vârstă. După vizionare, copiii vor fi descoperit o lume nouă pentru ei, însă atât de familiară prin latura ei jucăușă, iar adulții vor fi încercat multe sentimente frumoase asociate primilor ani ai vieții.

Fondată în 2016, Top Europe Events GCV a organizat, de-a lungul celor 6 ani, peste două sute de evenimente artistice adresate celor mai variate categorii de public. Scopul Companiei este selectarea titlurilor reprezentative din domeniul cultural și răspândirea lor în comunitățile din întreaga lume. În afară de România, țările în care și-a extins proiectele sunt: Belgia, Franța, Marea Britanie, Irlanda, Germania, Austria și Italia. Mai multe detalii despre activitatea Companiei, găsiți aici.

 

Alte știri și noutăți

28 aprilie 2025

„Amintiri din copilărie”, invitat la Festivalul „Gulliver” din Galați

Dorit de festivaluri și aplaudat de spectatori, „Amintiri din copilărie” pornește iar la drum. Se vede, în curând, la…

citește mai mult

10 aprilie 2025

Programul Teatrului Ion Creangă la „Străzi deschise” 2025

Teatrul Ion Creangă este prezent la „Străzi deschise” 2025 încă din primul weekend…

citește mai mult

3 aprilie 2025

„Fetița cu chibrituri”: dansul și teatrul, în voiaj, la Otopeni

Fetița cu chibrituri” călătorește pentru prima dată în afara Bucureștiului.

citește mai mult

2 aprilie 2025

„Ursul păcălit de vulpe” se vede (de două ori!) la Făgăraș

„Ursul păcălit de vulpe” este unul dintre titlurile esențiale din repertoriul #TICPITIC…

citește mai mult

înapoi
sus