Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Înapoi la Spectacole

Vrăjitorul
din Oz

Teatru basm

5+

80'

  • Despre spectacol
  • Echipa de creație
  • Distribuția
  • Media

Nicăieri nu-i ca acasă!

De cele mai multe ori nu realizăm ce avem lângă noi, până nu pierdem. Și uneori poate că este bine să trecem și prin astfel de situații neșteptate, care să ne învețe lucruri prețioase despre ce trebuie să apreciem mai mult.

Iar într-o astfel de conjunctură este pusă și micuța Dorothy, care în urma unui uragan ajunge într-o lume nemaivăzută și nemaiîntâlnită, departe, departe de casă. Ea, împreună cu micuțul Toto sunt puși să urmeze drumul pavat cu cărămizi aurii pentru a-l găsi pe Vrăjitorul din Oz, singurul care-i poate ajută să se întoarcă acasă. Pe acest drum, vor mai găsi și alte personaje care își doresc câte ceva: un leu – care tânjește după puțin mai mult curaj; o sperietoare de ciori – care-și dorește să fie mai inteligentă; și un om de tinichea – care visează la o inimă adevărată care să-i bată în piept. Oare vor reuși să-l găsească pe Oz și să-și îndeplinească fiecare dorințele? Nu o să le fie deloc simplu, dar, cu încredere și îndemânare, orice obstacol poate fi depășit.

Oricare ar fi vârsta voastră, sper că vă vom încuraja să râdeți, să cântați, să priviți cu mirare această poveste clasică, să vă entuziasmeze și să vă inspire ca pe milioanele de oameni care s-au bucurat până acum de lumea uimitorului Vrăjitor din Oz.” (Phil Willmott, regizor)

Regia și adaptarea: Phil Willmott

Coregrafia: Florin Fieroiu

Compoziția muzicală și versurile: Andrei Petre Tatu și Alla Alexa Stoenescu

Coloana sonoră: Andrei Petre-Tatu

Scenografia: Ioana Colceag

Light design: Sorin Vintilă

Dorothy: Andreea Mera

Em (soția unui fermier din Kansas) și Vrăjitoarele rele de la Est și Vest: Carmen Palcu

Henry (un fermier din Kansas), Vrăjitorul Din Oz, Pitic, Cioară, Om Verde din Orașul de Smarald, Maimuță înaripată: Marius Nănău

Un fermier, Oz gardianul, Pitic, Cioară, Om Verde din Orașul de Smarald, Maimuță înaripată: Ciprian Niculae

O fermieră (Nell) și Vrăjitoarele bune de la Nord și Sud: Andreea Gaica

Un fermier (Al) și Sperietoarea: Eduard Petru Jighirgiu

Un fermier (Kit) și Omul de Tinichea: Tudor Morar

Un fermier (Victor) și Leul: Voicu Hetel

Un fermier și Câinele Toto: Valeria Stoian

Un fermier, Pitic, Cioară, Om Verde din Orașul de Smarald, Maimuță înaripată: Nicoleta Rusu

Un fermier, Pitic, Cioară, Om Verde din Orașul de Smarald, Maimuță înaripată: Andra Mirescu

Data premierei
6 decembrie 2017

Distribuția inițială

Andreea Mera (Dorothy); Carmen Palcu (Em, soția unui fermier din Kansas și Vrăjitoarele rele de la Est și Vest);  Marius Nănău / Iulian Cuza (Henry, un fermier din Kansas, Vrăjitorul Din Oz, Pitic, Cioară, Om Verde din Orașul de Smarald, Maimuță înaripată); Ciprian Niculae / Alex Popescu (Un fermier, Oz gardianul, Pitic, Cioară, Om Verde din Orașul de Smarald, Maimuță înaripată); Andreea Gaica (O fermieră, Nell) și Vrăjitoarele bune de la Nord și Sud); Eduard Petru Jighirgiu / Alex Ștefănescu (Un fermier, Al și Sperietoarea; Cosmin Seleși / Tudor Morar (Un fermier, Kit și Omul de Tinichea); Voicu Hetel (Un fermier, Victor și Leul); Valeria Stoian / Nicolae Dumitru (Un fermier și Câinele Toto); Nicoleta Rusu / Cristina Pleșa (Un fermier, Pitic, Cioară, Om Verde din Orașul de Smarald, Maimuță înaripată); Andra Mirescu / Alina Dumitrelea (Un fermier, Pitic, Cioară, Om Verde din Orașul de Smarald, Maimuță înaripată)

Comunicat de presă 
„Vrăjitorul din Oz” – O nouă premieră la Teatrul Ion Creangă


Ilustrația afișului: Emmy Balint

5+

80'

următoarea reprezentație

29 aprilie, ora 10:00

Teatrul Național de Operetă și Musical „Ion Dacian” (Bd. Octavian Goga nr. 1)

Cumpără Bilet

Vezi programul nostru


înapoi
sus