Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Cel mai frumos weekend pentru cel mai tânăr public🎈27 – 29 ianuarie 2023

30 ianuarie 2023

Pentru Teatrul Ion Creangă, ultimul weekend al lunii ianuarie înseamnă „Spațiu și timp pentru cei mici!”. Cea de-a IX-a ediție a evenimentului TIC PITIC – Zilele Small size a avut loc în acest weekend la Sala Mică a Teatrului, iar împreună cu cei mai pitici copii ne-am jucat, am spus povești și ne-am bucurat de spațiul nesfârșit al imaginației și al bucuriei. 

„Teatrul nu ține cont de vârstă, ci de curiozitate!” – este motto-ul acestui eveniment. Programul a inclus spectacole de teatru pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 6 luni și 3 ani, dar și pentru categoria de vârstă 3 – 6 ani. Astfel, am fost în vizită la Grădinița nr. 116, din București, Sector 1, cu spectacolul „CUTInE”, iar copiii au fost total impresionați și uimiți de câte povești se pot spune din simple cutii, dar s-au amuzat și pe seama momentelor din spectacol. Mai departe, copiii de la Direcția Generală de Asistență Socială pentru Protecția Copilului Sector 5 (DGASPC) ne-au făcut din nou o vizită la teatru, iar noi am jucat pentru ei spectacolul „Mica sirenă”.

Împreună cu prietenii de la Teatrul pentru copii și tineret „Gulliver” din Galați ne-am luat de mână și am pornit să invingem frica de întuneric. În spatele unor umbre am descoperit obiecte haioase și numai bune de joacă. Până la finalul spectacolului „De mână cu tine”, spațiul s-a transformat într-un labirint pe care cei mici au și pornit să-l cerceteze. Joaca a continuat și a doua zi la spectacolele „CUTInE” și „Povești cu fire” la Sala Mică a Teatrului Ion Creangă. Ultima reprezentație din cadrul acestui eveniment a fost „Ursul păcălit de vulpe”, un spectacol care repovestește un cunoscut basm al copilăriei prin videoproiecții, muzică și multe situații comice neașteptate. 

Evenimentul TIC PITIC – Zilele Small size nu a fost doar despre întâlniri cu personaje haioase, ci și despre imaginație. Ateliere de teatru și umbre, muzică și joacă au completat programul acestui eveniment. Alături de noi și copii au fost și prietenii de la Compania de Teatru Hopa Trop, care ne-au purtat prin „Călătoriile lui Ivan” pline de peripeții, experimente senzoriale, umbre, muzică și prietenie. Tot ei, ne-au arătat universul muzicii și a instrumentelor la atelierul „Șezătoarea cu fluiere și povești”. Sunetele gingașe ne-au dus pe culmi cu povești amuzante, descoperind cât de importantă este muzica în viața fiecărui om. Ultimul atelier a fost despre joaca „Printre pernuțe”, învățând asocierea dintre culori și obiecte, construind turnuri din perne, tuneluri printre munți și tot ce am vrut.   

Cum tot evenimentul a fost despre apropieri și prieteni buni, am vrea să mulțumim Editurii Didactica Publishing House care ne pun la dispoziție cadouri pentru a le oferi copiilor la finalul activităților desfășurate, lectura fiind un lucru atât de valoros, încât nici aceasta nu ține cont de vârstă. 

Presto Pizza le-a oferit copiilor de la DGASPC Sector 5 o masă caldă, completând experiența lor la teatru și cu ceva bun. 

Ultimii, dar nu cei din urmă, le mulțumim partenerilor noștri media, care au fost alături de noi și cu noi, au ascultat ce avem de spus și au dus mai departe vestea că: „Teatrul nu ține cont de vârstă, ci de curiozitate!”. 

Povestea acestui eveniment s-a încheiat cu râsetele și bucuria atât a celor mici, cât și a celor mari. Evenimentele dedicate educației timpurii vor continua și pe parcursul stagiunii noastre, de aceea vă spunem – Pe curând!

Alte știri și noutăți

20 martie 2023

20 martie – Ziua Mondială a Teatrului pentru Publicul Tânăr 🎭

Azi este ziua noastră, a Teatrului pentru copii și tineret. Azi sărbătorim toate motivele…

citește mai mult

17 martie 2023

În martie „TILL” călătorește la Făgăraș

Till călătorește de sute de ani prin tot felul de ținuturi, iar din luna decembrie a anului trecut…

citește mai mult

13 martie 2023

Teatrul Ion Creangă se alătură Campaniei Naționale „Artiștii pentru Artiști”

Anul acesta, Teatrul Ion Creangă se alătură Campaniei Naționale „Artiștii pentru artiști”…

citește mai mult

28 februarie 2023

Spectacolul CUTInE ajunge la Salzburg, în Austria 🧰

În luna martie, Teatrul Ion Creangă ajunge la cea de IX-a ediție a Festivalului Internațional pentru publicul tânăr BimBam din Salzburg, Austria…

citește mai mult

înapoi
sus