Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Înapoi la Spectacole

A 12-a noapte

Teatru basm

+6

60'

  • Despre spectacol
  • Echipa de creație
  • Distribuția
  • Media

Dinapoi înainte, de la stânga în jos, pe față și pe dos, piesele lui William Shakespeare pot fi citite cu picioarele în sus, nu trebuie să stai frumos. De mai bine de 500 de ani oamenii le citesc și le pun în scenă pentru că, în orice poziție ai sta, poți să descoperi altceva.

În această dimensiune – a unui altceva și altfel jucăuș – se înscrie și spectacolul propus de Teatrul Ion Creangă, care ne provoacă, mici și mari deopotrivă, să explorăm opera shakespeariană prin joc. Să fie prinselea? Sau de-a v-ați ascunselea? A 12-a noapte aduce pe scenă farse și deghizări, cu bufoni, calambururi și confuzii, personajele renunțând, rând pe rând, la costumul de peste costum, și încetând să se mai prefacă.

Regizat de Peter Kerek, spectacolul-joc include în țesătura sa de reguli povestea unei deveniri, vorbindu-ne, și totuși glumind, despre lucruri serioase. Despre felul în care învățăm să ne acceptăm și să ne iubim, acceptându-i și iubindu-i pe cei din jurul nostru. Despre felul în care începem să ne descoperim pe noi înșine atunci când suntem foarte tineri. O abordare curajoasă, care îi va încânta pe cei mici, iar pe adulți îi va educa despre avantajele de a da în mintea copiilor.

Regia și scenariul: Peter Kerek

Scenografia: Maria Miu

Asistent scenografie: Diana Sav

Sound design: Aurelian Stoleriu

Olivia: Ani Crețu / Alina Brezunțean

Viola: Liliana Donici

Malvolio: Cristian Crețu

Orsino: Dan Clucinschi

Sir Toby: Mihai Verbițchi

Sir Andrew: Alexandru Gheorghiu

Maria: Ilinca Atanasiu

Sebastian: Adela Bengescu

Bufonul: Alexandrina Halic

Data premierei:
4 octombrie 2016


Ilustrația afișului: Mircea Pop

+6

60'


înapoi
sus