Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Rudolf stârnește Alertă în Laponia

5 decembrie 2022

Spectacolele de Crăciun și evenimentele dedicate perioadei sărbătorilor de iarnă sunt o tradiție pentru Teatrul Ion Creangă. De aceea, ne bucurăm să anunțăm premiera spectacolului „Alertă în Laponia”, pe data de 8 decembrie, de la ora 17:00, la Sala Mică, în cadrul evenimentului „Acasă la Moș Crăciun”, ediția a II-a.

Scenariul original al spectacolului este scris de Ani Crețu, care semnează și regia. Muzica aparține lui Radu Mihalache, iar scenografia este semnată de Roxana și Andrei Răduț. Personajele care se regăsesc în lumea lui Moș Crăciun sunt jucate de actorii Teatrului Ion Creangă: Daniel Tudorică (Moș Crăciun), Cerasela Popescu (Crăciunița), Alexandru Prica (Rudolf), Andreea Mera (Vixen), Ciprian Niculae (Blitzen), Marius Nănău (Comet), Claudia Revnic (Cupid), Oliviu-Cristian Bughiu (Dancer), Iulian Bălan (Dasher), Ani Crețu (Prancer).

Iubirea este sentimentul dominant în viețile noastre și este firesc ca ea să fie împărtășită. „Alertă în Laponia” este un spectacol despre o întâmplare cu final fericit din Țara lui Moș Crăciun. Totul începe cu trei zile înainte de Crăciun când la antrenamentul de dimineață al renilor, aceștia, împreună cu Moșul și Crăciunița, își dau seama că Rudolf este de negăsit. Când în sfârșit apare, dezvăluie faptul că anul acesta nu va conduce el sania, deoarece este trist. Cu toate că Rudolf știe toate adresele copiilor și luminează în fiecare an calea către casele lor, nu i-a scris nimeni nicio scrisoare. Oare cine este responsabil pentru tristețea lui Rudolf? Și oare de ce este el cel care luminează calea saniei Moșului? Vă invităm să descoperim împreună detalii ale poveștii și cel mai important: vor reuși oare renii să livreze toate cadourile la timp și să salveze Crăciunul?

Despre spectacol, Ani Crețu menționează:

„Mi-a surâs ideea de a face un spectacol de Crăciun. Am început să scriu textul având un singur gând: ce i-ar bucura pe copii să vadă Renii Moșului. După ce l-am definitivat, i l-am citit prima dată băiatului meu, întrucât este un critic bun, crescut în teatru cu păreri și idei. M-am bucurat mult că i-a plăcut și m-aș bucura și mai mult să îi văd în curând pe micii noștri spectatori fericiți și încântați de rezultat.” (Ani Crețu, actriță și regizor)

Spectacolul se joacă până pe 22 decembrie, de marți până duminică, iar biletele pot fi cumpărate atât online, de pe platformele Entertix și Myticket, cât și de la Casa de bilete a Teatrului – 0767.934.374.

Alte știri și noutăți

9 ianuarie 2023

Teatrul copilăriei se redeschide în acest weekend 🎠

Povestea noastră este ținută într-o carte îngrijită de 57 de ani de oameni creativi care scriu necontenit la ea.

citește mai mult

23 decembrie 2022

Povestea „Acasă la Moș Crăciun” s-a încheiat cu farmec și magie 🌟

Evenimentul „Acasă la Moș Crăciun”, ajuns la cea de-a doua ediție, s-a încheiat în data de 22 decembrie…

citește mai mult

29 noiembrie 2022

Program Acasă la Moș Crăciun 🎅🏼 8–15 decembrie

Moș Crăciun s-a mutat la Teatrul Ion Creangă, de pe 8 până pe 22 decembrie! 

citește mai mult

29 noiembrie 2022

Program Acasă la Moș Crăciun 🎅🏼 16–22 decembrie

Moș Crăciun s-a mutat la Teatrul Ion Creangă, de pe 8 până pe 22 decembrie!

citește mai mult

înapoi
sus